Την περασμένη Δευτέρα, επιστρέφοντας από τα αγαπημένα μου Χανιά, είχα (τελικά) την τύχη να συνταξιδεύω με την πολιτική ντροπή της Κρήτης, τον καθρέπτη του Τσίπρα, Παύλο Πολάκη. Οταν μπήκα στο αεροπλάνο, διαπίστωσα ότι καθόμασταν σε διπλανή θέση. Μάλιστα, επειδή είχε κάτσει, έπρεπε να σηκωθεί προκειμένου να καθίσουμε με τη σύζυγό μου. «Εσύ είσαι ο Κουρτάκης;». «Ναι», του απάντησα και από εκείνη τη στιγμή άρχισε να χυδαιολογεί, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του «πολιτικού τραμπούκου». Προφανώς και πίστευε ότι θα τρομάξω από το μπόι και το μουστάκι του. Ειλικρινά, ούτε δευτερόλεπτο δεν με φόβισαν οι αλητείες που εκστόμιζε.

Λες και βρισκόταν πίσω από το πληκτρολόγιο, γράφοντας στο Facebook, αράδιαζε κάτι ασυ-ναρτησίες του τύπου: «Ξόδεψες 1,5 εκατ. ευρώ για να μη βγω βουλευτής» και άλλα πολλά, που έχει συνηθίσει να λέει. Φυσικά, γι’ αυτόν τον τύπο είναι αυτονόητο ότι δεν θα ξόδευα ούτε ένα ευρώ, κάτι που του είπα κατάμουτρα. Μάλιστα, ο λόγος που τα έλεγε όλα αυτά είχε να κάνει με την προσπάθεια θυματοποίησης του εαυτού του. Θέλει να περάσει το μήνυμα ότι τον κυνηγούν τα «συμφέροντα», παραβλέποντας ότι ο μόνος που θα τον κυνηγά από εδώ και πέρα είναι ο νόμος. Ο νόμος και η Δικαιοσύνη, στην οποία το αντράκι από τα Σφακιά δεν προσέρχεται προκειμένου να απολογηθεί για τις αθλιότητές του. Είναι προφανές γιατί το αποφεύγει. Γιατί ο Πολάκης και ο Τσίπρας ονειρεύονταν μια Δικαιοσύνη που θα της έδιναν εντολές και θα δίκαζαν οι ίδιοι όποιον τους χαλούσε το πάρτι.

Να συνεχίσω, όμως, την αφήγηση. Με τη μυρωδιά της τσικουδιάς να έχει κατακλύσει τον ορίζοντα (προφανώς ήταν μεθυσμένος), συνέχιζε τα καραγκιοζιλίκια του, αδιαφορώντας για τις αποδοκιμασίες των επιβατών, αλλά και για τις παρακλήσεις του πληρώματος. Ενας κανο-νικός θρασύδειλος τραμπούκος, που δεν σεβάστηκε ούτε τη σύζυγό μου. «Πέρνα...», της είπε με το ντροπιαστικό στυλάκι του. «Στις κυρίες δεν λένε “πέρνα”, αλλά “περάστε”. Στις προβατίνες στα Σφακιά λένε “πέρνα”», του απάντησα, βλέ-ποντας έναν αμήχανο πολιτικό τραμπούκο να γουρλώνει τα μάτια του και να γεμίζει «σάλια» το περήφανο μουστάκι του.

Κάποια στιγμή, ο πολλά βαρύς Σφακιανός, αφού είχε κουτουλήσει δύο φορές στα ράφια του αεροσκάφους, εκλιπαρούσε το πλήρωμα να αλλάξει θέση, προκειμένου να είναι δίπλα μου. Μιλάμε για ένα πολιτικό αντράκι που έχει μάθει να εκτελεί συμβόλαια δολοφονίας χαρακτήρων, κρυπτόμενος πίσω από το πληκτρολόγιο.

Δεν θα γράψω τίποτα παραπάνω για τα όσα έλα-βαν χώρα εντός του αεροσκάφους. Αλλωστε, οι 200 συνταξιδιώτες μπορούν να πουν πολύ πε-ρισσότερα.

Απ’ αυτήν τη σύντομη ιστορία, για ακόμα μία φορά αισθάνθηκα υπερηφάνεια που είμαι Κρη-τικός. Το γεγονός ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας να με αποδοκιμάσει τη στιγμή που είχα τον ζωηρό «διάλογο» με την πολιτική ντροπή της Κρήτης δείχνει και λέει πολλά. Και αισθάνθηκα ακόμα καλύτερα όταν, βγαίνοντας από το αεροπλάνο, δεχόμουν συγχαρητήρια για το γεγονός ότι δεν άφησα τον βόθρο να μολύνει το κλειστό περιβάλλον. Επειδή τα Χανιά έχουν διδάξει και Δημοκρατία και πολιτική και πολιτισμό, ας γνωρίζουν οι Πολάκηδες ότι δεν θα τους αφήσουμε να μετατρέψουν τη γενέτειρα των Βενιζέλων και των Μητσοτάκηδων σε Βενεζουέλα.

Ο Πολάκης αργά ή γρήγορα θα αποβληθεί, αφού δεν θα έχει θέση σε μια Ελλάδα που επιστρέ-φει στην κανονικότητα. Ο διαρκής αγώνας είναι με τους Πολάκηδες και τη νοοτροπία τους. Προ-σωπικά, ούτε τον φοβάμαι ούτε τον υπολήπτομαι. Είναι ένα πολιτικό θρασύδειλο απολειφάδι, που ξεσαλώνει έχοντας την ανοχή του Τσίπρα. Ο Πολάκης είναι το απόλυτο πολιτικό ΤΙΠΟΤΑ. Είναι ένας λασπολόγος, εκπρόσωπος του λούμπεν κομματιού της κοινωνίας, που, έχοντας εισέλθει για δεύτερη φορά στο Κοινοβούλιο, νομίζει ότι έγινε παράγοντας. Επειδή, όμως, τα Χανιά είναι ένας τόπος που γέννησε μεγάλους πολιτικούς και απέβαλε όσα πολιτικά «σκουπίδια» εμφανίστηκαν στο διάβα της Ιστορίας, είμαι σίγουρος ότι πολύ σύντομα ο κ. Πολάκης θα επι-στρέψει στον φυσικό του χώρο. Αλλωστε, αργά ή γρήγορα, ο κ. Τσίπρας θα αντιληφθεί την τε-ράστια ζημιά που του κάνει στους μετριοπαθείς ψηφοφόρους η συγκεκριμένη πολιτική καρικα-τούρα. Οσο για τα υπόλοιπα που έγραψε για μένα το ψευταντράκι από τα Σφακιά, ούτε με φοβίζουν ούτε με ενδιαφέρουν. Στην ώριμη (πλέον) Δη-μοκρατία μας, οι τραμπούκοι πάντα καταλήγουν στον κάδο της πολιτικής Ιστορίας και κανείς δεν ασχολείται με τα σκουπίδια που άφησαν.

Υ.Γ. 1: Να ζητήσω συγγνώμη από τους δεκάδες συνταξιδιώτες μου, που, εξαιτίας της τραμπού-κικης συμπεριφοράς Πολάκη, υπέστησαν μια μικρή ταλαιπωρία.

Υ.Γ. 2: Επειδή τα Χανιά είναι μια πόλη που δεν πρέπει να παραδοθεί στους Πολάκηδες, τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» θα οργανώσουν σύντομα ημερίδα με θέμα «Πολιτικό bullying και λαϊκισμός».