Από τις υστερικές αντιδράσεις κάποιων επώνυμων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αυτή την εποχή, που ξαναστήνονται οι κάλπες, μόνο το άγχος τους βγαίνει στην κοινή θέα, ενόψει της επικείμενης νέας βαρύτερης εκλογικής ήττας τους, στις 25 Ιουνίου.

Διότι εξωτερικεύεται η αγωνία τους, όχι μόνο για την επερχόμενη κομματική κατακρήμνιση όσο για την «καρέκλα» του κάθε στελέχους που «τρίζει» επικίνδυνα και επόμενο είναι να κινδυνεύουν να χαθούν και τα όποια συμπαρομαρτούντα του βουλευτικού αξιώματός τους. Όμως για πολλούς περισσότερο επώδυνη αίσθηση είναι ο ορατός τερματισμός της πολιτικής καριέρας τους! Και μία από τις πρόσφατες αποδείξεις απώλειας ψυχραιμίας είναι η περίπτωση της ανοίκειας συμπεριφοράς του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σπίρτζη, ο οποίος, απαντώντας σε τηλεοπτική πολιτική αντιπαράθεση στη Σοφία Βούλτεψη, η οποία είχε υποστηρίξει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στις εκλογές με βρισιές κατά του Μητσοτάκη και γενικά κατάτης ΝΔ», τη χαρακτήρισε «ψεύτρα και συκοφάντη». Τόσο απλά, χωρίς καμία συστολή! Γιατί προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν άλλα κριτήρια αξιολόγησης της πολιτικής συμπεριφοράς και δεν «μετράνε» την επιβαλλόμενη ευπρέπεια στον πολιτικό και κάθε είδους λόγο, κυρίως όταν δεν τους συμφέρει. Αντίθετα, δείχνουν να επαίρονται ακόμη και όταν μετονομάζουν «μαγκιά» το απύθμενο θράσος!

Όπως η σιωπηρή ενθάρρυνση, όπως φαίνεται, της «έμπνευσης» ενός «υπηρέτη» του πολιτικού πολιτισμού ενός «αστέρα» της 7ης Τέχνης, του Απόστολου Γκλέτσου, ο οποίος έχει φωτογραφηθεί τις τελευταίες ημέρες, όχι βεβαίως υποκριτικά, με σκέψη και προφανή επιθυμία «γιαουρτώματος» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκεί, όμως, όπου η πολιτική απρέπεια δεν είχε προηγούμενο, ήταν στο φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, στις 12 του περασμένου Σεπτεμβρίου, στο Άλσος του Γουδή. Ήταν τόσο χυδαία τα συνθήματα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά και κατά υπουργών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που μόνο μία αρρωστημένη φύση μπορούσε να ανεχθεί να τα παρακολουθήσει! Και γι’ αυτή την «επιτυχημένη» διασκευή της αθλιότητας σε «καλλιτεχνικό» event, όχι μόνο καταχειροκροτήθηκε ο πρωταγωνιστής της εκδήλωσης, κάποιος «σύντροφος» Μπαρμπαγιάννης, αλλά το «φιλοθέαμον» κοινό είχε και άλλες απαιτήσεις. Και ο «αστέρας» της βραδιάς δεν τους άφησε παραπονεμένους.

Γύρισε το μικρόφωνο προς το κοινό για να τον συνοδεύσει σε μία ανεπανάληπτη βωμολοχία κατά του πρωθυπουργού. Και, βεβαίως, ο Αλέξης, ο οποίος ακολούθησε τον Μπαρμπαγιάννη στο βήμα, ούτε είχε δει ούτε είχε ακούσει ούτε είχε πληροφορηθεί για όλες αυτές τις χυδαιότητες. Και στις εύλογες διαμαρτυρίες της ΝΔ, προφανώς «εξουσιοδοτήθηκε» να απαντήσει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που χαριτολογώντας «βγήκε και από πάνω», καταγγέλλοντας τη ΝΔ ότι απεχθάνεται τη σάτιρα, την ελευθερία του λόγου και κάθε είδους ελευθερία έκφρασης, που προφανώς προκαλεί γέλιο!

Για να επιβεβαιωθεί, άλλη μία φορά, η σοφή λαϊκή έκφραση: Όταν γελάει ο μωρός...

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 6/6