Το σημερινό διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ήρθε να επιβεβαιώσει την αταλάντευτη στάση που επιδεικνύει η κυβέρνηση, απέναντι σε κάθε λαϊκίστικη διάθεση. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης σε μια δύσκολη συγκυρία επέλεξε να μιλήσει για άλλη μια φορά με την γλώσσα της αλήθειας, αδιαφορώντας για το οποίο πολιτικό κόστος, που επί χρόνια αποτελούσε «οδηγό» σε κάθε δύσκολη απόφαση των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτακης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους Έλληνες, περιγράφοντας όπως έχουν τα δεδομένα αυτή την στιγμή.

Χωρίς να φοβίσει, αλλά με τρόπο σαφή, φρόντισε να καταστήσει σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι οι κίνδυνοι από τον Κοροναίο είναι και πολλοί, αλλά και μπροστά. Απευθυνόμενος στο σύνολο του ελληνικού λαού, ζήτησε απόλυτη πειθαρχία, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση, με τις λιγότερες συνέπειες. Εκείνο που έκανε εντύπωση, ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού στην εκκλησια, όπου αγνοώντας το πολιτικό κόστος, ζήτησε τόσο απο την ιεραρχία, όσο και απο τους πιστούς, να πειθαρχήσουν για τον κοινό καλό.

Μια ξεχωριστή αναφορά που χτύπησε στην καρδιά κάθε Έλληνα με τον τρόπο που την εκστομίστηκε. Καθαρά και απλά, περιτυλιγμένη με απόλυτο ρεαλισμό, όπως αρμόζει στην πρωτόγνωρη κατάσταση. Το μήνυμα του Μητσοτακη, άγγιξε κάθε πιστό, κάθε Χριστιανό, που νοιάζεται και αγωνιά για την πατρίδα και τον συνάνθρωπό του. Μας άγγιξε όλους γιατί ήταν ειλικρινές, κάτι που δεν μας έχουν συνηθίσει οι προκάτοχοί του. Εν κατακλείδι το διάγγελμα του πρωθυπουργού δεν ήταν μια διεκπεραιωτική πολιτική ενέργεια, όπως συνέβαινε κατα το παρελθόν, αλλά μια ακόμη πράξη ευθύνης, που θωρακίζει ακόμη περισσότερο την ενότητα του λαού.