Μια μέρα που θα την θυμάται σε όλη του τη ζωή με χαρά, υπερηφάνεια και συγκίνηση ήταν η σημερινή (16/04) για τον Στέφανο Ντούσκο! Ο χρυσός Ολυμπιονίκης έγινε ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος για τους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024. Παρέλαβε την Ολυμπιακή Φλόγα από τα χέρια της Πρωθιέρειας, Μαίρης Μηνά και όπως δήλωσε στην κάμερα της ΕΡΤ συγκινημένος ένιωσε ότι κατά κάποιον τρόπο... κουβαλούσε μαζί του όλους τους ΈλληνεςΜάλιστα, ο Στέφανος Ντούσκος είχε παραχωρήσει δηλώσεις και στα parapolitika.gr όπου και σε μια κατάθεση ψυχής είχε υπογραμμίζει ότι όταν κουβαλάς την φλόγα, νιώθεις τον... ολυμπισμό!

Ντούσκος: "Μοναδικό και ξεχωριστό το συναίσθημα όταν παίρνεις την Ολυμπαική Φλόγα"

Ο Στέφανος Ντούσκος μετά την λαμπρή τελετή η οποία μονοπώλησε το ενδιαφέρον ολόκληρου του πλανήτη, παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της ΕΡΤ όπου τόνισε ότι για τον ίδιο η Ολυμπιακή Φλόγα ήταν κάτι το ξεχωριστό και μοναδικό και πως ένιωθε ότι "κουβαλούσε" κατά κάποιον τρόπο όλους τους Έλληνες. Ο Έλληνας κωπηλάτης που θα τα δώσει... όλα στο Παρίσι ανέφερε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και στόχος είναι να φέρουν στην Ελλάδα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: "Ήταν κάτι ξεχωριστό, μοναδικό που έκαναν αυτά τα μέτρα μέσα σε τόσους χιλιάδες θεατές. Νιώθω ότι κουβάλησα, κατά κάποιο τρόπο, όλους της Έλληνες μαζί μου. Νιώθω μια μεγάλη συγκίνηση και ιδιαίτερη χαρά γιατί μπόρεσα και μετέφερα τη Φλόγα, από εδώ που ξεκίνησε ο Αθλητισμός. Από εδώ που ξεκίνησαν όλα, τα αρχαία χρόνια και χαίρομαι ιδιαίτερα που ήμουν εγώ ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος".

olumpiakh_floga_arxaia_olumpia_olumpiakoi_agwnes


Αναφορικά με τα αισθήματά του, σε σχέση με την πρόβα που πήρε μέρος τη Δευτέρα, σχολίασε: "Η πρόβα δεν συγκρίνεται μ' αυτό το συναίσθημα. Όταν παίρνεις τη Φλόγα νιώθεις κάτι μοναδικό, ιδιαίτερο. Μπορούν να το καταλάβουν καλά, αυτοί που το έκαναν στο παρελθόν".

Σχετικά με την παρουσία κόσμου: "Ήμουν ιδιαίτερα συγκινημένος. Μου περνούσαν διάφορες σκέψεις από το μυαλό. Τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Ένιωσα μια χαρά και μια συγκίνηση σ' όλο μου το σώμα".

Αναφορικά με την προετοιμασία του, δήλωσε: "Είμαι σε καλή κατάσταση. Ευελπιστούμε όταν έρθει η στιγμή στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είμαστε στην καλύτερη κατάσταση και να κατακτήσουμε ένα Ολυμπιακό μετάλλιο για την Ελλάδα".