Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεν πρόκειται να σταματήσει φέτος το μπάσκετ, ίσα ίσα που μετά τις διακοπές του θα συμμετάσχει στο καμπ της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ και, φυσικά, θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, στο Παρίσι.

Ο αποκλεισμός των Λος Άντζελες Λέικερς, στον πρώτο γύρο των playoffs του NBA, με θύτη τους Ντένβερ Νάγκετς, άφησε παρηγοριά στο πιο σημαντικό brand του πρωταθλήματος το γεγονός ότι μείωσε κατά πολύ την απόσταση ανταγωνισμού. Στο 70% της σειράς, οι Λέικερς ήταν μπροστά στο σκορ. Το πρόβλημα, φυσικά, είναι πως δεν πρόκειται για ομάδα που βασίζεται στο μέλλον. Και γι’ αυτό, χρόνο με το χρόνο, πρέπει να κρατά τους παίκτες της.


Team USA players receive their jersey's for 2024 Olympics in Paris


ΛεΜπρόν Τζέιμς: Τι μπορούν να υποσχεθούν οι Λέικερς


Οι Λέικερς θέλουν να κρατήσουν τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Επιθυμούν, κυρίως για εμπορικούς λόγους, να παραμείνει στο Λος Άντζελες ως το τέλος της καριέρας του, ακόμα κι αν αυτή δεν συνεπάγεται άλλη κατάκτηση δαχτυλιδιού πρωταθλητή. Ωστόσο, θα περιλαμβάνει ένα σούπερ τουρ, εφάμιλλο ή ακόμα και ανώτερο από εκείνο που έκανε ο μακαρίτης ο Κόμπι Μπράιαντ τη δική του τελευταία σεζόν, το 2015-16.

Το τελευταίο παιχνίδι, μάλιστα, με τους Γιούτα Τζαζ, παραμένει στη μνήμη πολύ περισσότερο από την 73η νίκη των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, που έγινε την ίδια ώρα.

Οι Λέικερς, λοιπόν, ενδεχομένως να έχουν ήδη ενορχηστρώσει τις κινήσεις τους προκειμένου να δώσουν στον ΛεΜπρόν ένα τριετές συμβόλαιο της τάξης των 154 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και να κάνουν ντραφτ τον Μπρόνι Τζέιμς.

Σε αυτό το σημείο, άλλωστε, η λίγκα, που ακόμη δεν έχει αποφανθεί για τη διαδοχή του πρώτου σκόρερ στην Ιστορία της -πάντως ο Άντονι Έντουαρντς είναι σημαντικός υποψήφιος, η “σκούπα” των Μινεσότα Τίμπεργουλως στους Φοίνιξ Σανς όπως και το κάρφωμά του μπροστά στον Κέβιν Ντουράντ βοηθούν αισθητά- θα κάνει ό,τι θέλει ώστε να συνεχίσει να παίζει.

Το ζήτημα είναι τι θέλει να κάνει. Πληροφορίες από το δικό του περιβάλλον, όσο μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί ότι υπάρχουν πηγές συγγενείς του, που διαρρέουν σκέψεις για λογαριασμό του, τον θέλουν να βγαίνει στην ελεύθερη αγορά, αφού υπάρχει αυτός ο όρος στο συμβόλαιό του για τη σεζόν 2024-25.

Είπαμε... ΛεΜπρόν Τζέιμς.

ΛεΜπρόν Τζέιμς: Ο Στεφ Κάρι και η επιθυμία του Ντρέιμοντ Γκριν


Ο ΛεΜπρόν ίσως δεν αποφασίσει πριν ενσωματωθεί στο καμπ των ΗΠΑ. Φυσικά, δεν χρειάζεται να κάνει... διπλωματική πολιτική εκ του σύνεγγυς, αλλά ενδεχομένως να πρέπει. Πριν από δύο χρόνια, είχε ρίξει άγκυρες στον... Στεφ Κάρι, ο οποίος απάντησε με όρους που ερμηνεύτηκαν ως άρνησης σε ό,τι αφορά την επικείμενη συνεργασία τους. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο ΛεΜπρόν, έχοντας παίξει συμπαίκτης σχεδόν με όλους τους σπουδαίους παίκτες της γενιάς του και της επόμενης, πλην του Κέβιν Ντουράντ, να θέλει να φτιάξει μια ομάδα παλαιμάχων και να κουβαλήσει χις τάλεντς στη γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο.


LeBron James on Stephen Curry's Unmatched Influence on the NBA



Στους Γουόριορς, ο Τζέιμς έχει για σύμμαχο τον Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος με κάποιον τρόπο -και παρ’ όλα τα ατοπήματα που έχει δημιουργήσει η... γροθιά του- έχει καταφέρει να μείνει στην ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ και θεωρείται ψιλοδεδομένο ότι θα τελειώσει την καριέρα του εκεί, ενώ ο Κλέι Τόμπσον, που το όνομά του ακουγόταν ανά διαστήματα έστω και αμυδρά για ανταλλαγή, φαίνεται ότι δεν θα συνεχίσει στους Γουόριορς.

Ο Γκριν “ψοφάει” για να κάνει παρέα στον ΛεΜπρόν. Τον έχει περί πολλού, μάλιστα ενώ ήταν τιμωρημένος εθεάθη να μπαίνει στο παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο πάρτι του τον περυσινό Δεκέμβριο, επί τη αφορμεί των γενεθλίων του. Τον υπολογίζει ως μια σχέση ζωής, που ενδεχομένως να επεκταθεί σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Αν ο ΛεΜπρόν θέλει να παίξει συμπαίκτης με τον Κάρι, ευκαιρία θα είναι και η ένδον συνεργασία τους, δηλαδή η αίσθηση που θα αφήνει. Αν θα μπορούν να τα βρουν, να μην επηρεάζει και να μην παρεμβαίνει ο ένας στην προσωπικότητα του άλλου, να υπεραμύνονται πιθανών συζητήσεων για το ποιος είναι ποιος.

Ο Τζέιμς πολύ θα ήθελε να κάνει την τελευταία απόπειρά του για να κατακτήσει ένα πέμπτο πρωτάθλημα. Στο Λος Άντζελες δεν φαίνεται πως, παρά την πρόοδο στις αναμετρήσεις με τους Νάγκετς, θεωρούν ότι οι Λέικερς μπορούν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα στο σύντομο μέλλον. Αυτό που μπορούν να υποσχεθούν στα σίγουρα στον Τζέιμς, ιδίως αν τελειώσει την καριέρα του εκεί, είναι ότι θα αποσύρουν τη φανέλα του. Θα γινεί, αν συμβεί αυτό, ο μόνος που θα το καταφέρει με τρεις διαφορετικές ομάδες, αφού σε παρόμοια τιμή θα προβούν αυτονοήτως οι Κλίβελαντ Καβαλίερς και οι Μαϊάμι Χιτ.


LeBron James BEST HIGHLIGHTS 2024 NBA Playoffs 👑


Συγχρόνως, στη Νέα Υόρκη -και ειδικά μετά την πρόκριση των Νικς στο δεύτερο γύρο των playoffs του NBA στην Ανατολή- στήνουν τον ιστό τους και προετοιμάζουν πρόταση στον Τζέιμς. Το “Μεγάλο Μήλο” φαντάζει ο πιο ελκυστικός προορισμός για το δυτικό άνθρωπο των ΗΠΑ. Ο Τζέιμς έχει μείνει στη Φλόριντα και την Καλιφόρνια. Η Νέα Υόρκη θα ολοκληρώσει ένα απίθανο τρίπτυχο, που είναι πολύ δελεαστικό, ακόμα κι αν δεν το έχει πραγματικά ανάγκη.