ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ | ΚΑΜΕΡΑ: ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Το Βερολίνο φορά τα... γιορτινά του για να φιλοξενήσει τη μεγάλη μπασκετική ευρωπαϊκή γιορτή του Final Four της Euroleague και όλοι οι λάτρεις του μπάσκετ ζουν και απαπνέουν για την κορυφαία στιγμή της σεζόν, η οποία θα έχει και "γαλανόλευκο χρώμα"! Τα parapolitika.gr βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας για το μεγάλο μπασκετικό ραντεβού, εδώ όπου όλοι κινούνται σε ρυθμούς... Euroleague.

Η ομιλία του Γιώργου Μπαρτζώκα μετά τον χαμένο ημιτελικό της Euroleague

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης, με αποτέλεσμα να ηττηθεί στον ημιτελικό της Euroleague και να αποχαιρετήσει την διοργάνωση. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στους παίκτες του αναφέροντας πως: 

"
Τώρα είμαστε πολύ απογοητευμένοι. Το ευρωπαϊκό μας ταξίδι ολοκληρώθηκε σήμερα εδώ. Παίζοντας εδώ απέναντι πιθανόν στην καλύτερη ομάδα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Είναι ιδιαίτερα στενάχωρο για εμάς. Αν είχαμε την ίδια προσέγγιση με το δεύτερο μέρος στο πρώτο μέρος, από το πρώτο δευτερόλεπτο, πιστεύουμε ότι θα είχαμε μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουμε τον αγώνα.

Αλλά φαίνεται πως ακολουθήσαμε στην αρχή αυτό που ήθελαν εκείνοι να κάνουν. Δεν ξοδέψαμε φάουλ, δεν ήμασταν σκληροί. Αν θυμηθείτε το σκορ, είχαν 9/13 τρίποντα, αστόχησαν σε 8 σουτ και πήραν 4-5 επιθετικά ριμπάουντ. Εννοώ πως πήραμε 3 αμυντικά ριμπάουντ. Κάναμε την προσπάθειά μας στο δεύτερο μέρος. Κάποιες λεπτομέρειες έκριναν τον αγώνα γιατί έχουν την ποιότητα. Και σκόραραν κάποια δύσκολα σουτ. Εννοείται πως είναι μάθημα για εμάς.

Έπρεπε να ξεκινήσουμε τον αγώνα με τον τρόπο που ξέρουμε να κάνουμε. Θυμηθείτε τι έχουμε πει για το physicality μας. Δεν μπορούμε να είμαστε πιο χαλαροί από αυτούς και στο πρώτο μέρος ήμασταν έτσι. Σε κάθε διεκδίκηση της μπάλας ήμασταν δεύτεροι. Για αυτό πήραν αυτοπεποίθηση και σούταραν καλά, έρτρεζαν στο τρανζίσιον και όλα αυτά."

Γιώργος Μπαρτζώκας: "Είχαμε τρία Final Four στη σειρά, ψηλά τα κεφάλια"


O προπονητής των "ερυθρολεύκων" συνέχισε, θέλοντας να ανεβάσει ψυχολογικά τους παίκτες του ενόψει της συνέχειας στη Basket League.

"Πάντως πέρα από αυτό, πρέπει να είμαστε πολύ χαρούμενοι, πολύ περήφανοι και ικανοποιημένοι για το ταξίδι μας στη φετινή σεζόν. Δώσατε τα πάντα στην EuroLeague. Έχουμε ακόμα έναν τίτλο που πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να τον κατακτήσουμε.

Μην έχετε κατεβασμένα κεφάλια, παιδιά. Είχαμε τρία Final Four στη σειρά, δεν ήμασταν τυχεροί σε κάποιες λεπτομέρειες. Ίσως δεν ήμασταν αρκετά καλοί για να φτάσουμε στον τίτλο; Όπως και να έχει δώσαμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Πάμε, ψηλά τα κεφάλια. Σηκωθείτε σας παρακαλώ".

Η ομιλία του κόουτς Μπαρτζώκα μετά την ήττα στον ημιτελικό