Με μια εκπληκτική εμφάνιση, ένα πραγματικό υφαντό ψυχαγωγίας και συναρπαγής, μέσα στη Βαρκελώνη, ο Ολυμπιακός νίκησε 16-12 τη Ματαρό των... πολυθώρητων πολιστριών και πέρασε στον τελικό του Final 4 στο Champions League. Ακόμα μία συνάντηση με τη Σαμπαντέλ (που νίκησε 14-9 τη Σαντ Αντρέου στον πρώτο ημιτελικό), μετά τους τελικούς το 2015 και το 2023 και τον ημιτελικό του 2017, στους οποίους ο Ολυμπιακός νίκησε, αλλά και τον τελικό του 2019, που οι "ερυθρόλευκες" ηττήθηκαν, είναι γεγονός. Στις 15:00 της Κυριακής 21 Απριλίου, ο Ολυμπιακός θα παίξει για το τέταρτο Κύπελλο Πρωταθλητριών στην Ιστορία του, ενώ οι Καταλανές, για το έβδομο. 

Ολυμπιακός-Ματαρό: Εν αρχή ην η... άμυνα

Από την άμυνα, γινόταν καθαρό ότι, ο Ολυμπιακός ήθελε να πάρει έμπνευση για την επίθεση στον ημιτελικό της Βαρκελώνης. Οι "ερυθρόλευκες" μπόρεσαν να κρατήσουν τις Καταλανές για 5'43'' τις Καταλανές μακριά από το σκορ, να βγάλουν άμυνες με παίκτρια λιγότερη, την οποία ήταν δεδομένη ότι θα χρειάζονταν σε πλήρη λειτουργία καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και κυρίως ύστερα από τα δικά τους γκολ, και, ακόμα κι αν δεν είχαν το καθαρό μυαλό στην επίθεση, ένεκα το δέλεαρ, να είναι ανταγωνιστικές και σε ό,τι αφορά τον ηλεκτρονικό πίνακα. 

Επιπλέον, δεν δίσταζαν να παίξουν σε γρήγορο τέμπο, όποτε αυτό επιβαλλόταν και όποτε υπήρχαν οι προοπτικές για ένα ελεύθερο σουτ στην περιφέρεια, αν και κατά κανόνα η μπάλα περνούσε στις φουνταριστές, την Ξενάκη και τη Μυριοκεφαλιτάκη, ή τις παίκτριες που πήγαιναν προς τα δοκάρια, όπως συνέβη σε διαδοχικές περιπτώσεις με τη Σιούτη και την Ελευθεριάδου πριν τα μισά του δεύτερου οκτάλεπτου, με τον Ολυμπιακό να ανατρέπει το εις βάρος του 2-1 και να περνάει μπροστά με 3-2. 

Αυτό που πλήγωνε τις "ερυθρόλευκες" ήταν η κόντρα, αφού η Ματαρό βρήκε ευκαιρίες και γκολ από εκεί. Ωστόσο τα πράγματα θα άλλαζαν άρδην στο δεύτερο ημίχρονο, ένα 16λεπτο στο οποίο ο Ολυμπιακός θα έβαζε... 11 γκολ. Και οι φίλοι του, που τον ακολούθησαν στη Βαρκελώνη ή βρέθηκαν εκεί από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Μόναχο, μπήκαν στο κόλπο. Το μεσημέρι είχε ελληνική ένταση, αφού πρέπει να σημειωθεί ότι είναι αμιγώς Ελληνίδες οι πολίστριες που απαρτίζουν την ομάδα. 

Ολυμπιακός-Ματαρό: "Ερυθρόλευκο" κρεσέντο στο τρίτο οκτάλεπτο 


Ο Ολυμπιακός ήταν τρομερός σε μια διάσταση που αρχικά έδινε το πλεονέκτημα στη Ματαρό. Το γρήγορο παιχνίδι. Οι παίκτριες του Δημήτρη Κραβαρίτη ήταν... κατακλυσμιαίες στο τρίτο οκτάλεπτο, σε ύδατα που οι Ισπανίδες, έχοντας και τη Ρίτα Κέστελι στο έμψυχο δυναμικό τους, θα έπρεπε να διαπρέπουν. 

Η Ματαρό μπήκε στο τρίτο οκτάλεπτο προηγούμενη 6-5, αλλά ο Ολυμπιακός έκανε τον Ντάνι Μπαλάρτ -ο οποίος ζήτησε σκαστά σουτ για να νικηθεί η Σταματοπούλου, κάτι που ήταν πιο εύκολο να το πει παρά να γίνει- και τις πολίστριές του να τα δουν όλα... κωλυόμενα. Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν ένα αριστούργημα. Γκολ η Χυδηριώτη στην κόντρα, δύο εκπληκτικά τεμάχια η Ελευθεριάδου, γκολ η Τριχά στην κόντρα, πέναλτι η Ελευθεριάδου, παστέλι η Βάσω Πλευρίτου από την περιφέρεια. Η Ματαρό ήταν σοκαρισμένη, αφού μετά τα δύο γκολ των Μπερτράν και Κέστελι, ένα σερί 4-0 έδωσε ένα πλήγμα που έμελλε να είναι η αρχή του τέλους. 

"Έγραφαν" όλα

"Το οκτάλεπτο αυτό είναι η δουλειά που κάνουμε. Ο αγώνας τώρα αρχίζει". Με αυτά τα λόγια ο Δημήτρης Κραβαρίτης προλόγισε την τέταρτη περίοδο. Τα κορίτσια του δεν χρειάζονταν καν αυτήν την έμπνευση, αφού ήταν... παντού. Κι άλλες κόντρες, γκολ στα δοκάρια, η Ελευθεριάδου έβαλε... επτά και έκανε μαθήματα γεωμετρίας, όχι ως μαθήτρια αλλά, ως δασκάλα στις αντιπάλους της. Έμπαιναν ακόμα και τα... δοκάρια, όπως το ταπ ιν της Σιούτη που έκανε το σκορ 15-10. 

Δείτε οπωσδήποτε το παιχνίδι. 

Olympiacos SFP vs Assolim CN Mataro | LEN Champions League Women 23/24 Final Four



Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-4, 6-2, 5-4

Ολυμπιακός (Δ.Κραβαρίτης): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 7, Τριχά 1, Ξενάκη, Σιούτη 3, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Σάντα, Βασιλική Πλευρίτου 2, Δρακωτού, Μυριοκεφαλιτάκη, Νίγκρο.

Ματαρό (Ντ. Μπαλάρτ): Τέρε Μάρτι, Μορέλ, Φαν ντε Κρατς 3, Γκουιράλ, Σέβενιτς 1, Κέστελι 3, Καμπράι, Νόγκουε 2, Αβένιο, Μπερτράν 2, Εσπάρ 1, Κλαβέρια, Άαρτς.