Πρόωρη στέψη του Λεβαδειακού ή… αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος στη μάχη της ανόδου για τη Super League; Μπορεί τα βλέμματα της φίλαθλης Ελλάδας να στρέφονται στα playoffs της μεγάλη κατηγορίας και κυρίως στο ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκού, ωστόσο το ματς της ημέρας διεξάγεται στις 3 το μεσημέρι στην “AEL FC Arena” στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Super League 2.

Εκεί, στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου, η γηπεδούχος ΑΕΛ θα παίξει το τελευταίο της χαρτί προκειμένου να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες επιστροφής της στα μεγάλα σαλόνια, απέναντι στους Βοιωτούς που από το ξεκίνημα της σεζόν φαντάζουν ως το απόλυτο φαβορί για την άνοδο στη Super League από τον 1ο όμιλο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cze56t7z8zap)

Με νίκη ή ισοπαλία στη Λάρισα στον Λεβαδειακό... ανοίγουν πρόωρα σαμπάνιες

Νίκη ή ισοπαλία των “πράσινων” του Σωκράτη Οφρυδόπουλου θα σφραγίσει ουσιαστικά πρόωρα την επιστροφή του Λεβαδειακού στη Super League, μετά από μόλις ένα χρόνο απουσίας καθώς οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας είτε θα διατηρήσουν τη διαφορά ασφαλείας των εφτά πόντων από τη μόνη ομάδα που μπορεί να τους απειλήσει, είτε θα την εκτοξεύσουν στους 10 και θα… ανοίξουν σαμπάνιες στο πούλμαν της επιστροφής προς τη Λιβαδειά.

Αντίθετα αν οι “βυσσινί” του Παύλου Δερμιτζάκη (που το Σάββατο δέχτηκαν ένα καίριο πλήγμα στις ελπίδες τους με το 3-3 απέναντι στην ΑΕΚ στα Σπάτα) επιστρέψουν στις νίκες, τότε η διαφορά θα μειωθεί στους 4 βαθμούς και δεδομένου ότι θα εκκρεμεί άλλο ένα παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στη Βοιωτία, τα πάντα θα γίνουν πιο ρευστά, με το Λεβαδειακό βέβαια να διατηρεί το προβάδισμα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cze7u9b5ql01)

ΑΕΛ vs Λεβαδειακού... σε όλα τα επίπεδα στη Super League 2

Το αγωνιστικό σκέλος του ντέρμπι, βέβαια, αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου ενός… ανοιχτού πολέμου ανάμεσα στις δύο ομάδες από την έναρξη της σεζόν.

Με επίσημες ανακοινώσεις της (όχι με απλές διαρροές ή… παρασκηνιακές τοποθετήσεις) η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει κατηγορήσει ευθέως το Λεβαδειακό ως “ευνοούμενο ενός ολόκληρου συστήματος” που έχει προκαθορίσει την άνοδο των “πράσινων” στη Super League, καταστρατηγώντας, μάλιστα, ακόμη και τους όρους συμμετοχής των β’ ομάδων στη δεύτερη επαγγελματική λίγκα της χώρας.

Η Λάρισα θεωρεί ότι η συμμετοχή της ΑΕΚ Β’ στα
playoffs είναι παράνομη (και γι’ αυτό έχει προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο) ενώ μόλις πριν από μερικές εβδομάδες είχε ζητήσει με δημόσιο κάλεσμα από τους τοπικούς βουλευτές του νομού Θεσσαλίας να πάρουν θέση στο “θεσμικό έγκλημα” – όπως το αποκάλεσε – της ανάκλησης πέντε δελτίων ποδοσφαιριστών της.

"Ηλεκτρισμένο κλίμα" λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι της Super League 2

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως, οι “βυσσινί” έχουν καταφερθεί ουκ ολίγες φορές στις διαιτησίες των αγώνων του Λεβαδειακού. Μετά το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, μάλιστα, στη Λιβαδειά, η ΑΕΚ είχε κατηγορήσει τον διαιτητή της αναμέτρησης Τάσο Σιδηρόπουλο ότι κατέβαλε “υπεράνθρωπες προσπάθειες να δώσει τη νίκη στο Λεβαδειακό”, ενώ με σωρεία επίσημων τοποθετήσεών της η ΠΑΕ ΑΕΛ δηλώνει με κάθε επισημότητα ότι το φετινό πρωτάθλημα “παίζεται με σημαδεμένη τράπουλα” υπέρ του Λεβαδειακού.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxalpplebvpd)

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι μόλις 24 ώρες πριν από τη διεξαγωγή της σημερινής αναμέτρησης, ο ιδιοκτήτης της Λάρισας, Αχιλλέας Νταβέλης, έκανε λόγο με επίσημη δήλωσή του για παράνομους εντολοδόχους που μας οδήγησαν στα δυσμενή αποτελέσματα και θα κληθούν να πληρώσουν τη ζημιά», καλώντας τον κόσμο της ΑΕΛ να κατακλύσει κάθε γωνιά της “AEL FC Arena”.

Το κλίμα στη Λάρισα, πάντως, είναι "ηλεκτρισμένο" και για έναν επιπλέον λόγο, καθώς λίγες ώρες μετά την ισοπαλία με την ΑΕΚ οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της διοίκησης υποστηρίζοντας ότι η ομάδα δεν προστατεύεται με δικαιολογίες αλλά με πράξεις. Και οποίες και να ήταν οι δικαιολογίες τελείωσαν”.

Απ’ ευθείας από το Action 24 το ντέρμπι ΑΕΛ - Λεβαδειακού

Η κρίσιμη αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 15.00 και θα μεταδοθεί απ’ ευθείας από το Action24. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της σημερινής 3ης αγωνιστικής των playoffs και των playouts της Super League 2 περιλαμβάνει τις ακόλουθες αναμετρήσεις:

ΑΕΚ Β’ – Μακεδονικός, Καλαμάτα – Ηλιούπολη, Αναγέννηση Καρδίτσας – ΠΟΤ Ηρακλής, ΠΑΟΚ Β’ – Κοζάνη, Καμπανιακός – Αιολικός, Παναθηναϊκός Β’ – Γιούχτας, Ολυμπιακός Β’ – Αιγάλεω.

Την Πέμπτη διεξάγονται τα παιχνίδια: Χανιά –
Athens Kallithea, Διαγόρας – Παναχαϊκή.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 15.00.