Πορίσματα ολοκληρωτικά, σε ό,τι αφορά τα playoffs και τα play-in της Euroleague βγήκαν μετά τη λήξη των πέντε πρώτων παιχνιδιών της 33ης αγωνιστικής, αφού ο Ολυμπιακός "κλείδωσε" τη θέση του στα playoffs, η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα έχει πλεονέκτημα έδρας -ατυχές, καθώς παίζει στο Βελιγράδι- στα play-in, ενώ Μονακό και Μπαρτσελόνα πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο οριστικό πλεονέκτημα έδρας.

Μετά τη νίκη των Μονεγάσκων επί της Ζάλγκιρις Κάουνας με σκορ 69-66 και εκείνη των Καταλανών επί της Μακάμπι με σκορ 92-89. με τρίποντο του Νίκολας Λαπροβίτολα με 5,3'' για τη λήξη, μία από τις δύο γίνεται να μείνει εκτός μόνο αν ηττηθεί στο τελευταίο παιχνίδι (η Μονακό με την Μπάγερν εντός και η Μπαρτσελόνα με τη Βιλερμπάν εκτός) και η Φενέρμπαχτσε νικήσει την Παρασκευή 5 Απριλίου την Εφές, την Παρασκευή, 12 Απριλίου, τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.


3 POINTER for the WIN | FC Barcelona-Maccabi Playtika Tel Aviv | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague


Σε ό,τι αφορά τη Ζάλγκιρις, στη διπλή παρουσία υπερτερεί της Αναντολού Εφές, αλλά ψάχνει ένα θαύμα την τελευταία αγωνιστική, που υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης, για να μπει στα play-in. 


Zvezda-Olympiacos | Exciting HIGHLIGHTS | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague

 
Το όριο νικών είναι οι 15 αυτήν τη στιγμή. Θρίλερ θα σταματήσει να υφίσταται για όλες τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από την Παρτίζαν στην κατάταξη πλην της Αρμάνι Μιλάνο -και αυτό σε περίπτωση μόνο που νικήσει τη Βίρτους Μπολόνια την Παρασκευή 5 Απριλίου- αν η ομάδα του Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς επικρατήσει της Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας και φτάσει στη 16η νίκη. 

CRUCIAL WIN | AS Monaco-Zalgiris Kaunas | HIGHLIGHTS | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague


Euroleague: Ο παραλογισμός στη Βαλένθια


Αυτό θα είναι ένα όριο που μόνο η Παρτίζαν θα μπορεί να φτάσει την τελευταία αγωνιστική. Οι παίκτες του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς νίκησαν στο Βερολίνο την Άλμπα και έκαναν σημαντικό βήμα για να διεκδικήσουν τη δέκατη θέση. Υπό προϋποθέσεις, αν δηλαδή οι ίδιοι νικήσουν τη Βαλένθια στο Βελιγράδι και Εφές και Μπασκόνια κάνουν δύο ήττες, θα μπορούσαν να είναι ένατοι. Το μόνο σενάριο που αποκλείει την Παρτίζαν, η οποία υπερτερεί της Μπασκόνια και της Εφές στην ταυτόχρονη παρουσία στην κατάταξη, είναι είτε να νικήσουν και οι δύο τα τελευταία παιχνίδια τους είτε να ηττηθεί η ίδια από τη Βαλένθια.  


ALBA - Partizan | WIN keeps play-in HOPES HIGH | HIGHLIGHTS | 2023-24 Turkish Airlines EuroLeague


Οι Ισπανοί τα έκαναν... χάλια, με την ήττα 98-69 από τη Βιλερμπάν μέσα στην έδρα τους να τους κολακεύει, αφού στο 27' η προτελευταία ομάδα της κατάταξης προηγείτο... 79-40. Ο Νάντο ντε Κολό πέτυχε 19 πόντους και με το 13ο του έγινε ο δεύτερος σκόρερ στην Ιστορία της Euroleague, προσπερνώντας τον Βασίλη Σπανούλη. 

Η Βαλένθια μπορεί να μπει στα play-in αν η Εφές κάνει 0 στα 2 και η ίδια νικήσει στο Βελιγράδι την Παρτίζαν Βελιγραδίου. Η Αρμάνι Μιλάνο, εφόσον κάνει δύο στα δύο, η Παρτίζαν χάσει από τη Βαλένθια και η Εφές πετύχει μία νίκη. Η Ζάλγκιρις Κάουνας θέλει τριπλή παρουσία στη δέκατη θέση με δύο εκ των Μπασκόνια, Εφές και Μιλάνο, για να περάσει, εκτός αν σε μια μαζική παρουσία στις 15 νίκες, υπερτερήσει στο ενεργητικό των παιχνιδιών με τις συγκεκριμένες ομάδες. Το ίδιο γίνεται και με την Μπάγερν Μονάχου, η οποία ψάχνει καταρχάς να νικήσει τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή, 5 Απριλίου, με τους "πράσινους" να θέλουν να επικρατήσουν για να "σφραγίσουν", ουσιαστικά, τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.  

Euroleague: Οι διπλές παρουσίες στην κατάταξη

Τι γίνεται με τις πέντε ομάδες (2-6) σε περίπτωση που υπάρχει διπλή παρουσία στην κατάταξη. 

Μονακό: Πάνω από την Μπαρτσελόνα και τον Ολυμπιακό, κάτω από τον Παναθηναϊκό και τη Φενέρμπαχτσε.

Μπαρτσελόνα: Κάτω από τη Μονακό και τη Φενέρμπαχτσε, πάνω από τον Ολυμπιακό, ίσα με τον Παναθηναϊκό.

Παναθηναϊκός: Πάνω από Μονακό, κάτω από Ολυμπιακό και Φενέρμπαχτσε, ίσα με την Μπαρτσελόνα.

Ολυμπιακός: Εκκρεμεί της Φενέρμπαχτσε, πάνω από τον Παναθηναϊκό, κάτω από τη Μονακό και την Μπαρτσελόνα.

Φενέρμπαχτσε: Εκκρεμεί του Ολυμπιακού, πάνω από την Μπαρτσελόνα, τον Παναθηναϊκό και τη Μονακό.




Τι γίνεται με τις έξι ομάδες (8-14) που διεκδικούν την ένατη και τη δέκατη θέση. 

Μπασκόνια: Πάνω από την Αρμάνι Μιλάνο, κάτω από τις Αναντολού Εφές, Ζάλγκιρις Κάουνας, Παρτίζαν Βελιγραδίου και Βαλένθια.

Αναντολού Εφές: Πάνω από την Μπασκόνια, κάτω από τις Ζάλγκιρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο, Παρτίζαν Βελιγραδίου και Βαλένθια.

Παρτίζαν Βελιγραδίου: Εκκρεμεί της Βαλένθια, πάνω από τις Μπασκόνια, Αναντολού Εφές, Ζάλγκιρις Κάουνας και Αρμάνι Μιλάνο.

Ζάλγκιρις Κάουνας: Πάνω από τις Μπασκόνια, Αναντολού Εφές και Αρμάνι Μιλάνο, κάτω από τις Παρτίζαν Βελιγραδίου και Βαλένθια.

Αρμάνι Μιλάνο: Πάνω από τις Αναντολού Εφές και Βαλένθια, κάτω από τις Μπασκόνια, Ζάλγκιρις Κάουνας και Παρτίζαν.

Βαλένθια: Εκκρεμεί της Παρτίζαν Βελιγραδίου, πάνω από τις Μπασκόνια, Αναντολού Εφές και Ζάλγκιρις Κάουνας, κάτω από την Αρμάνι Μιλάνο.

Euroleague: Το πρόγραμμα των πέντε ως το τέλος


Μονακό: 11 Απριλίου Μπάγερν εντός.

Μπαρτσελόνα:  12 Απριλίου Βιλερμπάν εκτός.

Παναθηναϊκός: 5 Απριλίου Μπάγερν εκτός, 11 Απριλίου Άλμπα εντός.

Ολυμπιακός: 12 Απριλίου Φενέρμπαχτσε εντός.

Φενέρμπαχτσε: 5 Απριλίου Εφές εντός, 12 Απριλίου Ολυμπιακός εκτός.



Euroleague: Το πρόγραμμα των έξι (9-14) ως το τέλος


Μπασκόνια: Ρεάλ Μαδρίτης εκτός, Βίρτους Μπολόνια εκτός.

Αναντολού Εφές: Φενέρμπαχτσε εκτός, Ερυθρός Αστέρας εντός.

Παρτίζαν Βελιγραδίου: Βαλένθια εντός.

Ζάλγκιρις Κάουνας: Ρεάλ Μαδρίτης εντός.

Αρμάνι Μιλάνο: Βίρτους Μπολόνια εντός, Μακάμπι Τελ Αβίβ εκτός.

Βαλένθια: Παρτίζαν Βελιγραδίου εκτός.




Το πανόραμα της Euroleague


Τα αποτελέσματα: (33η αγωνιστική): Μονακό-Ζάλγκιρις Κάουνας 69-66, Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ 92-89, Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 86-89, Άλμπα Βερολίνου-Παρτίζαν Βελιγραδίου 83-94, Βαλένθια-Βιλερμπάν. Το πρόγραμμα (33η αγωνιστική): Παρασκεύη 5 Απρίλιου: 20:45 Φενέρμπαχτσε-Αναντολού Εφές, 21:30 Ρεάλ Μαδρίτης-Μπασκόνια, Μπάγερν Μονάχου-Παναθηναϊκός, Αρμάνι Μιλάνο-Βίρτους Μπολόνια.

Η κατάταξη (σε 33 παιχνίδια): Ρεάλ Μαδρίτης* 26-6, Μονακό 22-11, Μπαρτσελόνα 22-11, Παναθηναϊκός* 21-11, Ολυμπιακός 21-12, Φενέρμπαχτσε* 20-12, Μακάμπι Τελ Αβίβ 19-14, Βίρτους Μπολόνια* 17-15, Μπασκόνια* 16-16, Αναντολού Εφές* 15-17, Παρτίζαν Βελιγραδίου 15-18, Ζάλγκιρις Κάουνας 14-19, Αρμάνι Μιλάνο* 14-18, Βαλένθια 14-19, Μπάγερν Μονάχου* 13-19, Ερυθρός Αστέρας 11-22, Βιλερμπάν 8-25, Άλμπα Βερολίνου 5-28.