Ο Ολυμπιακός ταξίδεψε για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα στο Βελιγράδι προκειμένου να ανταμώσει με τον Ερυθρό Αστέρα, τον οποίο θέλει να κερδίσει ώστε να σφραγίσει την απευθείας συμμετοχή του στα Playoffs της Euroleague, διατηρώντας παράλληλα τις λιγοστές ελπίδες του για το πλεονέκτημα έδρας. Η "Stark Arena" αναμένεται αρκετά φιλική, όμως αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές αρνητικό στο παρελθόν καθώς οι Πειραιώτες μετρούν μόλις ένα διπλό στο Βελιγράδι στις τελευταίες πέντε επισκέψεις τους.

Συνολικά μάλιστα, η ελληνική ομάδα μετρά μόλις δύο νίκες ανεξαρτήτως έδρας απέναντι στα "ορθόδοξα αδέρφια της" σε εννέα αναμετρήσεις. Η μία ήταν ένα διπλό το Δεκέμβρη του 2020 στην πρώτη μεγάλη εμφάνιση του Λαρεντζάκη με τα ερυθρόλευκα ενώ η άλλη δεν ήταν άλλη από την... φετινή του πρώτου γύρου με τον Άλεκ Πίτερς να πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και τον Φαλ να είναι ανίκητος.

Κλειδί για τον Ολυμπιακό η απόδοση του Άλεκ Πίτερς και στο Βελιγράδι

Ο Άλεκ Πίτερς δυσκολεύτηκε αρκετά στο Βελιγράδι προ μιας εβδομάδας με τον Ομπράντοβιτς να καταφέρνει να τον βγάλει εκτός ρυθμού επιλέγοντας σχήμα με δύο ψηλούς. Κάτι ανάλογο αναμένεται να κάνει και ο Σφαιρόπουλος με τον Μίτροβιτς. Ο Σέρβος φόργουορντ είναι καλός ριμπάουντερ (με έφεση στα επιθετικά) όμως δεν έχει την ταχύτητα να ακολουθήσει τις κινήσεις χωρίς την μπάλα που κάνει ο "Αλέκος", σε αντίθεση με τον πολύ πιο physical Καμπόκλο.

Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο Πίτερς είχε βρει τις λύσεις. Τελείωσε το παιχνίδι με 28 πόντους (5/7 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 6/6 βολές), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ αγωνιζόμενος... χωρίς ανάσα (έπαιξε 39:07') καθώς τότε δεν υπήρχε ο Πετρούσεφ ενω απών ήταν και ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cx0l7a9jzr8p)

Οι δύο Σέρβοι θα απουσιάζουν και σήμερα για τον Ολυμπιακό όμως Πίτερς και Φαλ θα έχουν μαζί τους και τον Μόουζες Ράιτ εν αντιθέσει με το παιχνίδι του πρώτου γύρου. Ο "Μωυσής" ταιριάζει με τον Τζοέλ Μπολομπόι ο οποίος θα έχει αυξημένο κίνητρο απέναντι στην πρώην ομάδα του αλλά κυρίως ταιριάζει με τον Γκιλέσπι που είναι ο δεύτερος σέντερ του Σφαιρόπουλου. Ο Τόμπι παίζει και στο "4" και στο "5" και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από το τρίποντο καθώς είναι το δυνατότερο του σημείο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cx0l8ayeasrt)

Ο "σεληνιασμένος" Νέντοβιτς η μεγαλύτερη απειλή του Ολυμπιακού

Μπορεί ο Μίλος Τεόντοσιτς και ο Γιάγκο Ντος Σάντος να επιστρέφουν σήμερα για την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου όμως η μεγαλύτερη απειλή των Σέρβων παραμένει ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Σέρβος γκαρντ είναι σε πολύ καλή κατάσταση έχοντας 19 πόντους με 7 ασίστ κόντρα στον Παναθηναϊκό, 25 πόντους με 7 ασίστ κόντρα στη Βίρτους και 30 πόντους με 5 ασίστ κόντρα στη Ρεάλ. 

Ακόμη και στο παιχνίδι του πρώτου γύρου, εκείνος ήταν που άγχωσε τους ερυθρόλευκους στα τελευταία λεπτά ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 26 πόντους. Πλέον όμως οι λύσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα στην περιφέρεια είναι αρκετές και κυρίως διαφορετικές μεταξύ τους οπότε ο "Νέντα" δεν θα έχει το ίδιο εύκολο έργο. Εκτός αν οι ερυθρόλευκοι δεν παίξουν με την συγκέντρωση που αρμόζει σε ένα παιχνίδι "παγίδα" όπως αυτό του Βελιγραδίου.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε πως μόνο σαν φιλικό δεν βλέπει το παιχνίδι ενώ συμπλήρωσε πως η ομάδα του έχει προετοιμαστεί με την ίδια νοοτροπία όπως και την προηγούμενη βδομάδα κόντρα στην Παρτιζάν. Καλό θα ήταν βέβαια, ο Ολυμπιακός να δείξει από το ξεκίνημα μέσω της άμυνάς του ότι αυτή τη φορά ήρθε να κυριαρχήσει.