Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι που έδωσε απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, μπαίνοντας γερά στην μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προηγήθηκε απέναντι στον Παναθηναϊκό, ισοφαρίστηκε αλλά στην συνέχεια πήγε το σκορ στο υπέρ της 3-1. Για να πάρει τελικά τη νίκη ο ΠΑΟΚ με 3-2 και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σχετικά με την κούρσα του πρωταθλήματος.

Το ίδιο ηχηρό αλλά και παθιασμένο ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Στέφαν Σβαμπ στους συμπαίκτες του λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. Ο εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ πήρε το λόγο στα αποδυτήρια της Λεωφόρου λίγο πριν την έναρξη του ματς, όπου τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Μεγάλο παιχνίδι, εντάξει; Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα, αλλά πρέπει να είμαστε μια τεράστια ομάδα.
Έχουμε ήδη δείξει ορισμένες φορές πως είμαστε μια τεράστια ομάδα. Ξέρετε πως θα είμαστε τεράστια ομάδα; Αν βάλουμε όλο το πάθος μας, την ενέργειά μας, την επιθετικότητά μας και την έντασή μας στον αγωνιστικό χώρο, όπως κάναμε στο προηγούμενο παιχνίδι (σ.σ. αυτό με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην Τούμπα).
Σε όλα τα γ@@@@@@α ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν παίξαμε στο 100% αλλά στο 110% και αυτό θα κάνουμε σήμερα και θα τους νικήσουμε. Θα πατήσουμε πάνω τους και θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς».