Εκείνοι που έχουν ασχοληθεί σοβαρά με τους λόγους κατακρήμνισης της πολιτικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία, όπως αυτή καταγράφηκε στις πρόσφατες εκλογές, αναμένουν σε έναν μήνα περαιτέρω κατάρρευση της εκλογικής δύναμής του στη δρομολογημένη επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Διότι θεωρούν ότι οι κύριοι υπεύθυνοι της πρόσφατης εκλογικής συντριβής του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκλειστικά ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του. Είναι αυτοί που, αποξενωμένοι από την ελληνική κοινωνία, επιμένουν να ζουν σε έναν κόσμο μαγικό, στον οποίο η Ελλαδίτσα, στην οποίαν αφού είχαν «καταργήσει» τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο, και επαίρονται ότι... άφησαν στα δημόσια ταμεία κάπου 35 δισεκατομμύρια ευρώ, έφτασε εκεί που την κατάντησαν. Γι’ αυτό πρέπει να τους ξαναεμπιστευτούμε το μέλλον μας! Και για όλες τις συνέπειες αυτών των «φιλολαϊκών» επιδόσεών τους, χωρίς να «κοκκινίζουν», λένε ότι φταίει η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία τους διαδέχθηκε. Η κυβέρνηση, όπως λένε, που «έφερε τα πάνω κάτω» και βούλιαξε τη χώρα και την κοινωνία, που τόσο πολύ την «είχε φροντίσει» η συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου!

Φαίνεται, όμως, ότι με τέτοιες «εξυπνάδες» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί, αλλά δεν είναι εύκολο, να «ξεπλύνει» τις οικονομικές αφαιμάξεις της ελληνικής κοινωνίας την περίοδο της διακυβέρνησής του, τις οποίες μόνο μία κατοχική εξουσία τις είχε ξεπεράσει! Και αντί ο Αλέξης Τσίπρας και η «παρέα» του να επαίρονται προεκλογικά για τα «σωτήρια» για τη χώρα και τον λαό οικονομικά προγράμματά τους, ας εξηγήσουν πώς γλιτώσαμε την εποχή της διακυβερνήσεώς τους την έξοδο από την Ευρωζώνη. Διότι τώρα, ενόψει της επαναληπτικής προσφυγής στον ελληνικό λαό στις 25 Ιουνίου, αφού πέρασαν στα «βουβά» τις εξηγήσεις τους στις κάλπες της 21ης Μαΐου, ας εξηγήσουν στην ελληνική κοινωνία τις πταίει! Ένα ερώτημα μέγιστης εθνικής ευθύνης που μας έχει διδάξει ο Χαρίλαος Τρικούπης, ένας εκ των τριών, μαζί με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, μεγάλων πολιτικών ανδρών της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Είναι ένα καίριο ερώτημα στο οποίο η ελληνική κοινωνία αναμένει απάντηση, τουλάχιστον τώρα, ενόψει της επικείμενης προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία. Και ας έχει υπόψη ότι ο ιστορικός του μέλλοντος δεν κάνει χατίρια, αλλά θα αξιολογήσει την «απολογία» του κύριου υπεύθυνου διαχειριστή της πιο επώδυνης οικονομικής περιόδου των τελευταίων δεκαετιών. Εκτός και αν δεν έχει καταλάβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ότι το πολιτικό τέλος του είναι πολύ κοντά!

Κάτι που το έχει προβλέψει και ο Αβραάμ Λίνκολν, όταν έλεγε ότι ο κάθε Αλέξης «μπορεί να ξεγελάει όλους για λίγο, αλλά όχι όλους για πάντα».

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 31/5