Εικόνες-σοκ στην Τούμπα κατά τη διακοπή του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, μετά από ακύρωση γκολ του ΠΑΟΚ που εξόργισε τον πρόεδρο της ομάδας. Το ποδόσφαιρο γύρισε χρόνια πίσω με πρωτοφανείς εικόνες του Ιβάν Σαββίδη να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο σε έξαλλη κατάσταση. Όπως μάλιστα διαπιστώνεται από τις φωτογραφίες, το περίστροφο φαινόταν καθαρά στη ζώνη του.  

Το ντέρμπι διακόπηκε οριστικά με το σκορ να είναι στο 1-0 για τους γηπεδούχους και την ΑΕΚ υπαίτια για τη διακοπή του. Η απόφαση του διαιτητή Κομίνη ανακοινώθηκε δύο ώρες μετά την εισβολή του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, στον αγωνιστικό χώρο, για να διαμαρτυρηθεί για γκολ της ομάδας που ακυρώθηκε. 

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μετά το «ντου» που έκανε στον αγωνιστικό χώρο και τις απειλές στον διαιτητή Κομίνη «είσαι νεκρός», αποχώρησε από την Τούμπα, καθώς η οπλοφορία στο γήπεδο είναι παράνομη και τιμωρείται με Αυτόφωρο.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση εκτός τόπου και χρόνου: «Μετά τα όσα συνέβησαν σήμερα στο γήπεδο της Τούμπας, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προετοιμάζει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προστασία τόσο της ομάδας, όσο και όλων των στελεχών και συνεργατών του, από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχτηκαν και δέχονται. Σύντομα αναμένεται να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις επί των θεμάτων αυτών».

Το βέβαιο είναι ότι προβλέπονται ποινές: Από την στιγμή που το παιχνίδι έχει ξεκινήσει, τότε εφόσον γίνεται λόγος στο φύλλο αγώνα για διακοπή λόγω υπαιτιότητας, τότε η υπαίτια ομάδα εκτός από αφαίρεση τριών βαθμών, θα τιμωρηθεί και με -2 βαθμούς από το επόμενο πρωτάθλημα σύμφωνα με άρθρο 21, παράγραφος 3, ιι, γ.

Στο ίδιο άρθρο γίνεται λόγος για αφαίρεση 10 βαθμών και πρόστιμο από 8.000-40.000 ευρώ «από την ομάδα που θα αποχωρήσει από τον αγώνα μετά την έναρξή του».

Να σημειωθεί τέλος, ότι εφόσον γίνεται αναφορά για διακοπή αγώνα ΧΩΡΙΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ από τις δύο ομάδες, επαναορίζεται για να διεξαχθεί σε διάστημα 15 ημερών.

Διεθνώς ρεζίλι

Στα διεθνή ΜΜΕ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα όσα συνέβησαν στην Τούμπα. Χάος είναι η λέξη που κυριαρχεί, ενώ προφανώς δεν πέρασε απαρατήρητη η παρουσία του πιστολέρο προέδρου στον αγωνιστικό χώρο. 

Αντίθετα, τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ δεν πήραν χαμπάρι τα όσα έγιναν. Τα φιλοκυβερνητικά sites αγνόησαν παντελώς το θέμα, θεωρώντας προφανώς ότι στερείται δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος. 

Αναφορά υπάρχει και στον «Guardian»

  

Με τα γεγονότα της Τούμπας ασχολήθηκαν και οι New York Times.

Βασιλειάδης: Γυρνάμε χρόνια πίσω

Ανακοίνωση εξέδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Σε αυτή αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ΄επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες οπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω», ενώ καταλήγει λέγοντας ότι «αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Η συνέχεια στα δικαστήρια

Ο επίλογος του ντέρμπι θα γραφτεί στα Δικαστήρια. Στην Τούμπα βρέθηκαν άνθρωποι του τμήματος αντιμετώπισης αθλητικής βίας, ώστε να ανοίξει δικογραφία για όλα όσα συνέβησαν. Από πλευράς ΑΕΚ έχει καταθέσει ο Βασίλης Δημητριάδης για όσα καταγγέλλει η Ένωση ότι συνέβησαν στον πάγκο των Κιτρινόμαυρων, ενώ κατάθεση έδωσε ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιώργος Κομίνης.