Με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να… σηκώνουν στο πόδι την πόλη της Μπριζ από το βράδυ της Τετάρτης και να έχουν στήσει ατελείωτο πάρτι στους δρόμους της (που φυσικά θα κορυφωθεί από το μεσημέρι και μετά όσο πλησιάζουμε στις 22.00 που θα ξεκινήσει ο σπουδαίος προημιτελικός του Europa Conference League με την τοπική ομάδα), ο ενθουσιασμός έχει δώσει τη θέση του στην έκδηλη αγωνία των τοπικών αρχών, αλλά και της ΠΑΕ για την παρουσία χιλιάδων Ελλήνων εκδρομέων στο Βέλγιο που, όμως, δεν έχουν αγοράσει εισιτήριο της αναμέτρησης.

Drone και κανόνια νερού στη Μπριζ υπό το φόβο των οπαδών του ΠΑΟΚ

Ο άνθρωπος που… έχει χάσει τον ύπνο του δεν είναι άλλος από τον δήμαρχο, Ντιρκ Ντε Φόου, ο οποίος αποκάλυψε σε συνέντευξή του όλα τα μέτρα που έχει λάβει η βελγική αστυνομία τα οποία περιλαμβάνουν, άλογα, drone, αλλά και κανόνια νερού!

Με τον αριθμό των Ελλήνων οπαδών που βρίσκονται στο Βέλγιο χωρίς εισιτήριο να ξεπερνά τους 2.000 (τόσοι υπολογίζονται από τις τοπικές αρχές), ο δήμαρχος της Μπριζ παραδέχτηκε ότι η αποστολή των αστυνομικών θα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

“Θ
α είναι λίγο δύσκολο για την αστυνομία μας να κρατήσει αυτούς τους ανθρώπους υπό έλεγχο και μακριά από το γήπεδο. Οι οπαδοί είναι επίσης γνωστοί για τη χρήση βεγγαλικών. Έτσι όλοι θα πρέπει να ερευνηθούν διεξοδικά.

Ελπίζουμε ότι οι οπαδοί θα σεβαστούν τα μέτρα και δεν θα πάνε μόνοι τους στο γήπεδο. Σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να προκύψουν αντιπαραθέσεις. Θα υπάρχει επίσης έφιππη αστυνομία, ένα drone για να παρακολουθεί τα πάντα, θα υπάρχουν κανόνια νερού σε περίπτωση ταραχών και θα μας βοηθούν επίσης αστυνομικές δυνάμεις έξω από τη ζώνη της Μπριζ.

Είμαστε ήδη καλά προετοιμασμένοι για να διασφαλίσουμε ότι όλα θα κυλήσουν με ασφάλεια. Αυτός είναι ένας αγώνας κινδύνου που εκτιμάται ότι είναι ελαφρώς υψηλότερος από τους αγώνες κινδύνου στο βελγικό πρωτάθλημα. Αλλά έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις αστυνομικές μας υπηρεσίες”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο “πρώτος πολίτης” της Μπριζ.

Ανακοίνωση με προειδοποιήσεις από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Σε… αναμμένα κάρβουνα, όμως, κάθονται και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ οι οποίοι γνωρίζουν ότι σε περίπτωση προσπάθειας παράνομης εισόδου των οπαδών της ομάδας στο “Γιαν Μπρεϊντέλ” ο “Δικέφαλος του Βορρά” θα κινδυνέψει σοβαρά με τιμωρία από την UEFA. Γι’ αυτό το λόγο μάλιστα η ΠΑΕ απεύθυνε έκκληση προς τους εκδρομείς εκδίδοντας δημόσια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

Συνεχίζουμε μαζί το ευρωπαϊκό μας ταξίδι

Ένα ακόμα ιστορικό βράδυ για τη ομάδα μας τη φετινή σεζόν. Ένας ευρωπαϊκός προημιτελικός κόντρα στην Μπριζ στο Βέλγιο. Η ομάδα μας θέλει όλους δίπλα της, συμπαίκτες στην προσπάθειά της να γράψει νέες σελίδες στο βιβλίο της ιστορίας της.

Οι φίλοι του Δικεφάλου πρέπει να ακολουθήσουν και να σεβαστούν όλους τους κανόνες που έχει θέσει η γηπεδούχος ομάδα, ο Δήμαρχος του Μπριζ και η βελγική αστυνομία, καθώς υπάρχει κίνδυνος τιμωρίας σε ενδεχόμενη πρόκριση.

Οι φίλοι της ομάδας που δεν έχουν εισιτήριο παρακαλούνται να μην πλησιάσουν την περιοχή του γηπέδου, καθώς σύμφωνα με τις οδηγίες της δημοτικής αρχής της Μπριζ θα συλλαμβάνονται, ενώ κινδυνεύει κι η ομάδα μας με τιμωρία.

Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της ΠΑΕ για να εξασφαλίσει περισσότερα εισιτήρια, αυτό κατέστη αδύνατο, καθώς η γηπεδούχος ομάδα ήταν αρνητική”.