Η ετήσια φαρσοκωμωδία του κυπέλλου Ελλάδος καλά κρατεί με την ΕΠΟ στο ρόλο του απόλυτου πρωταγωνιστή. Όπως έγινε αντιληπτό από τη διεξαγωγή της αυριανής αναμέτρησης του Βόλου με τον Ατρόμητο κεκλεισμένων των θυρών (για τα playout της Super League) το “Πανθεσσαλικό” δεν υπάρχει περίπτωση να ετοιμαστεί μέχρι τις 19 Μαΐου, προκειμένου να φιλοξενήσει τους φιλάθλους Παναθηναϊκού και Άρη.

Μάλιστα σύμφωνα με όσα διαρρέει η ΕΠΟ, ο Αχιλλέας Μπέος ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι το κόστος τοποθέτησης καμερών στο στάδιο του Βόλου ανέρχεται συνολικά στις 260.000 ευρώ με το Δήμαρχο της πόλης να ζητά από την ΕΠΟ την καταβολή των 70.000, αλλά τον Τάκη Μπαλτάκο να μην κάνει δεκτό το συγκεκριμένο αίτημα.

Η ΕΠΟ ρίχνει το μπαλάκι του τελικού σε Παναθηναϊκό και Άρη

Κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας απέστειλε γραπτό αίτημα στις δύο φιναλίστ θέτοντας το ερώτημα αν δέχονται να διεξαχθεί ο τελικός σε άλλο γήπεδο, πλην Πανθεσσαλικού, προκειμένου να καταστεί δυνατή η τέλεσή του παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες.

Η ΠΑΕ Άρης και Παναθηναϊκός καλούνται να απαντήσουν γραπτώς μέχρι τη Δευτέρα 15/4 και τα δεδομένα είναι δύο: Είτε θα καταθέσουν από κοινού οι δύο ομάδες συγκεκριμένη πρόταση για την έδρα του αγώνα, είτε ο τελικός θα διεξαχθεί κανονικά στο Βόλο κεκλεισμένων των θυρών, όπως προβλέπει η προκήρυξη.

Οι επιλογές του ΟΑΚΑ και του "Κλεάνθης Βικελίδης" για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος

Ουσιαστικά οι επιλογές που φέρεται να συγκεντρώνουν περισσότερες πιθανότητες, προκειμένου να αποφύγουμε ως ελληνικό ποδόσφαιρο ένα ακόμη φιάσκο διεξαγωγής ενός παιχνιδιού – γιορτή χωρίς θεατές, είναι δύο: Το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και το “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Στο ΟΑΚΑ απαιτούνται ελάχιστες εργασίες για να φιλοξενήσει τον τελικό, ενώ ήδη έχουν αφαιρεθεί τα επικίνδυνα κομμάτια του σκεπάστρου Καλατράβα και το στάδιο λειτουργεί με απόλυτη ασφάλεια. Μέχρι στιγμής ο Άρης, δια στόματος Θεόδωρου Καρυπίδη, διαφωνεί κάθετα με το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Η διεξαγωγή του τελικού στην έδρα του Άρη (πρόταση που προφανώς βρίσκει σύμφωνους τους “κίτρινους”) έπεσε στο τραπέζι από τους οργανωμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού, με τη Θύρα 13 να ζητά επίσημα τον ορισμό του “Κλεάνθης Βικελίδης” ως έδρα του τελικού, προκειμένου οι φίλοι του “τριφυλλιού” να μπορούν να βρεθούν στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας. Θα συμφωνήσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με τη συγκεκριμένη πρόταση. Μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το μυστήριο.