Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα είχαν αρχίσει να συζητούν το σενάριο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες ακόμα και συνεργάτες του πρωθυπουργού που ήταν κάθετα αντίθετοι με αυτή την εξέλιξη. Ωστόσο, η έξαρση της πανδημίας ήρθε να ανατρέψει, και μάλιστα άρδην, ακόμα και αυτές τις σκέψεις, αφού πλέον η πραγματικότητα προηγείται του όποιου σχεδιασμού ενδεχομένως είχε κάνει ο Μητσοτάκης. Πλέον, τα νούμερα που ανακοινώνονται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ είναι ο οδηγός κάθε πολιτικής πρωτοβουλίας που εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου. Ακόμα και ο ανασχηματισμός δυσκολεύει, αφού σε αυτήν τη φάση δεν μπορεί να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές, που είναι και το βασικό ζητούμενο. Και φυσικά είναι απαγορευτική οποιαδήποτε αλλαγή στη δομή του υπουργείου Υγείας, που, όπως φαίνεται, είχε αποφασίσει ο επικεφαλής της κυβέρνησης. Το βασικό ζητούμενο πλέον για τον Μητσοτάκη είναι να κρατήσει όρθια τη χώρα. Ολα τα υπόλοιπα τα βάζει σε δεύτερη -αν όχι τρίτη- μοίρα.

! Σε απόλυτη συνεννόηση με τον Πολάκη βρίσκεται ο πρόεδρος Αλέξης, σε σχέση με τη στρατηγική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση της πανδημίας. Ο Τσίπρας, αντιλαμβανόμενος ότι υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό αρνητών, αφήνει ανεξέλεγκτο τον αψύ Σφακιανό για να το εκφράζει. Και την ίδια ώρα, ο ίδιος το «παίζει» θεσμικός.

! Για να ξέρετε, στην πιάτσα κυκλοφορεί μια πληροφορία που θέλει τον Βαγγέλη Αντώναρο να συμπεριλαμβάνεται στα ονόματα που σκέφτεται ο Τσίπρας για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Λογικό, αφού με σταυρό ούτε στον πολιτιστικό σύλλογο του χωριού μου δεν εκλέγεται ο Αντώναρος.

! Μπορεί να πανηγυρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο Παππάς παραπέμπεται για πλημμέλημα στο Ειδικό Δικαστήριο, ωστόσο στο εσωτερικό του κόμματος υπάρχει (γενικώς) προβληματισμός για τον πρώην υπουργό. Οχι για την υπόθεση του ΣΥΡΙΖΑ TV, αλλά για μια σειρά από ζητήματα που έχουν ανακύψει και στα οποία πάντα στο βάθος υπάρχει και ένας... Παππάς.