ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ | ΚΑΜΕΡΑ: ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ


Το Βερολίνο φορά τα... γιορτινά του για να φιλοξενήσει τη μεγάλη μπασκετική ευρωπαϊκή γιορτή του 
Final Four της Euroleague και όλοι οι λάτρεις του μπάσκετ ζουν και απαπνέουν για την κορυφαία στιγμή της σεζόν, η οποία θα έχει και "γαλανόλευκο χρώμα"! Τα parapolitika.gr βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Γερμανίας για το μεγάλο μπασκετικό ραντεβού, εδώ όπου όλοι κινούνται σε ρυθμούς... Euroleague.

Τσους Ματέο: "Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σ' έναν ακόμη τελικό της Euroleague"

Ο Τσους Ματέο οδήγησε την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό της Euroleague κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR και στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε στη διαφορά των δύο αντιπάλων αλλά και στη χαρά του για την πρόκριση.

"Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε σε έναν ακόμη τελικό. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό και τον κόουτς Αταμάν που είναι επίσης εδώ. Θα είναι δύσκολο να κατακτήσουμε τον τίτλο, αλλά θα προσπαθήσουμε. Χθες ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό και περιμένουμε το ίδιο αύριο. Έχουμε έναν στόχο και θέλουμε να τον πετύχουμε

Κανένας αντίπαλος δεν είναι ίδιος. Απέναντι στον Ολυμπιακο είχαμε ένα πλάνο, αύριο ίσως έχουμε διαφοροποιήσεις. Το πιο σημαντικό είναι να έχουμε την πνευματική ετοιμότητα. Θα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα όπως και χθες, γιατί ο Παναθηναϊκός θα παλέψει."

Τσους Ματέο: "Έχουμε σχεδόν την ίδια ομάδα με προσθήκη μόνο τον Καμπάτσο"

Στη συνέχεια ο προπονητής των Μαδριλένων στο πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ο ίδιος κορμός σε μία ομάδα, αλλά και στις λεπτομέρειες που μπορεί να κρίνουν ένα παιχνίδι.

"Σίγουρα βοηθά να έχεις τον ίδιο κορμό, έχουμε σχεδόν ίδια ομάδα με πέρσι και με προσθήκη μόνο του Καμπάτσο. Τώρα έχουμε όμως έναν τελικό και σε αυτόν μπορούν να συμβούν πολλά. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, όπως πέρσι, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Δεν ξέρω τι έγινε χθες, κάθε παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό. Μπορεί οι τελικοί τα τελευταία χρόνια να κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές, ένα ριμπάουντ, μια άμυνα, ένα καλό σουτ... Πρέπει να βρούμε αυτές τις λεπτομέρειες για να κάνουμε τη διαφορά. Δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί ένα παιχνίδι."

Τσους Ματέο: "Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει κορυφαίους παίκτες όπως ο Σλούκας"


Ο Ματέο δεν ξέχασε να σχολιάσει τους παίκτες του και την προσωπικότητα που έχουν σε μεγάλα παιχνίδια όπως ο τελικός αλλά και τους παίκτες του Παναθηναϊκού AKTOR που ξεχωρίζει.

"Η παρουσία σε τόσους τελικούς δείχνει τη δουλειά που κάνει η Ρεάλ, εδώ και χρόνια, με τόσους διαφορετικούς προπονητές. Η σταθερότητα και η σκληρή δουλειά παραμένει στο χρόνο. Έχουμε παίκτες με προσωπικότητα και χαρακτήρα νικητή, ένα συγκεκριμένο DNA που σου επιτάσσει να πρέπει να ανταγωνιστείς και να δείξεις τι μπορείς να κάνεις.

Η ευθύνη προς τον κόσμο μας είναι κάτι που μας ακολουθεί παντού. Είμαστε περήφανοι που έχουμε φτάσει ξανά εδώ και στόχος δεν είναι άλλος από το back-to-back.

Ο Λεσόρ είναι από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρωλίγκα. Θα προσπαθήσουμε να τον σταματήσουμε, αλλά δεν θα είναι εύκολη δουλειά. Θα ήταν ανόητο όμως να επικεντρωθούμε μόνο σε αυτόν, ο κόουτς Αταμάν έχει πολλά όπλα. Ο Σλούκας είναι ηγέτης, ο Ναν φοβερός σκόρερ, υπάρχουν και άλλοι πολύ καλοί παίκτες όπως ο Μήτογλου, ο Γκριγκόνις..."

Τσους Ματέο: "Θα είναι ωραία η ατμόσφαιρα στον τελικό - Είχαμε μόνο επτά ήττες φέτος στην Euroleague"

Ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στην κριτική που έχει δεχθεί από τον κόσμο, το δυναμικό παρών των φιλάθλων του "τριφυλλιού" στον αγώνα αλλά και την απίστευτη φετινή χρονιά της Ρεάλ Μαδρίτης στη Euroleague.

"Δεν με νοιάζει τι μπορεί να λέει ο κόσμος για μένα. Κάνω τη δουλειά μου, χαίρομαι που είμαι προπονητής στη Ρεάλ. Είμαι ένας ήσυχος άνθρωπος, που θέλει να κάνει τη δουλειά του και να είναι ήρεμος με την ομάδα και την οικογένειά του. Δεν με πειράζει τι μπορεί να λέγεται. Ο Αταμάν, ο Μπαρτζώκας, ο Λάσο, υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές, εμένα με νοιάζει να έχω τους παίκτες μου και την οικογένειά μου στο πλευρό μου

Θα είναι ωραία η ατμόσφαιρα. Ξέρουμε ότι οι φίλαθλοί μας θα είναι μειοψηφία στο γήπεδο, αλλά είναι σημαντικό πως μας υποστηρίζουν ακόμη και μακριά από εδώ. Μου αρέσει, σε κάθε περίπτωση, όταν παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο

Έχουμε αυτοπεποίθηση γιατί είχαμε μόνο επτά ήττες φέτος. Θα παίξουμε απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα που παλεύει ως το τέλος, Υπάρχουν δύο ομάδες που έχουν τον δικό τους στόχο. Εμείς θέλουμε το back-to-back και γι' αυτό δουλεύουμε."

Τσους Ματέο: Ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι απίστευτη ομάδα και έχει αυτοπεποίθηση"

Κλείνοντας ο προπονητής της ισπανικής ομάδας επαίνεσε την προσπάθεια του Παναθηναϊκού AKTOR και εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για τους βετεράνους παίκτες που έχει στο ρόστερ της η Ρεάλ Μαδρίτης.

"Μπορώ να πω μόνο καλά λόγια για τους βετεράνους μας, το πώς ωθούν τους συμπαίκτες τους, πώς λειτουργούν για την ομάδα και πώς προπονούνται παρότι έχουν δώσει χιλιάδες μάχες και έχουν περάσει τραυματισμούς. Είναι πάντα εδώ για να βοηθήσουν την ομάδα, σε ένα καλεντάρι 90 παιχνιδιών.

Ο Σέρχιο, ο Τσάτσο και ο Ρούντι είναι δύο παραδείγματα. Μπορούμε να τους βγάλουμε το καπέλο. Θα ήθελα πάρα πολύ να κερδίσουμε και γι' αυτούς, ειδικά για τον Ρούντι που θα αποσυρθεί. Αλλά και για τον Ντεκ, που μας βοήθησε να φτάσουμε εδώ. Δεν θα ήμασταν εδώ χωρίς αυτόν. Ελπίζω να κερδίσουμε για αυτούς.

Ο Παναθηναϊκός είναι απίστευτη ομάδα, έκανε εξαιρετική πορεία και δεν υπάρχουν φαβορί σε έναν τελικό. Έχουμε δουλέψει σκληρά για 10 μήνες μέχρι αυτή τη στιγμή και ξέρω πως θα εμφανιστούμε έτοιμοι για τη νίκη

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός ήρθαν με αυτοπεποίθηση στο Final 4. Ο Ολυμπιακός πέρασε την Μπαρτσελόνα, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα καταπληκτικό ντεμαράζ.

Και οι δύο ομάδες αμύνονται πολύ καλά, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει και τον Σλούκα, που είναι ένας καταπληκτικός ηγέτης, όπως και έναν σκόρερ όπως ο Ναν. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ σκληρή ομάδα, που βασίζεται περισσότερο στο σύνολο. Ο Παναθηναϊκός πήρε πολλές νίκες λόγω της ποιότητας των παικτών του."

Turkish Airlines EuroLeague Final Four Championship Game Press Conference