Και τώρα, να δούμε ποιος θα την γκρεμίσει από την κορυφή της βαθμολογίας της Premier League. Η Μάντσεστερ Σίτι εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι έπαιζε μια μέρα νωρίτερα από Άρσεναλ και Λίβερπουλ, πήρε τη νίκη απέναντι στη Λούτον και πλέον είναι στην αγαπημένη της πρώτη θέση που πάντα βάζει ένα... λίγο μεγαλύτερο βάρος στους υπόλοιπους. Οι "Κανονιέρηδες" υποδέχονται αύριο (14/4, 18:30) την Άστον Βίλα ενώ οι "Κόκκινοι" υποδέχονται νωρίτερα την ίδια μέρα (14/4, 16:00).

Η Νότιγχαμ Φόρεστ όμως δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα της Λούτον στο έπακρο καθώς αν και κατάφερε να κάνει την ανατροπή από το εις βάρος της 0-1 κόντρα στη Γουλβς φέρνοντας το σκορ στο υπέρ της 2-1, πλήρωσε για ακόμη μια φορά τα λάθη της στην άμυνα και αρκέστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας που τη φέρνει στο φτωχό +1 από την 18η Λούτον.

Με επιστροφή Έντερσον, γκολάρα Κόβασιτς, σόου Ντοκού η Μάντσεστερ Σίτι πάτησε κορυφή

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα επέλεξε ξανά κάτω από τα δοκάρια της ομάδας του τον Έντερσον, με τον Βραζιλιάνο να επιστρέφει από τον τραυματισμό του... πάνω στην ώρα, καθώς οι "Πολίτες" φιλοξενούν την Τρίτη στο Έτιχαντ την Ρεάλ Μαδρίτης στη ρεβάνς του 3-3 του "Μπερναμπέου".

Στα αγωνιστικά, η ομάδα του Γκουαρδιόλα δεν δυσκολεύτηκε και πολύ απέναντι στη Λούτον. Μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να βολεύτηκε από το γρήγορο... αυτογκόλ του Χασιόκα ο οποίος άθελά του μετέτρεψε σε γκολ ένα ψαλιδάκι του Χάαλαντ που θα κατέληγε... ίσως και πλάγιο άουτ, όμως στο δεύτερο μέρος πάτησε γκάζι με τον Κόβασιτς να βάζει ασύλληπτο γκολ για το 2-0 και τον Ντοκού να αναλαμβάνει δράση στη συνέχεια κάνοντας ότι ήθελε. Πέναλτι του Χάαλαντ στο 76', σόλο Ντοκού για το 4-1 στο 87' και 5-1 από τον Γκβάρντιολ στο 90+3'.

Τα παιδικά λάθη στην άμυνα κόστισαν τη νίκη στη Νότιγχαμ που εξακολουθεί να... μπλέκει

Ο Ματέους Κούνια μπορεί να έβαλε δύο γκολ, όμως αυτά προήλθαν από παιδικά λάθη στην άμυνα της Νότιγχαμ. Οι Φόρεστερς αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, έκαναν την ανατροπή με Γκιμπς-Γουάιτ και Ντανίλο, όμως είδαν τον Βραζιλιάνο να ισοφαρίζει εκ νέου, μετά το... κατά τύχη γκολ του καθώς ο Σελς έκανε κάκιστη έξοδο με γροθιές. Έτσι η Νότιγχαμ πήρε μόλις έναν βαθμό και δεν εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Λούτον από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η γκέλα του Μούριτς ίσως κοστίσει την παραμονή στην Μπέρνλι, έχασε έδαφος η Μπράιτον για την Ευρώπη, ανάσανε η Μπρέντφορντ

Η Μπέρνλι φλέρταρε με τεράστια νίκη που θα την έφερνε στο -3 από τη Λούτον και το -4 από τη Νότιγχαμ καθώς προηγήθηκε με 1-0 κόντρα στην Μπράιτον χάρη στο γκολ Μπράουνχιλ στο 74'. Όμως ένα τραγικό λάθος του Μούριτς (του έφυγε το κοντρόλ κάτω από τα πόδια), έδωσε την ευκαιρία στους "Γλάρους" να ισοφαρίσουν από το πουθενά και να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας. Αυτό το αποτέλεσμα είναι κάκιστο για την ομάδα του Ντε Τσέρμπι που παλεύει για την έξοδό της στην Ευρώπη.

Τέλος, η μόνη εκτός Σίτι που μπορεί να αισθάνεται απόλυτα επιτυχημένη, είναι η Μπρέντφορντ. Η ομάδα του Τόμας Φρανκ πήρε επιτέλους νίκη καθώς επικράτησε της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και πλέον ξέφυγε στην 14η θέση και τους 32 βαθμούς. Το αυτογκόλ του Άρμπλαστερ έβαλε μπροστά τις "Σφήκες" με τον Ονιέκα να σφραγίζει τη νίκη στο 90+3'. Ακυρώθηκε γκολ του Ντάμσγκαρντ για... κινητό σκριν του Κόλινς!

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου στην Premier League

  • Νιουκάστλ - Τότεναμ 4-0
  • Μάντσεστερ Σίτι - Λούτον 5-1
  • Μπρέντφορντ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-0
  • Μπέρνλι - Μπράιτον 1-1
  • Νότιγχαμ Φόρεστ - Γουλβς 2-2