Η ιστορία του Γεράσιμου Σπηλιόπουλου, μέλους της ομάδας πόλο Νέων Ανδρών της Βουλιαγμένης που κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα με το 12-8 επί του ΠΑΟΚ στον τελικό του κολυμβητηρίου του Λαιμού, έγινε γνωστή, viral όπως του αρέσει να λέει, από τον προπονητή του Απόλλωνα Σμύρνης, Νικόλα Δεληγιάννη

Ο παλαίμαχος των Γλυφάδας και Ολυμπιακού μοιράστηκε ιδιαιτέρως συναισθηματικά, ένας τρόπος προσέγγισης στις καταστάσεις όχι άγνωστος, την περίπτωση ενός από τους πιο σημαντικούς παίκτες του τελικού, ο οποίος, μάλιστα, όπως έγραψε, πέτυχε δύο πολύ κρίσιμα γκολ από τα τρία που έβαλε συνολικά στο παιχνίδι. Ο Σπηλιόπουλος έχει πρόβλημα με την ακοή του, κατά 70%, και χρησιμοποιεί ακουστικά, με τον Δεληγιάννη να τονίζει ότι θριαμβεύει σε ένα παιχνίδι που σταματάει κάθε οκτώ με δέκα δευτερόλεπτα από σφύριγμα των διαιτητών. 

Το νεαρό πολίστα απέσυρε ο προπονητής του, Γιώργος Χατζηδάκης, λίγο πριν τη λήξη του τελικού, με αποτέλεσμα να εισπράξει το θερμό χειροκρότημα των παρισταμένων, οι οποίοι γέμισαν το κολυμβητήριο. Κάθε τελικός ηλικιών είναι μια γιορτή, αφού τα κολυμβητήρια γεμίζουν, οι συνέπειες βέβαια μπορεί να είναι παράλογες απαιτήσεις των γονέων, που δεν υπάρχει λόγος να αναλυθούν στο εν λόγω εγχείρημα. 

Χθες,στο καταμεστο κολυμβητηριο της βουλιαγμενης,βρεθηκα να παρακολουθησω τον τελικο νεων ανδρων (τον προθαλαμο της Α1...

Δημοσιεύτηκε από Nikolas Deligiannis στις Δευτέρα 1 Απριλίου 2024


ΝΟ Βουλιαγμένης: Δεν τρέχει τίποτα 

Σύμφωνα με οικείους του ΝΟ Βουλιαγμένης, το εκπληκτικό στην περίπτωση του Γεράσιμου Σπηλιόπουλου είναι ότι το χειροκρότημα προέκυψε λόγω εμφάνισης, καθώς η πλειονότητα στην κερκίδα δεν ήταν κοινωνός της ιδιαιτερότητας του παιδιού. Δεν έγινε, διότι, επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στον ΝΟ Βουλιαγμένης συμβαίνει κάτι εκπληκτικό: αυτήν την πενταετία που ο Σπηλιόπουλος φορά το ιστορικό σκουφάκι του ΝΟΒ, δεν έχει υπάρξει οποιοσδήποτε διαχωρισμός ανάμεσα σε εκείνον και τους συμπαίκτες του. Δεν τον έχουν αποδεχθεί, σαν να λέμε, αλλά εδώ και πέντε χρόνια δεν έχει υπάρξει, σύμφωνα με αυτόπτες και αυτήκοους, οποιαδήποτε στιγμή που να έχει προκύψει συγκατάβαση για το παιδί. 

Δεν υπάρχει, λοιπόν, ζήτημα αποδοχής του Ασημάκη, διότι δεν ήταν ποτέ αυτό το προκείμενο. Η στάση όλου του συλλόγου είναι οι ικανότητες του αθλητή: αν είναι καλός συμπαίκτες και πώς συνεισφέρει στην ομάδα. Η έκπληξη, τουλάχιστον στο στάδιο που η πληροφορία και η πραγματικότητα τέμνονται, βρίσκονται σε αυτό. Δεν θα ήταν απίθανο να έχει συμβεί κάτι αυτήν την πενταετία, πάντως οι μαρτυρίες αναφέρουν πως ουδείς χρησιμοποίησε τη συμπόνια ως όχημα, κάτι που δεν έγκειται στην αδιαφορία, αλλά στον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται τέτοια ζητήματα τους σύγχρονους καιρούς. 

ΝΟ Βουλιαγμένης: Ανάπτυξη δεξιοτήτων 

Ο δρόμος του Γεράσιμου Σπηλιόπουλου φυσικά δεν είναι εύκολος, αλλά ένα αρραγές περιβάλλον μπορεί να περιορίσει κατά πολύ τη ζημιά. Ο προπονητής των ηλικιακών ομάδων των αγοριών, Γιώργος Χατζηδάκης, έστειλε μια δήλωση στο parapolitika.gr, στην οποία αναφέρονται τα εξής: "Μια επιτυχία σε ομαδικό άθλημα είναι σίγουρα αποτέλεσμα συνόλου. Στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης, αθλητές, προπονητές, τεχνικό επιτελείο και διοίκηση έχουμε τον ίδιο σκοπό. Μικρά παιδιά που αγαπούν το πόλο, εξελίσσονται αθλητικά, διαμορφώνοντας παράλληλα την προσωπικότητά τους για να στελεχώσουν τις ομάδες Ανδρών και Γυναικών αλλά και της Εθνικής. Πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές μου".

Αυτή η ομοιογένεια έχει επιτευχθεί στην ομάδα που παίζει στο πλέον ειδυλλιακό κολυμβητήριο της Αθήνας, με αποτέλεσμα ο Σπηλιόπουλος να βρίσκεται στη... ram του υπολογιστή και να μην είναι ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος. Όσοι τον γνωρίζουν, οιστρηλατούνται από θάμβος για τις δεξιότητές του. Φέρεται να μπορεί να διαβάσει χείλη, ενώ αντιλαμβάνεται τις αποφάσεις των διαιτητών σε εκατοστά του δευτερολέπτου, κινώντας τα χέρια του. Η κινησιολογία του φαίνεται ότι είναι μια ξεχωριστή παράσταση, καθώς το έλλειμμα στη μία πλευρά της ζυγαριάς έχει φέρει πλεόνασμα στην άλλη. Η Θέμις είναι δίκαιη και ο Σπηλιόπουλος έχει αναπτύξει μηχανισμούς που του επιτρέπουν να μην υστερεί σε οποιονδήποτε τομέα του παιχνιδιού. 

Με όλα αυτά, κρίνεται για την ποιότητά του. Αυτό το τόσο απλό κριτήριο είναι και το πλέον ενδεδειγμένο.