Το "μενού" των σημερινών (16/04) αθλητικών μεταδόσεων περιλαμβάνει την κρίσιμη αναμέτρηση του Περιστερίου με τη Βόννη στην Γερμανία, με την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη να έχει κάνει το 1-1 και να ψάχνει την πολυπόθητη νίκη που θα της δώσει για πρώτη φορά το εισιτήριο για το Final 4 του Basketball Champions League. Στην Euroleague, έχουμε τζάμπολ στα play-in όπου ξεχωρίζει το Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπασκόνια όπου η ομάδα που θα επικρατήσει θα είναι και η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στα playoffs ενώ η Ανανταλού Εφές κοντράρεται με την Βίρτους Μπολόνια. Αναλυτικά οι ώρες και τα κανάλια μετάδοσης των αγώνων.

Βόννη - Περιστέρι: Mατς... τελικός στην Γερμανίαμε φόντο το Final 4 του BCL

Η πιο μεγάλη ώρα είναι... τώρα για το Περιστέρι! Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη διασταυρώνει τα ξίφη της με τη Βόννη στην Γερμανία (21:00, COSMOTE SPORT4), με τη νίκη να είναι μονόδρομος για να πάρει την πρόκριση στο Final 4 του Basketball Champions League. Η προημιτελική σειρά των δύο ομάδων βρίσκεται στο 1-1, με την ελληνική ομάδα να έχει μπροστά της την μεγάλη ευκαιρία να πάρει για πρώτη φορά στην ιστορία της την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες.

Αν και στο πρώτο ματς της προημιτελικής σειράς, το Περιστέρι ηττήθηκε στην Γερμανία με 89-78, κατάφερε να βγάλει αντίδραση και να ισοφαρίσει τη σειρά στην έδρα του επικρατώντας με 90-62 και μάλιστα με επιβλητική εμφάνιση! Οι Περιστεριώτες με νίκη θα συνεχίσουν στο... όνειρο ενώ με ήττα αποχαιρετούν την διοργάνωση. Σε περίπτωση που επικρατήσει η ελληνική ομάδα τότε θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τον νικη΄τη του ζευγαριού - Τενερίφη - Τόφας. Ο Σπανούλης δεν αντιμετωπίζει κάποια απουσία και έχει όλους τους παίκτες του "ετοιμοπόλεμους".

"Είναι αγώνας do or die και ξέρουμε ότι θα είναι μια μεγάλη μάχη που θα κριθεί από την άμυνα μας. Ξέρουμε καλά τη Βόννη. Είμαστε έτοιμοι και προετοιμασμένοι να πετύχουμε τον στόχο μας. Γνωρίζουμε ότι το έργο μας δεν είναι εύκολο, αλλά ακολουθώντας το πλάνο του προπονητή θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Η άμυνα, ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ είναι τα στοιχεία που θα καθορίσουν την έκβαση του αγώνα", δήλωσε ενόψει του παιχινιδιού ο Τρέβορ Τόμπσον.

Βόννη - Περιστέρι (21:00, COSMOTE SPORT 4)

Μαθαίνει αντίπαλο στα playoffs της Euroleague ο Παναθηναϊκός

Τζάμπολ στα play-in της Euroleague! Ο Παναθηναϊκός ανυπομονεί να μάθει την ομάδα που θα βρει στον δρόμο του στα playoffs και αυτή θα προκύψει από τον νικητή του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπασκόνια που κοντράρονται στο Βελιγράδι. Πέρα από την πρόκριση στα playoffs, ο νικητής του αγώνα καταλαμβάνει την 7η θέση. Ο Κάτας θα έχει στη διάθεση του τον Γουέιντ Μπάλντουιν ο οποίος ταξίδεψε κανονικά στην Σερβία.  Το δεύτερο ματς είναι αυτό ανάμεσα στην Ανανταλού Εφές και την Βίρτους Μπολόνια όπου αμφότετες κοντράρονται στην Κωνσταντινούπολη και μοναδικός τους στόχος είναι η νίκη προκειμένου να διεκδικήσουν την 8η θέση με την ηττημένη ομάδα του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ - Μπασκόνια.

Το πρόγραμμα των play-in

Τρίτη 16 Απριλίου

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπασκόνια (20:00 Novasports Prime)

Αναντολού Εφές – Βίρτους Μπολόνια (21:00, Novasports5HD)

Παρασκευή 19 Απριλίου

Νικητής 2 - Ηττημένος 1