Το "μενού" των σημερινών (15/04) αθλητικών μεταδόσεων αποτελείται κυρίως από ντέρμπι "αιωνίων"! Σε τρία μέτωπα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός και συγκεκριμένα σε τρία αθλήματα. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ. Στο καθένα από αυτά για διαφορετικό λόγο. Στην Basket League κοντράρονται για την 3η αγωνιστική του Top-6, στην Volley League ανδρών για τον δεύτερο τελικό του πρωταθλήματος και στη Super League 2 το ενδιαφέρον είναι τεράστιο, αφού κρίνεται η παραμονή, καθώς αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός "μάχονται" στο ΟΑΚΑ για την Basket League

O Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική του Top-6 της Basket League, με τις δυο ομάδες να έχουν την ευκαιρία να κάνουν και μια δυνατή... πρόβα πριν από τα playoffs της Euroleague. Σε περίπτωση που επικρατήσει το "τριφύλλι", τότε θα έχει το πάνω χέρι στο πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς, ενώ αν νικήσουν οι "ερυθρόλευκοι", τότε για να αποκτήσουν αυτοί τον λόγο για το πλεονέκτημα έδρας και την ισοβαθμία στην πρώτη θέση θα πρέπει οι "πράσινοι" να ηττηθούν σε ένα από τα δύο επόμενα εντός έδρας ματς του πρωταθλήματος κόντρα σε Προμηθέα και Περιστέρι. Στις 20:15 και στην EΡΤ3 το ντέρμπι "αιωνίων".

O Παναθηναϊκός μετρά δυο νίκες κόντρα στον Ολυμπιακό στην κανονική περίοδο και έτσι ακόμη και αν κερδίσουν οι Πειραιώτες, πάλι θα έχουν το... πάνω χέρι για την κορυφή και θα "κλειδώσει" την ισοβαθμία στην πρώτη θέση. Παρ' όλα αυτά, τα δεδομένα μπορεί να διαμορφωθούν διαφορετικά αν η ομάδα του Αταμάν ηττηθεί σε κάποιο από τα επόμενα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος. Αμφίβολος για τους "πράσινους" ο Τζέριαν Γκαρντ ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Φίλιπ Πετρούσεφ για τους "ερυθρόλευκους" που δεν υπολογίζουν στους Νίκολα Μιλουτίνοβ, Ίγκνας Μπραζντέικις και Λουκ Σίκμα καθώς δεν είναι δηλωμένοι στον ΕΣΑΚΕ.

Ντέρμπι επιβίωσης για Ολυμπιακό Β' και Παναθηναϊκό Β' στη Super League 2

Μάχη" επιβίωσης στη Super League 2! O Ολυμπιακός Β' υποδέχεται (16:00, Action24) τον Παναθηναϊκό Β' στου Ρέντη, σ' ένα μεγάλο ντέρμπι με φόντο την παραμονή στην κατηγορία. Οι δυο ομάδες βρίσκονται στις δύο τελευταίες θέσεις με 15 βαθμούς, όπως και η Παναχαϊκή που θα "μονομαχήσει" την ίδια ώρα με το Αιγάλεω. Η χρονιά δεν εξελίχθηκε ιδανικά για τους "ερυθρόλευκους" και τους "πράσινους" που θα... παλέψουν για να παραμείνουν στην κατηγορία. Στην κανονική περίοδο, ο Ολυμπιακός Β' έκανε το 2/2 κόντρα στον Παναθηναϊκό Β' νικώντας με 3-1 τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Στις 16:00 το ντέρμπι με κανάλι μετάδοσης το ACTION24. 

Ώρα δεύτερου τελικού για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στη Volley League ανδρών

 Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο "Μελίνα Μερκούρη" στον δεύτερο τελικό της Volley League ανδρών, με τους "ερυθρόλευκους" να έχουν κάνει το 1-0 στη σειρά μετά τον θρίαμβό τους στο πρώτο παιχνίδι στο κλειστό του Μετς, όπου και επικράτησαν με 3-0 σετ. Κάπως έτσι είχαμε σπάσιμο έδρας με το... καλημέρα, ενώ ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί στην ομάδα που θα καταφέρει να πάρει τρεις νίκες. Ώρα έναρξης της αναμέτρησης στις 17:00 με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ 3. 


Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της μέρας:

12:00 COSMOTE SPORT 7 HD Φακούντο Ντίας Ακόστα – Ντανιέλ Ρινκόν Βαρκελώνη

14:00 COSMOTE SPORT 7 HD Ρομάν Σαφιούλιν – Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ Βαρκελώνη

16:00 Action 24 Ολυμπιακός Β – Παναθηναϊκός Β Super League 2

17:00 ΕΡΤ3 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός Volley League Ανδρών

18:00 COSMOTE SPORT 7 HD Αλεξάντερ Μιούλερ – Άλμπερτ Ράμος-Βινόλας Βαρκελώνη

19:30 COSMOTE SPORT 1 HD Φιορεντίνα – Τζένοα Serie A

20:15 ΕΡΤ3 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός Basket League

20:30 COSMOTE SPORT 8 HD Τουρκ Τέλεκομ – Φενέρμπαχτσε Basketball Super League

21:30 Novasports Start Αλκορκόν – Βιγιαρεάλ Β LaLiga 2

21:45 COSMOTE SPORT 2 HD Αταλάντα – Ελλάς Βερόνα Serie A

22:00 Novasports Premier League Τσέλσι – Έβερτον Premier League

22:00 Novasports Prime Οσασούνα – Βαλένθια LaLiga

22:15 COSMOTE SPORT 3 HD Βιζέλα – Σάβες Liga Portugal