Αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έφτασε στην Αθήνα με φόντο τα θλιβερά γεγονότα που συγκλονίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η FIFA έστειλε εκτάκτως τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης ο οποίος συναντάται με τον υπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, θα δώσει και συνέντευξη Τύπου.

Από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων προέκυψε η πρώτη τιμωρία του ΠΑΟΚ για τα όσα συνέβησαν στην Τούμπα την Κυριακή και ιδιαίτερα για τη συμπεριφορά που είχε ο πρόεδρός του Ιβάν Σαββίδης, που εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας όπλο στη ζώνη του.

Όπως αποφάσισαν -ομόφωνα- τα συμβούλια και το διοικητικό συμβούλιο της ECA (European Club Association), στην οποία συμμετέχουν 230 μέλη από 54 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ενώσεις, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους στον ΠΑΟΚ προκειμένου «να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ECA:

«Η ECA καταδικάζει τη συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, στη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ. Το συμβούλιο της ECA αλλά και η εκτελεστική της επιτροπή αποφάσισαν να διαγράψουν τον ΠΑΟΚ, με την απόφαση να έχει άμεση ισχύ. Στόχος της ECA είναι να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων, όπως επίσης και τους κανόνες πάνω στους οποίους έχει οικοδομηθεί και βασίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η τιμωρία παραμένει μέχρι νεοτέρας και νέα συζήτηση θα γίνει στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου στη Ρώμη».