Ο Μπεν ΜάκΛεμορ βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση καθώς συνελήφθη στο Όρεγκον της Αμερικής με την κατηγορία του βιασμού. Ο πρώην άσος του NBA, ο οποίος φέτος πέρασε από την ΑΕΚ και αποχώρησε τον Δεκέμβριο προκάλεσε εκ νέου με την εξωγηπεδική του ζωή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο πρώην NBAer κρατείται στη φυλακή της περιοχής Κλακάμας στο Όρεγκον.



Η ΑΕΚ τον Δεκέμβριο έλυσε το συμβόλαιο με τον ΜάκΛεμορ, ο οποίος είχε υποπέσει σε πολλά πειθαρχικά παραπτώματα. Οι δύο πλευρές είχαν επικαλεστεί και διαφορά αγωνιστικής φιλοσοφίας. Το... διαζύγιο είχε έρθει μετά και από ένα περιστατικό όπου ο ΜάκΛεμορ είχε πέσει θύμα ληστείας.

Με την “Ένωση” σε επτά παιχνίδια που αγωνίστηκε μέτρησε 9.7 πόντους και 3.9 ριμπάουντ ανά 19 λεπτά, ενώ σε 13 ματς με την ισπανική Μπρέογκαν είχε 13.7 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ ανά 25.2 λεπτά.

Ο 31χρονος γκαρντ στην συνέχεια πήγε στην Μπρεογάν για να παίξει στην ACB. Αλλά κι εκεί δημιούργησε προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα στις 9 Μαρτίου τα ισπανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η αστυνομία τον σταμάτησε για έλεγχο με το αυτοκίνητό του, ο ίδιος αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ και ύστερα φαίνεται να χτύπησε τον έναν αστυνομικό στο χέρι.

Όπως είχε αναφερθεί στο δημοσίευμα, ο πρώην παίκτης του NBA είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ ενώ Αμερικανός γκαρντ με δημοσίευσή του στα social media ζήτησε συγγνώμη για το συμβάν και τη συμπεριφορά του.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανικό ΜΜΕ, στα τέλη Μαρτίου, ο ΜάκΛεμορ είχε αναφερθεί στην έλευση του στην Ευρώπη αλλά και στην ΑΕΚ.

"Δεν ήταν στις προτεραιότητές μου, αλλά τη στιγμή που έπρεπε να πάρω αυτή την απόφαση, η νοοτροπία μου άλλαξε γρήγορα και προετοιμάσθηκα για την πρόκληση
Παρά το γεγονός ότι έχω περάσει τόσα χρόνια στο ΝΒΑ, νομίζω ότι προσαρμόστηκα καλά σε αυτό το μπάσκετ. Για την ΑΕΚ ήταν μια απόφαση που συμφωνήθηκε και από τα δύο μέρη για να ολοκληρώσουμε τη συνεργασία μας", είχε πει.