Παρασκευή πρωί, στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Από τη μία πλευρά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ με τη δική του 11άδα και σχηματισμό 3-5-2 (Παπαδούδης, Μπιανκόν, Ντόη, Βέζο, Κίνι, Ρίτσαρντς, Ιμπόρα, Καρβάλιο, Μουζακίτης, Ελ Αραμπί, Ναβάρο). Και από την άλλη ο Αριέλ Ιμπαγάσα, με τα δικά του παιδιά της ομάδας Β (Μπότης, Κατσουλίδης, Τανούλης, Κεραμίδας, Λάιντνερ, Μάντι Καμαρά, Σγουρός, Σαπουντζής, Μαρίνος, Μπρίνιτς, Βλαχομήτρος).

Ένα ιδιαίτερο δίτερμα, μια “εσωτερική μάχη”, στην οποία επικράτησαν οι «μεγάλοι» με σκορ 4-1 επί του Ολυμπιακού Β. Μια αναμέτρηση με αρκετές “ειδήσεις” και αποκάλυψη κάποιον σκέψεων του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Αλλά και νέους πρωταγωνιστές. Με έναν εξ αυτών να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στον προπονητή, για το μέλλον. Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή...

Η 3άδα, οι απουσίες, ο Καμαρά και ο Μουζακίτης

Ο Βάσκος τεχνικός, για πρώτη φορά, δοκίμασε, έστω και σε προπονητικού χαρακτήρα παιχνίδια, διαφορετικό σχηματισμό από εκείνους που είχε δείξει έως τώρα. Καθώς η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 60λεπτο παιχνίδι (σ.σ. δύο 30λεπτα ημίχρονα) με σχήμα που περιλάμβανε τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Δείγμα ότι ο Μεντιλίμπαρ δουλεύει και... εναλλακτικά πλάνα, για ειδικές περιστάσεις. Τελικό αποτέλεσμα 4-1, με χατ τρικ του Ναβάρο και ένα αυτογκόλ, με την ομάδα Β να σκοράρει με τον Βλαχομήτρο.

Για το τυπικό, έχει ενδιαφέρον να σημειώσουμε πως ο Μεντιλίμπαρ έκανε τρεις αλλαγές στο δίτερμα, με τους Μπαγκαλιάνη, Κεϊτά και Κουτσογούλα να αγωνίζονται στο δεύτερο ημίχρονο του φιλικού. Αντίθετα, δεν αγωνίστηκαν καθόλου οι Φορτούνης, Ποντένσε, Ροντινέι, Τσικίνιο, Όρτα, Εσε, δεν έπαιξαν, όπως, βεβαίως, και οι Αλεξανδρόπουλος και Ζέλσον Μαρτίνς, οι οποίοι είναι καλύτερα, αλλά ακόμη δεν είναι έτοιμοι να μπουν στο 100%. Σε ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα Β, ο Ιμπαγάσα χρησιμοποίησε επίσης τους Τσέλιο, Συρμή, Χαραλαμπόγλου, Καράκουτη, Κ. Κωστούλα, Ρέτσο, Πατήρα και Ιάγκο Ιμπαγάσα.

Ο Μουζακίτης κέρδισε... χώρο

Τώρα που ολοκληρώσαμε την καταγραφή όσων συνέβησαν στο δίτερμα, έχει ενδιαφέρον να σταθούμε και σε όσα δεν καταγράφηκαν από το άτυπο φύλλο αγώνα, αλλά ίσως είναι και πιο σημαντικά για το μέλλον. Με την περίπτωση του Χρήστου Μουζακίτη να είναι από μόνη της μια διαφορετική ιστορία. Εξόχως κρίσιμη για τον Ολυμπιακό.

Από το parapolitika.gr έχετε ενημερωθεί αναλυτικά σχετικά με την ειλημμένη απόφαση να προαχθούν στην πρώτη ομάδα από το καλοκαίρι οι Μπάμπης Κωστούλας, Ισίδωρος Κουτσίδης, Αντώνης Παπακανέλλος και φυσικά ο Χρήστος Μουζακίτης. Ο τελευταίος, λοιπόν, σε αυτές τις ημέρες των προπονήσεων υπό τις οδηγίες του Μεντιλίμπαρ, αλλά και στο εσωτερικό δίτερμα με την ομάδα Β, έδειξε για ποιον λόγο θεωρείται ίσως πιο έτοιμος ποδοσφαιριστής από την ακαδημία του Ολυμπιακού, για την... προαγωγή.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czrw2xiy2t2p)

Ο Μουζακίτης δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση μέσου. Αποτελεί έναν ολοκληρωμένο ποδοσφαιριστή. Χωρίς εισαγωγικά, χωρίς υπερβολές. Αν και το κορμί του αναπτύσσεται ακόμη, όπως και οι δυνατότητές του, καθώς είναι μόλις 17 ετών (25/12/2006), κατάφερε για ακόμη μία φορά να δείξει σε επίπεδο ανδρών ότι είναι παίκτης έτοιμος να αρχίσει να μπαίνει στο “παιχνίδι”. Εξυπνος, με σωστές αποφάσεις, με προσωπικότητα, με ευελιξία στους ρόλους και στις απαιτήσεις κάθε αγώνα, κάθε θέσεις, έδειξε για ακόμη μία φορά γιατί οι τέσσερις «μικροί» που προαναφέραμε, είναι έτοιμοι για το βήμα παραπάνω. Ετοιμοι να κερδίσουν χώρο, ρόλο και χρόνο στα σχέδια του Μεντιλίμπαρ. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.