Τη δική του ιστορία συνεχίζει να γράφει στο άλμα επί κοντώ ο Αρμάντ Ντουπλάντις! Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης του Τόκιο που κατείχε μέχρι σήμερα το παγκόσμιο ρεκόρ με 6.23 μέτρα, στο τρίτο αγώνισμα της ημέρας στο Diamond League σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ βελτιώνοντας την απόδοση του κατά ένα εκατοστό και συγκεκριμένα στα 6.24 μέτρα και μάλιστα στην πρώτη προσπάθεια του και εμφάνιση του σε διοργάνωση ανοιχτού στίβου για φέτος!

Έπος Ντουπλάντις με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ

Ο Αρμάντ Ντουπλάντις, "χρυσός" Ολυμπιονίκης του Τόκιο και νυν παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού στίβου όπου και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη Γλασκώβη σημείωσε μια νέα τεράστια επιτυχία αφού κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ που κρατούσε μέχρι πρότινος στο άλμα επί κοντώ και από τα 6.23 πλέον κατέχει νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 6.24 μέτρα στην πρώτη του προσπάθεια και εμφάνιση που έκανε σε διοργάνωση ανοιχτού στίβου για φέτος και συγκεκριμένα στο Diamond League.

"Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στην Κίνα και χαίρομαι που πέτυχα κάτι ξεχωριστό", υπογράμμισε ο Ντουπλάντις σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά τον θρίαμβο του. Σημειώνεται πως στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σαμ Κέντρικς με άλμα 5.82 μέτρων ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε ο Μποκάι Χουάνγκ (5.72 μέτρα).