ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ | ΚΑΜΕΡΑ: ΖΗΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ


Το Euroleague Final 4 2024 τελείωσε για τον Ολυμπιακό με τη νίκη, 87-84, επί της Φενέρμπαχτσε στο μικρό τελικό της διοργάνωσης στο Βερολίνο. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε τις τελευταίες επίσημες δηλώσεις του επί γερμανικού εδάφους στη συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι. Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε στη ζεστασιά των φίλων της ομάδας που, παρά την πικρία τους, μπήκαν στην "Uber Arena" για να παρακολουθήσουν το μικρό τελικό και "αγκάλιασαν" την ομάδα. 

Σχολίασε, επίσης, το κακό πρώτο μέρος στον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης και έδωσε τα συγχαρητήριά του στη Φενέρμπαχτσε. 

Euroleague Final 4 2024: Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα 


Θέλω να εκφράσω την εκτίμησή μου στους οπαδούς μας που μας υποστήριξαν. Δυστυχώς δεν παίξαμε στον τελικό. Μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι πετύχαμε φέτος. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Παίξαμε ένα κακό πρώτο μέρος με τη Ρεάλ και αυτό ήταν αρκετό για να μην παίξουμε στον τελικό. Ήταν ένα περίπλοκο παιχνίδι, με τους περισσότερους παίκτες να μην έχουν κίνητρο. Συγχαρητήρια στη Φενέρ. Άξιζαν να είναι εδώ και τους εύχομαι καλή τύχη στη συνέχεια.

Θα ήθελα να ιδρύσω μία κουλτούρα στον Ολυμπιακό, που συμπεριλαμβάνει τον αλτρουισμό και την ενότητα. Κάτι πάνω από το ταλέντο και το μεγάλο μπάτζετ. Και χαίρομαι που έχουμε την αγκαλιά των οπαδών. Πολλοί έμειναν να χειροκροτήσουν την ομάδα. Είμαι χαρούμενος για αυτό.

Η φιλοσοφία μου αλλάζει κάθε χρόνο. Μπορείς να κοιτάξεις στην αγορά για παίκτες που ταιριάζουν στο σύστημά σου, ωστόσο μπορεί να μην είναι εφικτό να έρθουν. Πιστεύω ότι η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική. Να έχεις έναν πυρήνα παικτών και να κάνεις μερικές προσθήκες. Η φιλοσοφία μου είναι αυτή. Δεν μπορείς να βασιστείς σε έναν αστέρα. Πιστεύω ότι χρειάζεσαι καλούς παίκτες, αλλά το πιο σημαντικό είναι πώς ένα γκρουπ παικτών μπορεί να ενωθεί. Το μπάσκετ αλλάζει, αλλά αυτό που μένει ίδιο είναι ότι πρέπει να κολλήσουν οι παίκτες μεταξύ τους".

Η Φενέρμπαχτσε είναι μεγάλη ομάδα με πολλούς οπαδούς. Ο Σάρας είναι εξαιρετικός προπονητής. Έχουν καλό μπάτζετ, έχουν πολλούς οπαδούς, είμαι σίγουρος ότι θα είναι ανταγωνιστικοί τη νέα σεζόν. Το να φτάνεις στο Final 4 είναι ένας μεγάλος στόχος που επιτυγχάνεται.