Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις σε σχέση με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αφού η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συνδράμει προκειμένου να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, που σχετίζεται με τη δράση του εν λόγω προσώπου. Με βάση τα όσα κυκλοφορούν στην πιάτσα, η ενδεχόμενη εμπλοκή του κ. Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis ίσως από την εξέλιξη των πραγμάτων να μοιάζει όαση νομιμότητας. Και αυτό γιατί τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι καταγγελίες, κυρίως εισαγγελικών λειτουργών, πολιτικών, επιχειρηματιών, αλλά και δημοσιογράφων, αναφορικά με τον ρόλο που διαδραμάτισε στο παρασκήνιο ο έμπιστος του κ. Τσίπρα στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τα όσα ήδη έχουν κατατεθεί από τους Ράικου, Αγγελή, Σαμαρά, Βενιζέλο, αλλά και αυτά που αναμένεται να κατατεθούν κατά το προσεχές διάστημα εκτιμάται ότι θα δώσουν νέα, πολύ πιο σημαντική διάσταση στο επονομαζόμενο και ως «παραδικαστικό του ΣΥΡΙΖΑ». Αυτήν τη στιγμή, φαίνεται ότι έχουν ανοίξει πολλά στόματα, γεγονός που φέρνει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του, θέλοντας να δείξει ότι δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Ωστόσο, οι καταγγελίες οδηγούν προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση, αφού πλέον αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός βρισκόταν σε τακτική επικοινωνία με αρκετούς εισαγγελικούς λειτουργούς. Και αυτό θα αποδειχθεί πολύ σύντομα (και με σχετική ευκολία) από τη στιγμή που θα υπάρξει αίτημα για την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών.
Από τις κλήσεις που έκανε ο κ. Παπαγγελόπουλος ίσως αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι σειράς δράσεων, εξέλιξη που ενδεχομένως να δώσει και εντελώς διαφορετική διάσταση στο έργο που καλείται να φέρει εις πέρας η Προανακριτική Επιτροπή. «Στην περίπτωση που προκύψουν νέα στοιχεία, τότε θα διευρυνθεί το κατηγορητήριο για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης», αναφέρει έμπειρος κοινοβουλευτικός. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, υπάρχει καταγγελία (επώνυμη) που θέλει εισαγγελικό λειτουργό με θητεία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να μιλάει τακτικά με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Επίσης, με βάση την κατάθεση του αντεισαγγελέα Αγγελή, αναμένεται να τεθούν στο στόχαστρο και μια σειρά από υποθέσεις, που μπήκαν στο «ψυγείο» επί των ημερών της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πέραν, όμως, όλων αυτών, τόσο το κυβερνών κόμμα όσο και το ΚΙΝ.ΑΛ. προτίθενται να αναδείξουν και μια σειρά από δημοσιεύματα που φιλοξενήθηκαν σε εφημερίδες με τις οποίες διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις ο κ. Παπαγγελόπουλος. Συγκεκριμένα -και, όπως γράψαμε και την προηγούμενη εβδομάδα- από κρησάρα θα περάσουν τα ρεπορτάζ των εφημερίδων «Documento», «Δημοκρατία», «Νέα Σελίδα», αλλά και της «Kontra News». Μπροστά σε αυτήν τη δύσκολη για τον ίδιο πραγματικότητα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επιδιώκει να πετάξει την μπάλα στην κερκίδα, αναφέροντας φθηνά πολιτικά επιχειρήματα, του τύπου «ο Κυριάκος είναι όμηρος του Σαμαρά», «εγώ ήμουν Νεοδημοκράτης» και άλλα διάφορα, παραβλέποντας ότι υπήρξε βασικός μοχλός της χειρότερης και πιο επικίνδυνης κυβέρνησης που πέρασε από τον τόπο.