Στο Euro 2024, που θα διεξαχθεί στη Γερμανία, θα ταξιδέψουν οι WAGs της Αγγλίας και σχεδιάζουν να καταβάλουν 100.000 λίρες, περίπου 116.000 ευρώ, για σωματοφύλακες. Η απόφασή τους έρχεται μετά την αποκάλυψη της «Κυριακάτικης Sun» για τους φόβους της γερμανικής κυβέρνησης για τρομοκρατικές επιθέσεις στη διάρκεια του Euro 2024 στη Γερμανία.

Έτσι, έγινε γνωστό ότι, εν όψει του Euro 2024, σύζυγοι και σύντροφοι των ποδοσφαιριστών της Εθνικής Αγγλίας θέλουν να προσλάβουν πρώην στρατιωτικούς για την ασφάλειά τους στη θέση των συνεργαζόμενων με την Ομοσπονδία της Αγγλίας φρουρών.

Στο Euro με πρώην εκπαιδευμένους στρατιωτικούς

«Η ομάδα ασφαλείας της Αγγλικής Ομοσπονδίας είχε αναλάβει στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, αλλά αυτήν τη φορά θέλουν να ενισχύσουν την ασφάλειά τους», ανέφερε μια πηγή στη «Sun» και πρόσθεσε: «Ψάχνουν να προσλάβουν πρώην στρατιωτικούς εκπαιδευμένους για να αντιμετωπίζουν κάθε είδους απειλές. Θα λειτουργούν από διακριτική απόσταση, ώστε η ομάδα να μην τραβήξει πολύ την προσοχή. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να απολαμβάνουν περισσότερη ελευθερία και ταυτόχρονα να αισθάνονται πιο ασφαλείς. Επιπλέον, δεν θέλουν κάθε τους κίνηση να παρακολουθείται και μετά να αναφέρεται στην Ομοσπονδία».

England team WAGs rent luxury rooms for EURO 2024

Η πηγή πρόσθεσε: «Πρόκειται να δαπανηθούν 65.000 λίρες για τις πρώτες εβδομάδες, αλλά το ποσό θα ξεπεράσει τις 100.000 λίρες, εάν η Αγγλία φτάσει στον τελικό».

Πρόκειται για κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύγκρουση με τον Γκάρεθ Σάουθεγκεϊτ. Ο λόγος είναι ότι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας θέλει να αποφύγει την επανάληψη του φαινομένου που παρατηρήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, και πάλι στη Γερμανία, όταν οι WAGs προκάλεσαν περισσότερα πρωτοσέλιδα με όσα έκαναν εκτός γηπέδου από ό,τι οι παίκτες μέσα σε αυτά. Τα πάρτι που έκαναν και οι τεράστιοι λογαριασμοί για ψώνια ήταν η βασική συζήτηση του συγκεκριμένου τουρνουά.

Η Αγγλία θεωρείται μεταξύ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και ξεκινά την εκστρατεία της στο Euro 2024 κόντρα στη τη Σερβία στις 16 Ιουνίου.