ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ | ΚΑΜΕΡΑ: ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Το Βερολίνο φορά τα... γιορτινά του για να φιλοξενήσει τη μεγάλη μπασκετική ευρωπαϊκή γιορτή του Final Four της Euroleague και όλοι οι λάτρεις του μπάσκετ ζουν και απαπνέουν για την κορυφαία στιγμή της σεζόν, η οποία θα έχει και "γαλανόλευκο χρώμα"! Τα parapolitika.gr βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας για το μεγάλο μπασκετικό ραντεβού, εδώ όπου όλοι κινούνται σε ρυθμούς... Euroleague.


Εργκίν Αταμάν: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Παναθηναϊκός είναι πάλι στον τελικό"

Λίγες ώρες μετά την τεράστια πρόκριση του Παναθηναϊκού AKTOR στον τελικό της Euroleague κόντρα στην Φενερμπαχτσέ, ο Εργκίν Αταμάν βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου και σχολίασε την χαρά του που οδήγησε ξανά τους "πράσινους" σ' έναν τελικό. 

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μετά από τόσα χρόνια ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι στον τελικό. Και για μένα είμαι χαρούμενος που μετά την περσινή εξαίρεση θα συναντήσω ξανά τη Ρεάλ στον τελικό. Είναι σπουδαία ομάδα, αλλά έχω πίστη στην ομάδα μας

Είμαι πολύ χαρούμενος για όλους τους φίλους του Παναθηναϊκού, που πίστεψαν σε μας όλη τη σεζόν και τώρα απολαμβάνουν. Χθες δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα. Το απολαμβάνουμε όλοι και θα το απολαύσουμε αύριο. Θα δούμε το αποτέλεσμα, αλλά χαίρομαι που όλοι οι φίλαθλοί μας σέβονται εμένα και τους παίκτες μου."


Εργκίν Αταμάν: "Ελπίζω να βγει η πρόβλεψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον τελικό της Euroleague"

Στη συνέχεια ο προπονητής των "πρασίνων" σχολίασε την πρόβλεψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον τελικό της Euroleague και ανέφερε τις διαφορές ενός τελικού μ' ένα παιχνίδι κανονικής διάρκειας.

Σίγουρα τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου δεν συγκρίνονται. Παίξαμε στη Μαδρίτη μετά το Κύπελλο, οι δύο ομάδες δεν ήταν 100% έτοιμες τότε. Κάθε αποτέλεσμα είναι σημαντικό, βέβαια. Η Ρεάλ είναι σπουδαία ομάδα, το πλάνο μας θα είναι διαφορετικό, μιλάμε για έναν τελικό.

Το ελπίζω. Μέχρι τώρα έχουμε πετύχει κι έχει πετύχει και ο πρόεδρος στις προβλέψεις του. Έχουμε έναν τελικό, θα πάμε για τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός και η Ρεάλ έκαναν εξαιρετική δουλειά και πήραν μεγάλες νίκες για να φτάσουν εδώ. Για μας είναι κάτι που μας γεμίζει περηφάνια.


Εργκίν Αταμάν: "Η νίκη κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης ήταν το σημείο - κλειδί της σεζόν στη Euroleague

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στο κομβικό σημείο της σεζόν που άλλαξε το... τσιπάκι για τον Παναθηναϊκό AKTOR ενώ σχολίασε την αναμέτρηση κόντρα στην Φενερμπαχτσέ.

Νομίζω πως χθες βαρεθήκατε λίγο... Σίγουρα για σας είναι πιο συναρπαστικό τα παιχνίδια να κρίνονται στο τέλος, αλλά για μένα χθες ήταν πιο άνετα στο τέλος χθες και ελπίζω να κερδίσουμε έτσι. Είναι ψυχοφθόρο να παίζεις μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, για μας είναι άσχημο, αλλά για σας είναι συναρπαστικό

Νομίζω πως η νίκη επί της Ρεάλ ήταν το σημείο αυτό. Μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση και μετά καταλάβαμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας, αρχίσαμε να σκεφτόμαστε το Final 4. Κάναμε ρεκόρ νικών εκτός έδρας και αυτό μας έδωσε μεγάλη πίστη.


Εργκίν Αταμάν: "Είμαι ο τελευταίος προπονητής που έκανε back to back στη Euroleague"

Ο τεχνικός του τριφυλλιού εξέφρασε την επιθυμία του να μην του πάρει ο Τσους Ματέο την τελευταία φορά του back to back και την εμπιστοσύνη που του έχουν οι οπαδοί του "τριφυλλιού".

Δεν θέλω να δώσω στον Ματέο τη χαρά να μου πάρει ότι εγώ είμαι ο τελευταίος που έκανα το back-to-back. Είμαι έκτη φορά σε Final 4, είμαι περήφανος για τον εαυτό μου και πολλοί Τούρκοι οπαδοί, όπως από τη Φενέρμπαχτσε, έχουνβ υποστηρίξει την ομάδα τους, πράγμα που είναι φυσικό.

Όμως θα είμαι ο μόνος εκπρόσωπος της Τουρκίας στον τελικό. Έχουν υπάρξει πολλοί Τούρκοι οπαδοί που με έχουν υποστηρίξει, είναι κάτι σπουδαίο για μένα. Το βλέπουν ως κάτι που δημιουργήθηκε από έναν Τούρκο. Από χθες λαμβάνω δεκάδες μηνύματα, πολλά από τη Γαλατάσαραϊ αλλά και από τη διοίκησή της. Θα ήθελα να ευχηθώ στη Γαλατά καλή τύχη στο πρωτάθλημα.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού με πίστεψε από την αρχή, με αντιμετώπισαν με αγάπη και σεβασμό, Προσπαθώ να πιστέψουν όλοι στην ομάδα. Δεν ονειρεύομαι, γιατί αν χάσεις απογοητεύεσαι. Εγώ κοουτσάρω και αισθάνομαι ότι μπορώ να έχω ένα καλό ή όχι αποτέλεσμα.


Εργκίν Αταμάν: "Προτιμώ να παίζουμε σειρές όπως στο NBA"

Τέλος ο προπονητής του Παναθηναϊκού AKTOR ρωτήθηκε για το νέο φορμάτ της Euroleague ενώ αποθέωσε την Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ντζάναν Μούσα που τον είχε παίκτη στην Αναντολού Εφές.

"Ειλικρινά, προτιμώ να παίζουμε σειρές όπως στο ΝΒΑ. Όμως με μια τόσο μεγάλη σεζόν είναι αδύνατο. Σε αυτό το φορμάτ υπάρχει ένας τελικός, όπως και στο ποδόσφαιρο. Όμως θεωρώ πως θα ήταν πιο συναρπαστικό να παίζαμε ημιτελικούς και τελικούς σε σειρές, όπως στο ΝΒΑ

Σίγουρα, όταν ήμουν παιδί, παρακολουθούσαμε τη Ρεάλ και το κάνουμε και τώρα. Ίσως είναι ο πιο δοξασμένος σύλλογος στον κόσμο. Για μένα είναι συναρπαστικό να παίζω σε έναν τελικό με μια τέτοια ομάδα. Ήταν όνειρο για μένα σαν παιδί.

Ίσως να προτιμούσα να είμαι προπονητής ποδοσφαίρου απέναντι στη Ρεάλ. Όμως και ο Παναθηναϊκός εδώ θα έχει περισσότερο κόσμο, γιατί έχουμε μεγαλύτερο πάθος για το μπάσκετ. Ο Μούσα είχε έρθει στη μέση της χρονιάς, είχαμε πολύ καλή ομάδα τότε. Δυστυχώς έφυγε και πήγε στην Ισπανία. Ελπίζω να μην πάρει ρεβάνς αύριο."

Turkish Airlines EuroLeague Final Four Championship Game Press Conference