Τι κι αν ακόμη δεν έχει κλείσει το 22o έτος της ηλικίας του; Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης συμπεριφέρεται πλέον κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού θαρρείς και κουβαλάει στις πλάτες του εμπειρία δεκαετιών. Αποδείχτηκε ξεκάθαρα στον πρώτο προημιτελικό του Europa Conference League απέναντι στη Φενερμπαχτσέ, καθώς η συμβολή του Κρητικού τερματοφύλακα στη νίκη της ομάδας του ήταν κάτι παραπάνω από κομβική.

Ο Τζολάκης άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα από την ερυθρόλευκη εξέδρα και όχι άδικα. Από το πρώτο λεπτό ενέπνεε εμπιστοσύνη, ενώ είχε τεράστια συμμετοχή και στην επιθετική ανάπτυξη των Πειραιωτών, βοηθώντας τους συμπαίκτες του με τις εξαιρετικές μακρινές μεταβιβάσεις ακριβείας που επιχείρησε με τα πόδια.

Κι αν η επέμβασή του στο σουτ του Κρούνιτς στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου αποτέλεσε το έναυσμα της αποθέωσης που γνώρισε, τι να πει κανείς αλήθεια για το απίθανο «στοπ» στην κεφαλιά του Σιμάνκσι (με το σκορ στο 3-0) που θα μνημονεύεται ως μία από τις κορυφαίες και πιο δύσκολες αποκρούσεις τερματοφύλακα του Ολυμπιακού στη διάρκεια της παρουσίας των Πειραιωτών στα Κύπελλα Ευρώπης.

Την ερχόμενη Πέμπτη ο Κωνσταντίνος Τζολάκης θα ζήσει μια νύχτα για την οποία προετοιμάζεται εδώ και χρόνια. Γιατί η αλήθεια είναι ότι το «project Τζολάκης» χτίζεται στο προπονητικό κέντρο του Ρέντη βήμα βήμα με μεγάλη προσοχή από το 2018, όταν ο μικρός άφησε τις ακαδημίες του Πλατανιά για να εγκατασταθεί στον Πειραιά. Γιατί είναι δεδομένο ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα του εμπιστευθεί φανέλα βασικού και στο μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας του Ολυμπιακού.

Άλλωστε, δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Κωνσταντίνος Τζολάκης θα υπερασπιστεί την ερυθρόλευκη εστία σε ματς που… ζεματάει! Το έχει πράξει σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, όταν ο Πέδρο Μαρτίνς του εμπιστεύθηκε φανέλα βασικού στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό.

Το έχει πράξει σε κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπως εκείνα με τη Λουντογκόρετς…

Το έχει πράξει σε νοκ άουτ αναμετρήσεις, στις οποίες, μάλιστα, έχει αναδειχτεί σε… ήρωα των Πειραιωτών. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την απόκρουσή του στο πέναλτι του Γκρέι στην περσινή πρόκριση του Ολυμπιακού επί του Άρη στο Κύπελλο Ελλάδος μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης»;

Κανένα, όμως, απ’ όλα τα παραπάνω παιχνίδια δεν συγκρίνεται σε βαρύτητα με αυτό που θα ζήσουμε σε μια εβδομάδα στο… ηφαίστειο του «Σουκρού Σαράτσογλου» στην Πόλη. Εκεί που ο Κωνσταντίνος Τζολάκης θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία! Προς το παρόν αρπάζει από τα μαλλιά την ευκαιρία που του προσφέρει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο οποίος του εμπιστεύεται τη θέση του βασικού τερματοφύλακα, παρότι ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι πανέτοιμος να επανέλθει στη θέση του.