Άλλη μια εντυπωσιακή εμφάνιση, άλλος ένας ημιτελικός για την αναγεννημένη Μαρία Σάκκαρη που συνεχίζει τις “υψηλές πτήσεις” μέσα στο 2024 υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Γουίτ.

Η Σάκκαρη δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην Βερόνικα Κουντερμέτοβα και χρειάστηκε 94 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση της Ρωσίδας με 2-0 σετ (6-2, 6-4) για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του τουρνουά WTA 500 που διεξάγεται στο Τσάρλεστον των Ηνωμένων Πολιτειών.

"Δαιμονισμένη" Μαρία Σάκκαρη με έξι γκέιμ στη σειρά! 

Παρά το γεγονός ότι η Ρωσίδα βρίσκεται σταθερά στην πρώτη 20άδα της παγκόσμιας κατάταξης (έχοντας μάλιστα κατακτήσει τον συγκεκριμένο τίτλο το 2021) η “Σακ Ατάκ” κυριάρχησε καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, εκτός από… το πρώτο game στο οποίο εμφανίστηκε κάπως χαλαρή δίνοντας την ευκαιρία στην αντίπαλό της να της “σπάσει” το σερβίς.

Μετά το 2-0 όμως της Ρωσίδας, όμως, ποιος είδε τη Μαρία και δεν φοβήθηκε. Η Κουντερμέτοβα δέχτηκε ανελέητο σφυροκόπημα από τη Σάκκαρη η οποία κατέκτησε έξι (!) διαδοχικά γκέιμ και πήρε το πρώτο σετ με εντυπωσιακό τρόπο.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ακριβώς όπως το πρώτο, με την Κουντερμέτοβα να κάνει break με το καλημέρα στη Μαρία και να προηγείται ξανά με 2-0. Το Νο. 6 του κόσμου όμως, απάντησε άμεσα, παίρνοντας πίσω το break και επιβάλλοντας το δικό της νόμο στο φινάλε της αναμέτρησης με εξαιρετικά χτυπήματα.

Veronika Kudermetova vs. Maria Sakkari | 2024 Charleston Quarterfinal | WTA Match Highlights

Δέκατη νίκη της Σάκκαρη σε 12 παιχνίδια με προπονητή τον Γουίτ

Αυτή ήταν η δέκατη νίκη σε 12 παιχνίδια που έχει δώσει τον τελευταίο μήνα η Μαρία Σάκκαρη έχοντας στο πλευρό της τον Ντέιβιντ Γουίτ, δείγμα της ολοκληρωτικής μεταμόρφωσής της και της βελτίωσης του παιχνιδιού της.

Επόμενο, τελευταίο αλλά αρκετά υψηλό εμπόδιο, στο δρόμο προς τον τελικό του Τσάρλεστον, η εξαιρετικά φορμαρισμένη Αμερικανίδα, Ντάνιελ Κόλινς, η οποία μπορεί να βρίσκεται στο νούμερο 22 της παγκόσμιας κατάταξης, μοιάζει όμως να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας της, παρότι έκλεισε τα 31 της χρόνια. Διόλου τυχαίο ότι κατέκτησε πριν λίγες μέρες τον τίτλο στο Μαϊάμι.