Στο πιο ανούσιο παιχνίδι της σεζόν όπως αναφέρουν όλοι οι παίκτες της Euroleague, ο... λιγότερο ξενερωμένος ήταν ο Ολυμπιακός ο οποίος κέρδισε τη Φενέρμπαχτσε  με 87-84 και έκλεισε την ευρωπαϊκή του σεζόν στην τρίτη θέση, κλείνοντας νικηφόρα το Final-Four του Βερολίνου. Ο Άλεκ Πίτερς ήταν για ακόμη μια φορά ο κορυφαίος των ερυθρόλευκων με τον Μιλουτίνοφ να είναι και εκείνος ανίκητος. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν σαφώς λιγότερο άγχος και έκλεισαν την αναμέτρηση με εξαιρετική δουλειά σε τρίποντο και ριμπάουντ.

Απελευθερωμένος επιθετικά ο Ολυμπιακός, μόνο ο Πιερ του έκανε ζημιά από πλευράς Φενέρμπαχτσε

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός μπήκε ζεστά εκτελώντας καλά από την περίμετρο με τον Κάνααν να έχει 2/2 τρίποντα. Η ένταση στην άμυνα δεν υπήρχε στον απόλυτο βαθμό κάτι που φάνηκε από τους 9 πόντους του Πιερ στον Παπανικολάου όμως σε γενικές γραμμές οι ερυθρόλευκοι πατούσαν καλύτερα από τους αντιπάλους τους, γι' αυτό και έκλεισαν προηγούμενοι το πρώτο δεκάλεπτο.

Με 9/13 τρίποντα έκλεισε το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Φενέρ πλησίασε στον πόντο (30-29). Τότε όμως οι ερυθρόλευκοι απάντησαν με δικό τους 9-0 ανεβάζοντας εκ νέου τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, με τον Πίτερς να κλείνει το ημίχρονο με buzzer-beater το οποίο σχεδιάστηκε άρτια από τον Μπαρτζώκα και εκτελέστηκε ακόμη καλύτερα από τους παίκτες του. Αυτό ήταν και το 9ο εύστοχο τρίποντο των ερυθρόλευκων σε 13 προσπάθειες.

Το σημαντικότερο κομμάτι του δεύτερου δεκαλέπτου ήταν η χρησιμοποίηση του Ράιτ για πολλή ώρα σε θέση "4" δίπλα στον εξαιρετικό Μιλουτίνοφ. Γενικά ο "Μωυσής" είχε και καλές και κακές στιγμές όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο Μπαρτζώκας αναμένεται να τον χρησιμοποιεί αρκετά και σε θέση power forward τη νέα σεζόν.

Επέστρεψε η Φενέρ στο τρίτο δεκάλεπτο, διατήρησε ελαφρύ προβάδισμα ο Ολυμπιακός

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν και το χειρότερο του Ολυμπιακού (μόλις δύο φάουλ έκαναν). Ο Φαλ με τον Παπανικολάου ήταν αρκετά υποτονικοί, Κάνααν και Πίτερς βρήκαν λιγότερα σουτ σε σχέση με το πρώτο μέρος και η Φενέρ έφτασε ξανά στον πόντο (58-57) χτυπώντας με τον Σανλί. Οι Τούρκοι προσπέρασαν κιόλας όμως Πίτερς και Γκος διατήρησαν το ερυθρόλευκο προβάδισμα με τον Λαρεντζάκη να χτυπά και εκείνος με δικό του buzzer-beater.

Ο Πίτερς σκότωσε κάθε ελπίδα των παικτών της Φενέρ που λίγο έλειψε να επιστρέψουν στο τέλος

Ο Άλεκ Πίτερς συνέχισε "καυτός" και με δύο συνεχόμενα τρίποντα ανέβασε τη διαφορά ξανά στο +10 (72-62). Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος καθώς βρήκε αρκετά "καλά" σουτ μέσω της κυκλοφορίας της μπάλας στην οποία η Φενέρ δεν είχε τη διάθεση να απαντήσει. Ο Πίτερς "το έβλεπε βαρέλι", ο Μιλουτίνοφ είχε αντίπαλο μόνο τη δική του κούραση. Όταν χρειάστηκε Γουίλιαμς-Γκος και ΜακΚίσικ έβαλαν καλάθια-μαχαιριές. Παρ' όλα αυτά λίγο έλειψε οι Τούρκοι να επιστρέψουν με τον Γουίλμπεκιν να δίνει κρυφές ελπίδες. Όμως στην προτελευταία επίθεση ο Σανλί έχασε τρίποντο ισοφάρισης αλλά στην τελευταία που ευστόχησε το σουτ ήταν εκτός χρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 48-37, 66-62, 87-84