Εάν πριν το παιχνίδι ο Ολυμπιακός καλούνταν να "αγοράσει" τη νίκη με ένα γκολ διαφορά κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, θα το έκανε. Ο καθένας θα το έκανε. Το προβάδισμα ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Προφανώς το 3-0 είναι ένα πολύ πιο ασφαλές και δελεαστικό σκορ. Αλλά δεν σημαίνει ότι μπορείς να έχεις ό,τι θέλεις. Ειδικά σε αυτό το επίπεδο των προημιτελικών του Europa Conference League, ένα λάθος μετράει. Διότι το επίπεδο των αντιπάλων είναι πολύ υψηλό. Και αυτό επιβεβαιώθηκε και στην περίπτωση της Φενέρμπαχτσε. Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να ξεκαθαρίζει άμεσα τα πράγματα.

Λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα με τους Τούρκους, οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μπήκαν στα αποδυτήρια με φανερά «πεσμένη» ψυχολογία. Παρά τη νίκη, το γεγονός ότι η Φενέρ σκόραρε δύο γκολ και μείωσε σε 3-2, προκάλεσε στενοχώρια. Με τον Μεντιλίμπαρ να λέει το προφανές. Ότι δεν γίνεται μια νίκη, η πρώτη που πετυχαίνει ο Ολυμπιακός στην ιστορία του σε επίπεδο προημιτελικών ευρωπαϊκής διοργάνωσης, να εκλαμβάνεται ως ένα... κακό αποτέλεσμα! Δεν είναι λογικό.

Τα συγχαρητήρια του Μεντιλίμπαρ στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού

"Συγχαρητήρια σε όλους. Κάναμε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και συνολικά ένα πολύ καλό παιχνίδι. Μπορούσαμε να έχουμε πάρει πιο καθαρό σκορ μετά το 3-0, αλλά κάναμε λάθη που δεν έπρεπε. Και πάλι, όμως, νικήσαμε και δεν θέλω να σας βλέπω στενοχωρημένους. Είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για εμάς και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με τρόπο θετικό", ανέφερε αρχικά ο Βάσκος τεχνικός και επεσήμανε πως "...νικήσαμε, έχουμε προβάδισμα και θα πάμε στο δεύτερο παιχνίδι να πάρουμε την πρόκριση. Μπορούμε να παίξουμε το ίδιο καλά και καλύτερα στην έδρα τους και να πανηγυρίσουμε εμείς στο τέλος".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hj6scrslwx)

Η... κατσάδα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί στους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό

Εχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε πως αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος ήταν ακόμη πιο άμεσος προς τους συμπαίκτες του. "Τι πάθατε; Νικήσαμε και θα στενοχωρηθούμε; Εχουμε ένα παιχνίδι ακόμη. Πριν λίγες εβδομάδες δεν μας υπολόγιζε κανείς και δείτε που είμαστε σήμερα. Συνέλθετε, δεν χρειάζεται στενοχώρια. Θα πάμε να νικήσουμε και στην έδρα τους και θα περάσουμε εάν παίξουμε όπως στο πρώτο ημίχρονο. Είμαστε σε καλό δρόμο, παίζουμε καλά και αυτό έχει σημασία", είπε μεταξύ άλλων ο Μαροκινός, δείχνοντας για ακόμη μία φορά γιατί η δική του παρουσία στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού είναι τόσο σημαντική και κρίσιμη.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hj9nbz0sv5)