Η τιμωρία της ΔΕΑΒ για αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών της ΑΕΚ, στο παιχνίδι με το Λαύριο στα Λιόσια, έφερε αρχικά προβληματισμό, διότι δεν θα έχει στο πλευρό τον κόσμο της σε ματς που κρίνει εν πολλοίς τη θέση στην οκτάδα της Basket League και τα playoffs. Το βασικό ερώτημα, όμως, είναι αν θα κατέβει η ίδια η... ομάδα στο παιχνίδι της Κυριακής 14 Απριλίου (17:15). Προφανώς θα παίξει, πάντως η υπερβολή αναδεικνύει σε μεγεθυντικό φακό την πραγματικότητα. 

ΑΕΚ: Κρίσιμη ημέρα 

Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου δεν προπονούνται από την περασμένη Δευτέρα, 8 Απριλίου. Ο λόγος είναι ότι φέρεται να μην έχουν πληρωθεί. Ο Μάκης Αγγελόπουλος μετέβη στο κλειστό των Λιοσίων, προκειμένου να συναντήσει τους αθλητές. Ο ισχυρός άντρας της ΚΑΕ συνομίλησε με τους παίκτες και τους τόνισε ότι θα εξοφλήσει μέρος των δεδουλευμένων τους. Από τη μεριά τους, οι αθλητές της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ τού διεμήνυσαν ότι αφού πάρουν ένα χρηματικό ποσό θα επιστρέψουν στις προπονήσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι προπονούνται ατομικά, αλλά η διαφορά έγινε εμφανής στην ήττα από τον Απόλλωνα Πατρών

Στην περίπτωση που οι παίκτες δουν ποσό στους λογαριασμούς τους την Παρασκευή, 12 Απριλίου, θα επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις. 


ΑΕΚ: Αποχαιρέτα τον Τίλμαν που χάθηκε

Πάντως, ανεξαρτήτως των πληρωμών, η ΑΕΚ βρίσκεται σε δυσχερή θέση για τα playoffs της Basket League. Τα δύο παιχνίδια της στα Λιόσια, με Λαύριο και ΠΑΟΚ, είναι τα πλέον κρίσιμα. Θα είναι αναγκασμένη, λόγω της ποινής των δύο αγωνιστικών, να τα δώσει χωρίς κόσμο. Η φυγή του Τζάστιν Τίλμαν για τις ΗΠΑ, παρ' όλα αυτά, δεν "τιμωρεί", τουλάχιστον αγωνιστικά, την ΑΕΚ. 


Ο Αμερικανός έφυγε από την Αθήνα οριστικά, με προορισμό τις ΗΠΑ. Παρ' όλα αυτά, το πλήγμα δεν είναι βαρύ, καθώς ο 28χρονος φόργουορντ είναι τραυματίας από τον Φεβρουάριο με κάταγμα στο αριστερό πόδι. Δεν θα έπαιζε, ούτως ή άλλως, στα εναπομείναντα παιχνίδια. Είναι ενδεικτικό, όμως, για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΕΚ. Γενικότερα, όπως φαίνεται και με τον Μπεν ΜάκΛεμορ, με τους ξένους δεν... πήγε καλά.