Η Λεβερκούζεν ελπίζει να πανηγυρίσει μια νέα νίκη στην έδρα της απέναντι στην Χοφενχάιμ το Σάββατο, συνεχίζοντας τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα. Η γερμανική ομάδα, άφησε πίσω της την κρίση στο ξεκίνημα της σεζόν, παρουσιάζοντας δύο νίκες με 11 γκολ σε δύο αγώνες, σε Κύπελλο (0-5 την Γκλάντμπαχ) και πρωτάθλημα (2-6 την Βέρντερ Βρέμης), τις τελευταίες ημέρες, που βοήθησαν στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στον προπονητή Χέικο Χέρλιχ.
Ο Χέρλιχ, ο οποίος ανέλαβε τη ομάδα το 2017, βρέθηκε για εβδομάδες υπό πίεση, λόγω της μέτριας εκκίνησης της ομάδας, πριν από τη μεγάλη νίκη επί της Βέρντερ Βρέμης, σε ένα παιχνίδι όπου θα αποφασιζόταν το μέλλον του.
Ο αθλητικός διευθυντής της Λεβερκούζεν, Ρούντι Φέλερ, προσπάθησε να μειώσει το βάρος της πίεσης στον προπονητή, κατηγορώντας τους δημοσιογράφους για τη συνεχή αμφισβήτηση του μέλλοντος του Χέρλιχ.

Με άφθονο ταλέντο στην ομάδα, η ποιότητα δεν ήταν ένα από τα προβλήματα της Λεβερκούζεν. Ηταν όμως το γκολ. Πριν από τη νίκη επί της Βέρντερ Βέρντερ, δεν είχε καταφέρει να σημειώσει παραπάνω από δύο γκολ σε οποιοδήποτε παιχνίδι πρωταθλήματος αυτή τη σεζόν, έχοντας επίσης χάσει στα παιχνίδι με ομάδες, όπως η Γκλάντμπαχ, Μπάγερν και Ντόρτμουντ.

Η Λεβερκούζεν είναι σήμερα 12η με 11 βαθμούς από εννέα αγώνες. «Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε αυτή τη δυναμική Βέρντερ στα επόμενα παιχνίδια μας», δήλωσε ο Χέρλιχ νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ, που είναι στους 21 βαθμούς, ταξιδεύει στο Βόλφσμπουργκ, ενώ η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Champions League, Μπάγερν, που είναι δεύτερη με 19 βαθμούς, φιλοξενεί τη Φράιμπουργκ. Το πρόγραμμα ανοίγει αύριο η συνάντηση της Στουτγάρδης με την Φράιμπουργκ.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής: