Μπορεί την περασμένη βδομάδα να είδε το σερί της στην Premier League να σταματά από την Άστον Βίλα μέσα στο "Έμιρεϊτς", να είδε την Μπάγερν να την αποκλείει στην προημιτελική φάση του UEFA Champions League, όμως η φετινή Άρσεναλ είναι μια ομάδα που δεν τα παρατάει εύκολα. Η ομάδα του Αρτέτα εμφανίστηκε απόλυτα προετοιμασμένη πνευματικά και πήρε τη νίκη απέναντι στη Γουλβς με 0-2 χάρη στα τέρματα των Τροσάρ και Όντεγκαρντ. 

Με αυτή τη νίκη οι "Κανονιέρηδες" επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League και έχει την ευκαιρία να μείνει εκεί για λίγο καιρό ακόμη, μέχρι τουλάχιστον η Μάντσεστερ Σίτι να δώσει το εξ αναβολής παιχνίδι της, εξαιτίας του ημιτελικού Κυπέλλου με την Τσέλσι. Τους "Μπλε" υποδέχεται την Τρίτη το βράδυ η Άρσεναλ για την επόμενη αγωνιστική υποχρέωσή της.

Ο Τροσάρ λύτρωσε την Άρσεναλ στο πρώτο ημίχρονο, ο Όντεγκαρντ το "κερασάκι" στο φινάλε

Οι παίκτες του Αρτέτα μπήκαν με τη σωστή νοοτροπία στο παιχνίδι κάνοντας 5 τελικές εκ των οποίων οι 3 στην εστία μέσα στο πρώτο τέταρτο. Η κορυφαία τους τελική ήρθε στο 20' από τα πόδια του Ντέκλαν Ράις. Όμως και πάλι δέχθηκαν αυτή τη μία φάση που μπορούσε να τα διαλύσει όλα. Για καλή τους τύχη ο Ράγια ήταν εκεί και με τη βοήθεια του δοκαριού σταμάτησε το σουτ του Γκόμες.

Έτσι, στο 44ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Λεάντρο Τροσάρ έγινε ξανά ο λυτρωτής των "Κανονιέρηδων" σκοράροντας με... περίεργο αλλά άκρως αποτελεσματικό τρόπο στέλνοντας με ανάποδα φάλτσα την μπάλα στο "παραθυράκι" του σταθερότατου Ζοζέ Σα.

Στο δεύτερο μέρος η Άρσεναλ έπαιξε με τη φωτιά. Σαν να προκαλούσε ώρες ώρες το... δάγκωμα των "Λύκων", όμως η άμυνά της λειτουργούσε αποτελεσματικά όπως συμβαίνει συχνά φέτος (ειδικά όταν δεν παίζει ο Ζιντσένκο), με τον Ράγια να παίζει ιδανικά έξω από την εστία του. 

Από το 85' και μετά οι παίκτες του Αρτέτα όχι απλώς δεν οπισθοχώρησαν, αλλά εκμεταλλεύτηκαν κάθε αδυναμία των παικτών του Ο'Νιλ. Κι αν ο Σα κράτησε το 0-1 σε τρεις περιπτώσεις, δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο στο 90+5' με τον Όντεγκααρντ να ξεγελά τον Πορτογάλο τερματοφύλακα και να διαμορφώνει το τελικό 0-2. 

Premier League: Ονειρεύεται το "θαύμα" η Μπέρνλι, σκόρπισε τη Λούτον με "πεντάρα" η Μπρέντφορντ

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στη μάχη της ουράς. Η Μπρέντφορντ έκανε... δωράκι στη Νότιγχαμ Φόρεστ και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο καθώς σκόρπισε με 5-1 τη Λούτον, μέσα στο "Κένιλγουορθ Ρόουντ". Ο Γουισά με δύο προσωπικά τέρματα έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στο ημίχρονο στις "Σφήκες" οι οποίες βρήκαν ακόμη τρία τέρματα με Πίνοκ, Λιούις-Πότερ και Σάαντε, προτού ο Μπέρι βάλει το "γκολ της τιμής" για τους γηπεδούχους οι οποίοι έμειναν στους 25 και το -1 από τη Νότιγχαμ.

Στους 23 έφτασε όμως η Μπέρνλι του Βενσάν Κομπανί η οποία επιβλήθηκε με εξίσου εντυπωσιακό τρόπο της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, μέσα στο "Μπράμαλ Λέιν". Και οι "Κλάρετς" βρήκαν προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο χάρη στα γκολ των Μπρουν Λάρσεν και Ασινιόν. Ο Χάμερ μείωσε σε 1-2 όμως Φόστερ και Γκούντμουντσον καθάρισαν την υπόθεση νίκη για την Μπέρνλι που συνεχίζει να ονειρεύεται παραμονή στην Premier League.