Η ένταξη της Ελλάδας στα 750 δις ευρώ και στο καθεστώς QE της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που αποκλιμακώνει το κόστος δανεισμού της χώρας και εξασφαλίζει μεγάλη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία. Κατά κοινή παραδοχή μια σημαντική εξέλιξη, που ξαναβάζει την χώρα στον κλαμπ των ισχυρών.

Πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία, αφού επι 4,5 χρόνια, ο συγκεκριμένος στόχος αποτελούσε διαρκώς άπιαστο όνειρο για την κυβέρνηση των Τσιπροκαμμενων.

Η σημερινή εξέλιξη καταδεικνύει ότι το σχέδιο και η πολιτική σοβαρότητα πάντα τυγχάνουν αναγνώρισης. Και στην παρούσα φάση, οι χειρισμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο στο θέμα του μεταναστευτικού, όσο και σ αυτό του Κορονοϊού, επιδοκιμάζονται από τόσο από τους εταίρους, όσο και από την διεθνή κοινότητα. Τι σχέδιο και σοβαρότητα που έχει επιδείξει ο Έλληνας πρωθυπουργός, είναι βέβαιο ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για ένταξη της Ελλάδας στο καθεστώς QE της ΕΚΤ.

Είναι προφανές ότι όσα διαδραματίζονται στην χώρα μας, δεν μένουν εδώ. Εδώ και χρόνια δεν ζούμε στον μικρόκοσμο μας, ούτε στο χωριουδάκι μας. Ότι κάνουμε, αλλά κυρίως ότι δεν κάνουμε, αξιολογείται και μάλιστα αυστηρά από τους εταίρους μας.
Αυτό συνέβη και σήμερα. Η χώρα σε μια από τις δυσκολότερες φάσεις για την παγκόσμια οικονομία, αξιολογήθηκε αυστηρά και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, πέρασε με άριστα τις εξετάσεις. Και αυτό το οφείλουμε στην σοβαρότητα, την επιμονή και το σχέδιο που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Το οφείλουμε στα όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες, που ενδεχομένως και να μην μας ήταν και τόσο αρεστά. Η σημερινή εξέλιξη καταδεικνύει και κάτι ακόμη.
Ο,τι είναι άλλο να κάνεις τον ηγέτη (παρέα με τον Καμμένο) και άλλο να είσαι. Μάλιστα στην πολιτική η αναγνώριση δεν έρχεται από σένα, αλλά από τον κυρίαρχο λαό.