Φαίνεται ότι τα στελέχη και ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πολύ τραυματισμένη την πολιτική φυσιογνωμία του Αλέξη Τσίπρα μετά την τηλεοπτική εμφάνισή του στην ΕΡΤ δίπλα στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Γιατί, προφανώς, έχουν αξιολογήσει την πολιτική εμφάνισή του ως επιεικώς αποκαρδιωτική, ευθυγραμμιζόμενη με τη δικαιολογημένα ταλαιπωρημένη προεκλογική «φάτσα» του.

Διότι εκτός της παντελούς άγνοιάς του, ακόμη και για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, εκείνοι οι διάλογοι με τη Ράνια Τζίμα, τον Αντώνη Σρόιτερ, αλλά και τους άλλους δημοσιογράφους αποκάλυψαν για άλλη μία φορά ότι η πολύχρονη μυθοπλασία περί του πολιτικού μεγέθους του, την οποίαν επιμελώς και με επιτυχία είχαν χρόνια καλλιεργήσει η παρέα του και οι διάφοροι παρατρεχάμενοι, μέσα σε τρεις ώρες κατέρρευσε ολοσχερώς.

Και μπορεί η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες εκλογές να είναι προεκλογικά προεξοφλημένη, όπως άλλωστε δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, όμως, ο πολιτικός στόχος της στενής παρέας του Αλέξη Τσίπρα είναι να μην περάσει στο εκλογικό σώμα και κυρίως στην κομματική βάση η εντύπωση ότι πρόκειται για έναν χρεοκοπημένο πολιτικό ηγέτη, που θα είναι θέμα χρόνου ο «αποκλεισμός» του από τον πολιτικό στίβο. Γιατί ο ίδιος ηγείται εκείνων που, χωρίς ίχνος ντροπής, επιμένουν ακόμη να υποστηρίζουν ότι και για το άγριο ξύλο με το οποίο είχε «φιλοδωρήσει» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τους συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν βγει στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για τις απανωτές περικοπές των συντάξεών τους, φταίει ο Σόιμπλε! Όπως έφταιγε ο Σόιμπλε για την τεράστια αύξηση του ελληνικού δημοσίου χρέους κατά 100 δισεκατομμύρια ευρώ και την εκτόξευσή του σε ύψη δυσθεώρητα. Αλλά και για τη μονιμοποίηση του χαρατσιού τού ΕΝΦΙΑ και την ουσιαστική κατάργηση του αφορολογήτου.

Και για να μη μείνουν παραπονεμένοι και οι φυλακισμένοι και οι υποψήφιοι κατάδικοι, κατάργησε τη διάκριση των φυλακών τύπου Γ΄, γιατί δεν του άρεσε ο συνωστισμός καταδίκων. Πάνω απ’ όλα, όμως, έχει μείνει στην παγκόσμια ιστορία παραπλάνησης της κοινωνίας εκείνη η θλιβερή «παράσταση» στο Συντονιστικό στις 23 Ιουλίου του 2018 , όπου στην τραγωδία πρωταγωνίστησε ο Αλέξης Τσίπρας όταν όλοι γνώριζαν για δεκάδες νεκρούς στο Μάτι. Και όλοι αυτοί, χωρίς ίχνος ντροπής, έκαναν τους ανήξερους! Και όλα αυτά φροντίζει να τα ξεχνάει ο Αλέξης Τσίπρας.

Και ως επιχείρημα, ακόμη και στην πρόσφατη τηλεοπτική παρουσία του δίπλα στους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, στην υπενθύμιση της πολιτικής παραπλάνησης του ελληνικού λαού, με τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις του το 2015 για σκίσιμο του μνημονίου, η απάντησή του ήταν η επίκληση της «επιβράβευσής» του από εκείνη τη λαϊκή ετυμηγορία! 

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 17/5