Ο Μαξ Φερστάπεν απέδειξε γιατί είναι ο "Βασιλιας" της πίστας! Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στην πίστα της Σουζούκα στο Grand Prix της Ιαπωνίας, φτάνοντας τις τρεις νίκες στους τέσσερις φετινούς αγώνες του ενώ παραμένει πρώτος στο πρωτάθλημα της Fornula 1 όπου εξασφάλισε έναν ακόμη βαθμό λόγω του ότι κατέγραψε και τον ταχύτερο γύρο! Θρίαμβος δια... περιπάτου της Red Bull που έκανε το τρίτο φετινό 1-2, με τον Σέρτζιο Πέρεζ να τερματίζει πίσω από τον Ολλανδό περίπου με 12 δευτερόλεπτα διαφορά. Στο βάθρο ξανά ο Κάρλος Σάινθ της Ferrari που εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Σαρλ Λεκλέρ.

Σημειώνεται ότι το... παζλ της δεκάδας συμπλήρωσαν οι Φερνάντο Αλόνσο (Aston Martin), Τζορτζ Ράσελ (Mercedes), Όσκαρ Πιάστρι (McLaren), Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) και Γιούκι Τσουνόντα (RB). Ο επόμενος αγώνας και πέμπτος κατά σειρά στο πρωτάθλημα της Formula 1 είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 21 Απριλίου στην Κίνα.

Formula 1: Θρίαμβος του Μαξ Φερστάπεν στο Grand Prix της Ιαπωνίας

Με επεισοδιακό τρόπο άρχισε ο αγώνας καθώς συγκρούστηκαν οι Άλμπον (Williams) και Ρικιάρντο (RB) στην τρίτη στροφή του αγώνα κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η κούρσα για 27 λεπτά. Ο Φερστάπεν δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα στις δυο εκκινήσεις διατηρώντας την πρωτιά του. Στον 24ο γύρο ο Ζου Γκουανιού (Sauber) έγινε ο τρίτος πιλότος που εγκατέλειψε τον αγώνα. Ο Λεκλέρ, που είχε περίπου 8 δευτερόλεπτα απόσταση από τον Βελγοολλανδό, είχε μια… έξοδο στον 26ο γύρο χάνοντας τη δεύτερη θέση και έτσι Πάρες και Σάινθ "μονομάχησαν" για το πόντιουμ με τους Λεικέρ, Νόρις και Ράσελ που ακολουθούσαν.

apotelesmata-formula

Στον 36ο γύρο ο Πέρες πέρασε στην... αντεπίθεση και προσπέρασε τον Λεκλέρ, ανέβηκε δεύτερος και άφησε τις δυο Ferrari να... παλεύουν για την τρίτη θέση. Ο Σάινθ προσπέρασε τον ομόσταβλό του στον 46ο γύρο ενώ στον 50ο Πιάστρι και Ράσελ είχαν μια επαφή χωρίς να υπάρξει κάτι παραπάνω ενώ ο Ράσελ προσπέρασε στον τελευταίο γύρο και κατέκτησε την έβδομη θέση. Ο Φερνάντο Αλόνσο υπερασπίστηκε ως το τέλος την έκτη θέση ενώ ο Γιούκι Τσουνόντα τερμάτισε δέκατος. Από τους πρώτους γύρους ο Μαξ Φερστάπεν είχε πάρει μια μικρή διαφορά από τον Πέρεζ κάτι που κατάφερε να διατηρήσει μέχρι τέλους, να υπερασιστεί την πρωτιά του και να αναδειχθεί ο μεγάλος νκητής.