ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ | ΚΑΜΕΡΑ: ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ


Το Βερολίνο φορά τα... γιορτινά του για να φιλοξενήσει τη μεγάλη μπασκετική ευρωπαϊκή γιορτή του 
Final Four της Euroleague και όλοι οι λάτρεις του μπάσκετ ζουν και απαπνέουν για την κορυφαία στιγμή της σεζόν, η οποία θα έχει και "γαλανόλευκο χρώμα"! Τα parapolitika.gr βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας για το μεγάλο μπασκετικό ραντεβού, εδώ όπου όλοι κινούνται σε ρυθμούς... Euroleague.

Ματίας Λεσόρ: "Η Ρεάλ είναι εξαιρετική ομάδα - Θα παλέψουμε για το τρόπαιο της Euroleague"

Ο Παναθηναϊκός AKTOR επικράτησε με 73-57 της Φενερμπαχτσέ και προκρίθηκε στον τελικό της Euroleague εκεί που θα συναντήσει την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ματίας Λεσόρ ήταν ο καλύτερος παίκτης του "τριφυλλιού" και στη συνέντευξη τύπου πριν το μεγάλο παιχνίδι αναφέρθηκε στην ισπανική ομάδα και την κόντρα του με τον Έντι Ταβάρες.


"Είμαστε ευγνώμονες που είμαστε στη θέση να διεκδικούμε τον τίτλο. Η Ρεάλ είναι εξαιρετική ομάδα και δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια βλέποντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θα παλέψουμε για το τρόπαιο.

Είναι μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίζεις έναν σπουδαίο σέντερ όπως ο Ταβάρες, που κάθε χρόνο θα μπορούσε να βγαίνει αμυντικός της χρονιάς. Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι, αλλά θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα μου να κερδίσει. Όμως δεν το βλέπω ως προσωπική μονομαχία.

Είναι τιμητικό να λέει ο Ταβάρες για μένα πως είμαι ο καλύτερος σέντερ στην Ευρωλίγκα. Όμως-επαναλαμβάνω-πως δεν είναι προσωπική η μονομαχία. Θα προσπαθήσω να κερδίσει η ομάδα μου. Υπάρχει σεβασμός εκτός παρκέ, αλλά στον αγώνα θα γίνει μάχη."


Ματίας Λεσόρ: "Δεν ήξερα καν τι είναι η Euroleague και τώρα νίωθω ευλογημένος που είμαι εδώ"

Ο Γάλλος σέντερ των "πρασίνων" μάλιστα αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο που πέρασε στα παιδικά του χρόνια και σχολίασε πως μόνο ο Εργκίν Αταμάν γνωρίζει πως θα αντιμετωπίσουν τον Καμπάτσο.

"Έρχομαι από ένα μέρος που οι περισσότεροι δεν το ξέρετε καν. Δεν ονειρευόμουν καν να φτάσω εδώ. Κάποτε έλεγα να μπορέσω να παίξω επαγγελματικά στη Γαλλία. Μεγάλωσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον αλλά κατάφερα να πετύχω. Θέλω να στείλω το μήνυμα πως όλα είναι πιθανά. Ήμουν 15 όταν πήγα στη Γαλλία, δεν ήξερα καν τι είναι η Ευρωλίγκα και τώρα νιώθω ευλογημένος που είμαι εδώ.

Θα πρέπει να ρωτήσετε τον Εργκίν Αταμάν για το πως θα αντιμετωπίσουμε τον Καμπάτσο. Δεν ξέρω, θα είμαι έτοιμος για ό,τι μου ζητηθεί. Δεν θα έχει να κάνει τόσο με την τακτική, αλλά με το πάθος."

Turkish Airlines EuroLeague Final Four Championship Game Press Conference