Η Φενερμπαχτσέ θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό της Ευρωλίγκας την Κυριακή στις 21:00.

Η τουρκική ομάδα εκμεταλλευόμενη τη δυναμική της έδρας νίκησε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 84-75 και πήρε με σχετική άνεση την πρόκριση.

Ο αγώνας:

Ο κόσμος δημιούργησε μια ασύληπτα θορυβώδη ατμόσφαιρα από το πρώτο δευτερόλεπτο και η Ρεάλ βρέθηκε νωρίς νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Δεν πήρε απλά καλή διαφορά, αλλά έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο +8 (21-13) και στο ξεκίνημα του δεύτερου βρέθηκε στο +13 (26-13) "πνίγοντας" τους Ισπανούς που έκαναν εννέα λάθη σε 14 λεπτά, τα περισσότερα από τα οποία εύκολα. Και όμως, οι Ισπανοί έκαναν ένα εντυπωσιακό ξέσπασμα, μείωσαν στους τέσσερις (31-27) και προσπάθησαν να ηρεμήσουν το κοινό παίζοντας με δυο τεσσάρια, όμως δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο και στο ημίχρονο βρίσκονταν πίσω με διψήφια διαφορά (44-34) και είχαν δει και τον Άντονι Ράντολφ να τραυματίζεται στα πλευρά.

Ο Αμερικανός γύρισε για την έναρξη της τρίτης περιόδου, όμως η Φενέρμπαχτσε κράτησε απόσταση ασφαλείας και την έστειλε στους 15 (52-37) στα μέσα του δεκαλέπτου. Ο Σέρχιο Γιουλ πάλευε μόνος εναντίον όλων, ο Κάρολ του έδωσε μερικές βοήθειες με τα μακρινά του σουτ που κράτησαν τη Ρεάλ Μαδρίτης ζωντανή, όμως όταν ο Βέσελι έβαλε 2/2 βολές όλοι κατάλαβαν ότι οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να χάσουν αυτό το παιχνίδι. Κι όταν ο Ούντο εκνευρίστηκε με τον τρόπο που τον αντιμετώπιζαν οι ψηλοί των Μαδριλένων, χάθηκε κάθε ελπίδα για εκείνους που είναι γεγονός ότι είχαν διάθεση και πείσμα, αλλά βρίσκονταν στη χειρότερη δυνατή έδρα για έναν τέτοιο αγώνα.

Ένα τρίποντο του Ντατόμε έκανε το 68-52 στο 32' και κάπου εκεί το παιχνίδι κρίθηκε οριστικά, καθώς θα έπρεπε να γίνουν πολλά, "τρελά" και ενάντια στη λογική πράγματα για να χάσει η Φενέρμπαχτσε αυτό το παιχνίδι. Ούτε έγιναν, ούτε έχασε.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 44-34, 63-50, 84-75

Πηγή: sport24.gr