Κηφισιά και Παναιτωλικός είναι από τις ομάδες που μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα "μάχονται" για τη σωτηρία τους. Κάθε βαθμός μάλλον βαθμοί είναι... χρυσάφι στην μάχη τους για παραμονή στα μεγάλα σσαλόνια, κάθε παιχνίδι έχει τον χαρακτήρα τελικού! Σε ένα ματς ο θάνατος σου η... ζωή μου με ένταση, πάθος και δυνατές μονομαχίες, οι Αγρινιώτες έφυγαν με μεγάλο διπλό από την Καισαριανή "λυγίζοντας" την ομάδα των Βορείων Προαστίων με 1-0 για την 4η αγωνιστική των playouts της Super League χάρη στο "χρυσό" και λυτρωτικό γκολ του Λομόνακο.

Με την επικράτηση του αυτή ο Παναιτωλικός που πήρε μεγάλη βαθολογική ανάσα και έδειξε να είναι... αφεντικό παραμονής, προσπέρασε την Κηφισιά που την... έστειλε προτελευταία με 25 βαθμούς και ανέβηκε στην 6η θέση της βαθμολογίας των playouts με 27, με τα ματς που ακολουθούν στον... μαραθώνιο-θρίλερ να είναι... τελικοί.


Ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις στο Κηφισιά - Παναιτωλικός

Το διακύβευμα μεγάλο για τις δυο ομάδες. Μάλιστα, μερίδα φιλάθλων του Παναιτωλικού βρέθηκαν στα... βράχια της Καισαριανής προκειμένου να υποστηρίξουν δια ζώσης την αγαπημένη τους ομάδα που δίνει τη δική της "μάχη" για να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία σ' ένα ματς που είχε χαρακτήρα do or die.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0j5sruq9bn5)
Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του παιχνιδού για τις δυο ομάδες. Η Κηφισιά μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ενώ οι Αγρινιώτες έπαιζαν κυρίως με βαθιές μπαλιές οι οποίες δεν... ανησύχησαν πολύ τους γηπεδούχους. Στο 7ο λεπτό, ο Σνάιντερλεν "ξεσήκωσε" το κοινό με μια υπέροχη ατομική ενέργεια αφού έκλεψε με τακουνάκι τη μπάλα από αντίπαλο του, δείγμα της κλάσης του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0j5y4cdiwsx)

Αν και η Κηφισιά είχε την κατοχή δεν κατάφερε να δημιουργήσει κινδύνους ενώ ο Παναιτωλικός προσπαθούσε να "χτυπήσει" κυρίως με αντεπιθέσεις. Στο 44ο λεπτό ο Ντίας έκανε λάθος στον άξονα, ο Οζέγκοβιτς βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Τσάβες ωστόσο η εκτέλεση του δεν ήταν ιδανική και κατέληξε διαγώνια άουτ άουτ.

Σκόραρε με τον Λομόνακο ο Παναιτωλικός, πίεσε χωρίς αποτέλεσμα η Κηφισιά

Αν και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους δεν σημειώθηκαν μεγάλες φάσεις, στο 60ο λεπτό ήταν σειρά του... Παναιτωλικού να απειλήσει με τον Λομόνακο ο οποίος... πάτησε περιοχή και προσπάθησε να "νικήσει" τον Αναγνωστόπουλο από πλάγια θέση ωστόσο ήταν άστοχος με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-0.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0j7gghxp7c1)


Ο Λομόνακο που "έκλεψε" τις εντυπώσεις και ήταν αρκετά δραστήριος κυνηγόντας και επιχειρώντας σε πολλές περιπτώσεις να χριστεί σκόρερ, δικαιώθηκε στο 70ο λεπτό που με ασίστ του Ζοάο Πέδρο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1 μέσα σε... πανδαιμόνιο με τους συμπαίκτες του οι οποίοι γνώριζαν για τα... καλά τη σημασία του συγκεκριμένου τέρματος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0j7pos1eduh)

 Η Κηφισιά όσο και αν πίεσε δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης με αποτέλεσμα το 0-1 υπέρ του Παναιτωλικού να παραμείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και οι Αγρινιώτες να πανηγυρίσουν μια σπουδαία νίκη.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν (82' Νίνης), Σολόα, Σναϊντερλάν, Τσανάτζια, Κλωναρίδης (46' Παπασάββας, 83' Τετέι)), Μιλίτσεβιτς, Μπιφουμά (82' Μεντέντεθ), Ματέους Σάντος, Οζέγκοβιτς

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Τσάβες, Οικονόμου, Μαλής, Ταμπίντζε, Μαυρίας, Τορεχόν, Λιάβας, Πέρεθ (90+4' Τσιγγάρας), Χουάνπι (85' Χατζηθεοδωρίδης), Λομόνακο, Σέρχιο Ντίαζ (62' Ζοάο Πέδρο).