Εκ του αποτελέσματος, το σουτ του Μάριους Γκριγκόνις στο Μόντε Κάρλο ήταν το πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν. Από αυτό το τρίποντο, που προσυπέγραψε το "διπλό" με τη Μονακό στη Euroleague, ο Παναθηναϊκός εκτοξεύθηκε. Ασφαλώς, όμως, δεν αποτελεί, στην ολότητά του, το λόγο που οι "πράσινοι" έφτασαν σε συμφωνία με τον 29χρονο Λιθουανό. Συγκεκριμένα, οι δύο πλευρές φέρεται να ανανέωσαν τη συνεργασία τους μέχρι το καλοκαίρι του 2027. 

Παναθηναϊκός: Δείγμα εκτίμησης στον Γκριγκόνις 


Στον Παναθηναϊκό εκτιμούν πολύ τον Γκριγκόνις. Την εργασιακή ηθική του, το χαρακτήρα του, το γεγονός ότι είναι εξαιρετικός συμπαίκτης. Μπορεί τα εν οίκω να μην πρέπουν εν δήμω, πάντως αν ο Εργκίν Αταμάν ήταν δυσαρεστημένος, θα φαινόταν. Τουναντίον, ο Τούρκος τεχνικός, που δεν σκοπεύει να μη γράψει τη δική του Ιστορία στον Παναθηναϊκό, εισηγήθηκε την παραμονή του 29χρονου σούτινγκ γκαρντ. 


Συντάκτης του 15min έγραψε, μάλιστα, ότι ο Γκριγκόνις έχει ήδη υπογράψει το νέο συμβόλαιό του. Αυτό, άρα, σημαίνει ότι πρόκειται να ανακοινωθεί εν καιρώ. 


Ο Γκριγκόνις έφτασε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2022. Η πρώτη χρονιά, όμως, ήταν πολύ άσχημη, ωστόσο στο Μαρούσι υπήρχε η φρονιμάδα να μην καρατομηθεί. Ο Γκριγκόνις είναι Λιθουανός. Αυτό και μόνο θα πει ότι ανθίζει  μέσα από το σύνολο. Δεν διαθέτει αρνητικό εγωισμό, αλλά αθλητικό. Και αυτό οπωσδήποτε τον κάνει παίκτη του προπονητή. 


Όποτε χρειαστεί, ο Γκριγκόνις είναι εκεί. Οι μέσοι όροι του, 10,1 πόντοι, 3 ριμπάουντ και 1,3 ασίστ, στη Euroleague είναι ενδεικτικοί της ποιότητάς του. Θα μπορούσε να έχει παραπάνω, αλλά έχει όσους χρειάζεται. Γι' αυτό και παραμένει.