Ο Κέβιν Πόρτερ έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ σε μια απίθανη μεταγραφή ενός NBAer που έχει όλα τα φόντα να κάνει σπουδαία καριέρα στα πρότυπα άλλων αστέρων, ίσως σαν του Λεμπρόν Τζέιμς. To NBA βγάζει σταρ, λατρεύει να αποθεώνει παίκτες, αλλά δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του σε ότι αφορά εξωγηπεδικό παραστράτημα!

Σε μια χώρα όπου το μπάσκετ "ζυμώνεται" στα ανοικτά γήπεδα, ενίοτε και κακόφημων περιοχών, το ΝΒΑ έχει βάλει αυστηρά πλαίσια καθώς οι παίκτες του αποτελούν πρότυπα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να περνούν λανθασμένα μηνύματα. Αυτό το πλαίσιο κατάλαβε από την καλή και από την ανάποδη ο Κέβιν Πόρτερ, τον οποίο ο ΠΑΟΚ φέρνει στην Ελλάδα. Γιατί ο 23χρονος αριστερόχειρας σούτινγκ γκαρντ έχει όλο το πακέτο για να γίνει ένα αστέρι του ΝΒΑ.

Kevin Porter Jr. gets ejected for this play

Όταν ο Κέβιν Πόρτερ πήρε συμβόλαιο 76.000.000 ευρώ

Πέρσι είχε 19.2 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 5.7 ασίστ και 1.4 κλεψίματα μέσο όρο με 36.6% στα τρίποντα σε 34 λεπτά συμμετοχής με τους Χιούστον Ρόκετς, όντας ένας από τους ανερχόμενους σταρ του NBA!

Kevin Porter Jr. Highlights | Rockets vs. Lakers | 15th Mar 2023



Τον Οκτώβριο του 2022 είχε υπογράψει συμβόλαιο τεσσάρων ετών που θα του απέφερε 76.000.000 ευρώ. Αυτόν τον παίκτη φέρνει στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ, με συμβόλαιο ενός μήνα που θα του αποφέρει λίγο πάνω από 9.000 ευρώ.

Ο NBAερ γκαρντ έρχεται με την προοπτική να αγωνιστεί αρχικά στα 4 παιχνίδια που μένουν στον ΠΑΟΚ για την ολοκλήρωση των playouts της Basket League και αν ο Δικέφαλος προκριθεί στα playoffs, τότε θα συμμετάσχει σε όσους αγώνες μείνουν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Φυσικά και τα χρήματα έχουν συμβολικό χαρακτήρα καθώς ο Πόρτερ ήθελε να βγει από την… ναφθαλίνη αφού έχει να παίξει σε επίσημο παιχνίδι από τον περασμένο Απρίλιο.

Πως ο Κέβιν Πόρτερ "συνδέθηκε" με τον ΠΑΟΚ

Υπάρχει ένα μεγάλο πως, σχετικά με το παρασκήνιο της συγκεκριμένης κίνησης. Δηλαδή πως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να έρθει σε επαφή μαζί του και να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα.

Η απάντηση σε όλο αυτό έχει να κάνει με τον Τζάστιν Άλστον. Ο Αμερικανός σέντερ έχει τον ίδιο μάνατζερ με τον Πόρτερ και σε συνδυασμό με όσα άκουσε ο πρώην άσος των Ρόκετς από τους ευρωπαίους εκπροσώπους του άνοιξαν τον δρόμο στο να προχωρήσει η υπόθεση.

Πρόκειται για τον Πορτογάλο μάνατζερ, Νούνο Πεντρόσο. Μια μεταγραφή που θα έχει και τις δικλείδες ασφαλείας της. Όχι τόσο για το ποσό που είναι σχετικά μικρό για τα δεδομένα του Κέβιν Πόρτερ, όσο για την εξωγηπεδική του ζωή.

Η πρώτη σύλληψη του Κέβιν Πόρτερ

Η αρχή έγινε τον Σεπτέμβριο του 2020 όταν ήταν στους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Ο 23χρονος άσος ενεπλάκη σε ένα τροχαίο που οδήγησε στην σύλληψή του για παράνομη οπλοκατοχή. Βρέθηκε όπλο μέσα στο αυτοκίνητο όπου οδηγούσε.

Βέβαια στο δικαστήριο οι κατηγορίες "έπεσαν", αφού το όπλο ήταν της μητέρας του και αυτός δεν γνώριζε ότι βρισκόταν στο αμάξι. Οι "Καβς", ωστόσο, τον έθεσαν εκτός ομάδας ώστε να τον προστατεύσουν και του έδωσαν χρόνο μακριά από την ομάδα στην έναρξη της σεζόν 2020/21 για να βρει τον εαυτό του.

Τον Ιανουάριο του 2021 όμως, πάνω που ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην ομάδα, πιάστηκε στα χέρια με τον general manager των Καβαλίερς, Κόμπι Όλτμαν, επειδή δόθηκε το ντουλαπάκι του, χωρίς να τον ρωτήσουν, στον Ταϊρόν Πρινς.

Ο σάλος με την κατηγορία για βιαιοπραγία του Κέβιν Πόρτερ

Αυτό έφερε και το τέλος του από την ομάδα για να πάει με ανταλλαγή στους Ρόκετς. Στο Χιούστον έβγαλε όλο το ταλέντο του και πάνω που οι μετοχές του άρχισαν να παίρνουν τα πάνω τους ήρθε η… καταστροφή.

Ο λόγος είναι ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο συνελήφθη με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας, αφού φερόταν να έχει χτυπήσει την σύντροφό του, την πρώην παίκτρια του WNBA, Κίσρε Γκόντρεζικ, η οποία είχε υποστεί κάταγμα στον αυχένα.

It’s Over: Kevin Porter Jr. Just Ended His Career



Τα ρεπορτάζ ανέφεραν πως πήγε να την στραγγαλίσει! Η αδελφή της συντρόφου του τού έστειλε απειλητικά μηνύματα. Οι Ρόκετς δεν το σκέφτηκαν και πολύ κλείνοντας του την πόρτα στην ομάδα. Του έβαλαν πωλητήριο και τον έστειλαν στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αλλά κι εκεί δεν έμεινε πολύ.

Λίγες ώρες μετά την ανταλλαγή του, η Γκόντρεζικ δήλωσε ότι ο Πόρτερ δεν την χτύπησε ποτέ και ούτε προσπάθησε να την στραγγαλίσει όπως γράφτηκε, προσθέτοντας ότι… "Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, όχι στον βαθμό που δημοσιεύτηκε. Ήταν μία διαφωνία στο δωμάτιό μας, που δεν κράτησε καν 10 δευτερόλεπτα. Η προσωπική μου ζωή δεν πρέπει να είναι δημόσια και να καταστρέφει καριέρες. Εγώ βίωσα αυτή την εμπειρία, κανένας και καμία άλλη".

Οι δύο πλευρές τελικά έκαναν δικαστικό διακανονισμό. Ήταν αρκετά όλα αυτά για του γυρίσει την πλάτη όλο το ΝΒΑ!

“He should be in jail.” Stephen A. Smith breaks down Kevin Porter Jr.’s alleged assault

Η 50άρα του Πόρτερ στους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Το όνομα του, στο παρελθόν, "συνδέθηκε" με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στο NBA Draft 2019 ο Αμερικανός άσος βρισκόταν στην συζήτηση να είναι lottery pick (σ.σ. να επιλεγεί μέχρι το Νο14).

Την ημέρα του NBA Draft ωστόσο οι μετοχές του κατρακύλησαν λόγω φόβων που είχαν εκφραστεί για τον χαρακτήρα του καθώς είχε και μια αποβολή από το κολέγιο του USC όπου φοιτούσε. Έτσι βρέθηκε στο Νο30 ως επιλογή των Μιλγουόκι Μπακς, οι οποίοι τον έστειλαν άμεσα στους Καβαλίερς.

Κόντρα στους Μπακς, πάντως, έκανε το πρώτο του ιστορικό επίτευγμα. Στις 29 Απριλίου του 2021 οι Ρόκετς νίκησαν 143-136 τους Μπακς, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είχε αγωνιστεί κάτι λιγότερο από ένα λεπτό λόγω τραυματισμού.

Kevin Porter Jr. Becomes YOUNGEST Player to Post 50+ PTS & 10+ AST! 🔥



Ο Κέβιν Πόρτερ τελείωσε το παιχνίδι με 50 πόντους, έχοντας 7/11 δίποντα, 9/15 τρίποντα, 9/11 βολές, 5 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 1 κόψιμο και 5 λάθη σε 41 λεπτά συμμετοχής! Έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του NBA που κατέγραψε επίδοση +50 πόντων και +10 ασίστ (ήταν 20 χρόνων και 360 ημερών).


*Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή.