Η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε με το δεξία στο Charleston Open καθώς επικράτησε με 2-0 σετ της Βικτόρια Τόμοβα για να προκριθεί στον τρίτο γύρο. Νίκη που θα της δώσει κι άλλη ώθηση και στο ranking στο οποίο είναι στο Νο7.

Από το ξεκίνημα του αγώνα έδειξε την ανωτερότητα της η Μαρία Σάκκαρη κόντρα στην Βικτόρια Τόμοβα (νο74 στο ranking) ενώ πήρε και τα δύο σετ με 6-3, 6-3.

Το Charleston Open είναι ένα τουρνουά WTA500, σε χωμάτινη επιφάνεια και στην επόμενη φάση η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού μεταξύ της Λέσια Τσουρένκο (νο39) και της Άστρα Σάρμα (νο135), με τον επόμενο αγώνα της να είναι προγραμματισμένος για Πέμπτη (04/04).

Αυτή ήταν η 8η νίκη για την Σάκκαρη στα τελευταία δέκα παιχνίδια της. Παράλληλα ήταν και η 3η επί της Τόμοβα στις τέσσερις φορές που έχει συναντηθεί με την Βουλγάρα στα κορτ.

Η ηττημένη είχε επικρατήσει στο πρώτο μεταξύ τους ματς το 2016, αλλά από τότε η Σάκκαρη μετράει μόνο νίκες (στο Wimbledon του 2022, ένα χρόνο μετά στο United Cup και απόψε στο Τσάρλεστον).

Το πρώτο σετ ήταν αρχικά αρκετά ισορροπημένο, με σημείο κλειδί το όγδοο γκέιμ, όταν η Ελληνίδα έκανε το break και τελικά κατέκτησε το σετ με 3-6.

Ανάλογη κατάσταση διαμορφώθηκε και στο δεύτερο σετ, το οποίο ήταν ισόπαλο μέχρι τα μισά. Παρόλα αυτά, στο έβδομο γκέιμ, η Σάκκαρη κατάφερε να κάνει το μπρέικ, ενώ «έσπασε» το σερβίς της Βουλγάρας τενίστριας και στο ένατο, ολοκληρώνοντας και αυτό το σετ με σκορ 3-6 και παίρνοντας τη νίκη.