Σημαντική νίκη, που της δίνει ένα προβάδισμα για την τέταρτη θέση στη LaLiga, η οποία οδηγεί στο Champions League, πήρε η Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Μετροπολιτάνο" επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο, 3-1. Οι "κολτσονέρος" έφτασαν με αυτήν τους 64 βαθμούς, ενώ οι Βάσκοι, που προσφάτως πανηγύρισαν την κατάκτηση του Copa del Rey για πρώτη φορά από το 1984, έμειναν στους 58 βαθμούς. 

LaLiga: Η μάστιγα στο "Μετροπολιτάνο"

Ωστόσο, για ακόμα ένα παιχνίδι, οι οπαδοί της Ατλέτικο δημιούργησαν ζήτημα, το οποίο, όπως πλειστάκις έχει συμβεί με τον Βινίσιους τζούνιορ, έχει ρατσιστική προέκταση. Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε στο DAZN ο γεννημένος στην Παμπλόνα ποδοσφαιριστής της Μπιλμπάο, πήγε να εκτελέσει κόρνερ και άκουσε ήχους μαϊμού πίσω του. Ο μεσοεπιθετικός της Μπιλμπάο ισοφάρισε στο 45' και έδειξε τις φλέβες του χεριού του στην κερκίδα, υποδεικνύοντας το χρώμα του δέρματός του.
 

nico_williams_panigirismos_atletico_athletic_ratsismos


Ο Γουίλιαμς σχολίασε: "Δεν είναι φυσιολογικό να υποφέρεις εξαιτίας του δέρματός σου. Γνωρίζω ότι υπάρχουν ανόητοι παντού, αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Οι παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης με υποστήριξαν, με καταλαβαίνουν, είναι απαράδεκτο να ακούς ήχους μαϊμού. Είδα και άκουσα τρεις άντρες να το κάνουν αυτό".