Το "μενού" των σημερινών αθλητικών μεταδόσεων περιλαμβάνει τον μεγάλο και ιστορικό τελικό του UEFA Youth League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Μίλαν, με τα "μωρά" του Σωκράτη Συλαϊδόπουλου που έχουν... τρελάνει την Ευρώπη να είναι έτοιμα να γράψουν ιστορία και να τα δώσουν όλα για να σηκώσουν το πρώτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο στη Νιόν και να φέρουν τον πρώτο τίτλο στην Ελλάδα. Αμφότερες οι ομάδες φτάνουν για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης

Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός κοντράρεται με τον Παναθηναϊκό στο "Μελίνα Μερκούρη" στον τέταρτο τελικό της Volley League ανδρών, με τους "ερυθρόλευκους" να προηγούνται με 2-1 και με νίκη να κατακτούν το πρωτάθλημα. Στην Basket League, το Λαύριο υποδέχεται το Μαρούσι, ενώ στη Serie A ξεχωρίζει το ντέρμπι της Μίλαν με την Ίντερ, καθώς και το Ρόμα-Μπολόνια. 

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Ολυμπιακός στον μεγάλο τελικό του UEFA Youth League

Ιστορική και ξεχωριστή είναι σημερινή μέρα για την οικογένεια του Ολυμπιακού και τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς η Κ19 του Ολυμπιακού διασταυρώνει τα ξίφη της με τη Μίλαν στον τελικό του UEFA Youth League (19:00, COSMOTE SPORT 3), με τα θαυματουργά "μωρά" του Σωκράτη Συλαϊδόπουλου, που υποκλίνονται άπαντες στη συγκινητική προσπάθειά τους, να διεκδικούν το πρώτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο στη Νιόν. Τόσο οι "ερυθρόλευκοι" όσο και οι Μιλανέζοι βρίσκονται για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης, ενώ αξίζει να τονιστεί δεν έχει υπάρξει ποτέ ομάδα από την Ελλάδα ή την Ιταλία κοντά στο να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0o6a334wpw9)

Ο Ολυμπιακός έχει πραγματοποιήσει μια ονειρική πορεία για να φτάσει στον τελικό. Πρώτα απέκλεισε την περσινή πρωταθλήτρια Ιταλίας, Λέτσε, ενώ στη συνέχεια "λύγισε" την Καμπάλα σε νοκ άουτ ματς. Οι Πειραιώτες απέκλεισαν την πρωτοπόρο της Serie A Primavera Ίντερ στα πέναλτι, κάτι που έκαναν και με τη Λανς. Στους "8" κατάφεραν με επίδεξη δύναμης να νικήσουν την Μπάγερν στο Μόναχο, ενώ υπέταξαν και τη Ναντ, την οποία απέκλεισαν στη διαδικασία των πέναλτι, όπου και πήραν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Πράξη... τέταρτη για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στη Volley League ανδρών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (17:00, ΕΡΤ 3) στο "Μελίνα Μερκούρη" στον τέταρτο τελικό της Volley League ανδρών, με τους Πειραιώτες να προηγούνται με 2-1 και με νίκη να πανηγυρίζουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι "πράσινοι" έχουν την τελευταία τους ευκαιρία να ισοφαρίσουν τη σειρά και να παραμείνουν... ζωντανοί στη διεκδίκηση του τίτλου. Οι Πειραιώτες με... σύμμαχο την έδρα τους και τον κόσμο τους έχουν την ευκαιρία να σηκώσουν την κούπα.
Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν με 2-0 στους τελικές, ενώ ηττήθηκαν στο τρίτο ματς στο Μετς με 3-2 σετ έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντανιέλ Καστελάνι, δήλωσε: "Είναι ένας ακόμα τελικός στην έδρα μας. Έχουμε άλλη μια ευκαιρία για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Λοιπόν, η ομάδα είναι έτοιμη για έναν τόσο σημαντικό αγώνα. Αλλά εξίσου σημαντικό είναι πως αγωνιζόμαστε στο γήπεδό μας, μπροστά στους φιλάθλους μας. Είδαμε τι άλλαξε ο αντίπαλός μας στον προηγούμενο αγώνα και δουλέψαμε πάνω σε αυτό. Επομένως έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για αυτές τις συνθήκες. Άρα όλη η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και φόρμα και είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε και πάλι για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα".

O προπονητής του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Ανδρεόπουλος, τόνισε: "Είπαμε αμέσως μετά το ματς στο Μετς που νικήσαμε ότι παραμένουμε με την πλάτη στον τοίχο. Αυτό δεν αλλάζει και φυσικά πρέπει να κάνουμε κατάθεση ψυχής στου Ρέντη για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτή τη στιγμή επιλέγουμε να μη μιλάμε καθόλου και να έχουμε το μυαλό μας όλοι συντονισμένο στον τέταρτο τελικό που κρίνει πολλά".



Αναλυτικά οι αθλητικές μεταδόσεις της μέρας:

16:00 Action 24 ΠΟΤ Ηρακλής – Αιολικός Super League 2
17:00 ΕΡΤ3 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός Τελικός Volley League Ανδρών
19:00 COSMOTE SPORT 6 HD Χόλγκερ Ρούνε – Φρανσίσκο Σερούντολο IMG Future Stars
19:00 COSMOTE SPORT 3 HD Ολυμπιακός – Μίλαν Τελικός UEFA Youth League
19:30 COSMOTE SPORT 7 HD Ρόμα – Μπολόνια Serie A
20:15 ΕΡΤ3 Λαύριο – Μαρούσι BasketLeague
20:30 COSMOTE SPORT 9 HD Μπεσίκτας – Γαλατασαράι Turkish Basketball Super League
21:30 Novasports Start Καρταχένα – Οβιέδο LaLiga Hypermotion
21:45 COSMOTE SPORT 1 HD Μίλαν – Ίντερ Serie A
22:00 COSMOTE SPORT 8 HD Μίντλεσμπρο – Λιντς Sky Bet EFL Championship
22:00 Novasports Prime Σεβίλλη – Μαγιόρκα LaLiga EA Sports
22:15 COSMOTE SPORT 2 HD Φαρένσε – Μπενφίκα Liga Portugal