«Όταν το παλιό πεθαίνει και το καινούργιο δεν μπορεί να γεννηθεί, είναι η εποχή των τεράτων» έλεγε ο Αντόνιο Γκράμσι. Αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια είναι όντως η εποχή των τεράτων. Τα όσα συνέβησαν στο Μάντσεστερ με την τρομοκρατική – δολοφονική επίθεση πρέπει να σημάνουν «συναγερμό» σε ευρύτερες δυνάμεις. Και μόνο η είδηση ότι σκοτώθηκαν παιδιά, έφηβοι, είναι σοκαριστική.

Θυμός, οργή και πόνος, αλλά και τρόμος για τα μελλούμενα της εποχής των τεράτων. Πονάμε για τα αθώα θύματα του Μάντσεστερ, όπως πρέπει να πονάμε και για τα αθώα θύματα στη Συρία και όπου αλλού υπάρχουν πολεμικές συρράξεις. Εγκληματίες Ισλαμιστές που θα συνεχίσουν να αιματοκυλούν στην προσπάθειά τους να απαντήσουν στις επιθέσεις που δέχονται και να επιβάλλουν την θρησκεία τους. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ερώτημα. Γιατί διάφορες χώρες, όπως η Γαλλία που έχει δεχθεί πολλαπλά κτυπήματα, η Μεγάλη Βρετανία, κ.α. που δέχονται τρομοκρατικές επιθέσεις δεν αποφασίζουν να τελειώσουν μια και καλή με το άθλιο μόρφωμα του Ισλαμικού Κράτους εκεί στη Μέση Ανατολή;

Μήπως το πρόβλημα ορισμένων ισχυρών κρατών είναι ότι μέσω της εξόντωσης του Ισλαμικού Κράτους θα ευνοηθεί το καθεστώς Άσαντ στη Συρία; Μήπως να δούμε ποιοι είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους, ποιοι το χρηματοδότησαν και το στήριξαν; Ψιλά γράμματα για τους ισχυρούς, ενώ χάνονται συνεχώς αθώες ψυχές. Την ίδια στιγμή υπογράφονται συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων με υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους. Ας σκεφθούμε ότι μπορεί στη θέση αυτών των αθώων θυμάτων να ήταν τα δικά μας παιδιά. Η Αριάνα Γκράντε λατρεύεται από εκατομμύρια παιδιά και έφηβους. Πάρα πολλοί από αυτούς πήγαιναν στην πρώτη τους συναυλία, με ότι αυτό σημαίνει. Το διανοείστε; Ήταν το πιο φρικτό έγκλημα των τελευταίων ετών και γι’ αυτό πρέπει να είναι το τελευταίο. Η δολοφονία αθώων παιδιών είναι έγκλημα στην ελπίδα και στο μέλλον.

Προφανώς υπερασπιζόμαστε τις ανοικτές, φιλελεύθερες και προοδευτικές κοινωνίες και την ανεξιθρησκεία, αλλά αυτές οι αρχές δεν πρέπει να καλύπτουν τι πραγματικά σημαίνει ριζοσπαστικό ισλάμ που είναι πολιτική ιδεολογία που επιχειρεί την επιβολή δια της βίας.

Η δημοκρατία πρέπει να είναι ανεκτική, γιατί αλλιώς δεν θα είναι δημοκρατία. Αλλά δεν πρέπει να είναι ηλίθια, γιατί δεν θα επιβιώσει και θα επικρατήσουν τα…τέρατα!