Το Περιστέρι θα κληθεί να τραβήξει το... κουπί της Ελλάδας στο Basketball Champions League αφού είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που μπορεί να συενχίσει στην διοργάνωση από τη στιγμή που ο Προμηθέας ολοκλήρωσε το φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι μετά τη δεύτερη ήττα που υπέστη από την Μάλαγα. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θέλει να ισοφαρίσει τη σειρά (1-1) κόντρα στη Βόννη προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση στην Γερμανία.  Από την άλλη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) διασταυρώνει τα ξίφη του με τον Αργεντινό, Τόμας Μάρτιν Ετσεβέρι (Νο31) με στόχο την πρόκριση στη φάση των "16" του Monte-Carlo Masters.

Με στόχο να ισοφαρίσει τη σειρά με τη Βόννη το Περιστέρι

Το Περιστέρι υποδέχεται την Βόννη (19:30, COSMOTE SPORT 4), με νίκη να είναι... μονόδρομος για την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη προκειμένου να συνεχίσει το... ταξίδι της στο Basketball Champions League. Οι Περιστεριώτες θέλουν να ισοφαρίσουν σε 1-1 τη σειρά των προημιτελικών ενώ σε περίπτωση που ηττηθούν θα αποκλειστούν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Αν κερδίσουν θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην Γερμανία.

Στο πρώτο παιχνίδι στην Γερμανία, το Περιστέρι δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις στο αμυντικό κομμάτι με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 89-78. Σημειώνεται ότι αμφίβολη για το Περιστέρι είναι η συμμετοχή του Κένι Γουίλιαμς ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος στο πρώτο παιχνίδι και δεν κατάφερε να αγωνιστεί στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό την Κυριακή (07/04)."Έχουμε μπροστά μας ένα τελικό με την Βόννη στην έδρα μας. Αναλύσαμε και είδαμε την προσέγγιση που είχαμε στον πρώτο αγώνα, η οποία δεν ήταν αυτή που έπρεπε κυρίως στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση. Είχαμε κάποιες μέρες να τους δούμε και να επεξεργαστούμε λίγο το παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε πολύ συνεπείς και συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, αλλά και με ενέργεια πολύ να καταφέρουμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας", δήλωσε ενόψει της αναμέρησης ο Λεωνίδας Κασελάκης.

Ρίχνεται στην... μάχη με τον Ετσεβέρι ο Τσιτσιπάς στο Monte Carlo Masters

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Τόμας Μάρτιν Ετσεβέρι (Νο31) με στόχο το εισιτήριο που οδηγεί στη φάση των "16" του Monte- Carlo Masters. Ο Έλληνας τενίστας και πρωταθλητής στο Μόντε Κάρλο το 2021 και το 2022 θα κοντραριστεί για πρώτη φορά σε επίσημο ματς με τον Αργεντινό του οποίου το... δυνατό στοιχείο είναι η χωμάτινη επιφάνεια. Ο αγώνας θα ξεκινήσει περίπου  13:30 με 14:00 και θα μεταδοθεί από το COSMOTE SPORT 6.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσιτσιπάς πέρασε με... άνεση στον δεύτερο γύρο του Monte-Carlo Masters αφού ο αντίπαλος του, Λάσλο Τζέρε αποσύρθηκε και έτσι πήρε μια άκοπη πρόκριση. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε κατακτήσει το πρώτο σετ με 6-3 και ήταν μπροστά στο δεύτερο με 3-2 όταν και ο Τζέρε δεν συνέχισε και κατοχυρώθηκε η πρόκριση υπέρ του. Φυσικά, μεγάλος στόχος του Στέφανου είναι να φτάσει μακριά στην διοργάνωση και να κάνει τα βήματα που χρειάζεται για να επιστρέψει στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης.



Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της μέρας:

12:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 Μόντε Κάρλο

13:30 COSMOTE SPORT 6 HD Τόμας Ετσεβερί – Στέφανος Τσιτσιπάς ATP Masters 1000 Μόντε Κάρλο

16:00 COSMOTE SPORT 6 HD ATP Masters 1000 Μόντε Κάρλο

19:30 COSMOTE SPORT 4 HD Περιστέρι – Βόννη FIBA Basketball Champions League

22:00 COSMOTE SPORT 8 HD Νταντί – Ρέιντζερς Scottish Premiership

22:00 COSMOTE SPORT 7 HD Σουόνσι – Στόουκ Sky Bet EFL Championship

22:00 COSMOTE SPORT 3 HD Ατλέτικο Μαδρίτης – Ντόρτμουντ UEFA Champions League

22:00 COSMOTE SPORT 2 HD, MEGA Παρί Σεν Ζερμέν – Μπαρτσελόνα UEFA Champions League