Σε μια ανεδαφική πρόταση, που κατά κοινή παραδοχή κινείται εκτός πραγματικότητας προέβη σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Προφανώς έχοντας κατά νου τα εκκατομύρια των ψήφων και όχι τον ρεαλισμό που απαιτούν οι περιστάσεις, ο κ. Πατούλης, πρότεινε την άμεση δημιουργία 2000 κλινών Εντατικής Θεραπείας, γεγονός που προκάλεσε εκτός από ποικίλες συζητήσεις και την έντονη ενόχληση της κεντρικής κυβέρνησης.

«Εκτός από τους πολίτες σ αυτή την φάση επιβάλλεται να επιδεικνύουν την μέγιστη δυνατή υπευθυνότητα και οι πολιτικοί» ανέφερε στα parapolitika.gr υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος, σχολιάζοντας την πρωινή δημόσια αναφορά του Περιφερειάρχη Αττικής.

Μάλιστα, ο ίδιος έλεγε ότι ο κ. Πατούλης οφείλει να είναι πιο προσεκτικός, αφού εκτός από την πολιτική ιδιότητα κατέχει και εκείνη του γιατρού.

Φυσικά όσοι γνωρίζουν τον πρώτο πολίτη της Περιφέρειας Αττικής υποστηρίζουν ότι όταν θέλει κανείς να αποκωδικοποιήσει ενέργειες ή δηλώσεις του κ. Πατούλη, δεν θα πρέπει να παραβλέπει δύο από τα χαρακτηριστκά του γνωρίσματα. Το πάθος για την προβολή και την επιρρέπεια στον λαϊκισμό. Ωστόσο σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο, αφού σε μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα και ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνει μάχη με τις ώρες, ο περιφερειάρχης, έκρινε σκόπιμο να συμπεριφερθεί ως «πολιτικός μαυρογιαλούρος», δημιουργώντας εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.

Πέραν τούτου, η πρόταση που κατέθεσε δεν έχει υποβληθεί ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα είχε κάθε λόγο, τώρα που βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο να καταθέτει ακόμη και ανεδαφικές ιδέες. Προφανώς ο κ. Πατούλης, βλέποντας ότι έχει μείνει σε δεύτερο πλάνο, θέλησε να πετάξει μια κορώνα μήπως και ασχοληθούν πρωτίστως τα κανάλια και δευτερεύοντως οι πολίτες. Γιατί ως γνωστόν, εκείνο που προέχει για τον Περιφερειάρχη είναι η ποσότητα (σ.σ. πόσες φορές θα βγει στα κανάλια) και όχι η ποιότητα (σ.σ. τι θα πει όταν θα βγει). Στην ουσία τώρα της πρότασης για την δημιουργία 2000 Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, είναι προφανές ότι κανείς δεν μπορεί να την συζητήσει σοβαρά, πλην του ιδίου και όχι φυσικά του Ιατρικού Συλλόγου, αφού οι περισσότεροι εκ των γιατρών αντιλαμβάνονται ότι μιλάμε για μια ουτοπική πρόταση.